Tomek, rowerkiem 10 minut, góra 15 :lol: ale w końcu wyjdę z domu ostatni, a na miejscu będę pierwszy :diabelski_usmiech
Skoda Yeti FL
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
A mi się liczniki podobają
, wogole ciekawy samochodzik.
MOTUL, MILLERS, TANIE CZĘŚCI ZAMIENNE- BIAŁYSTOK!
511-265-453
Komentarz
-
Liczniki w tunelach to ma nawet obecna wersja i rzeczywiście wygląda to całkiem zacnie.
Prawie jak w Alfa Romeo i pasażerka nie wie zazwyczaj z jaką prędkością się poruszacie
Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
więcej informacji :
Ogólnie facelifting na duży plus
Komentarz
-
no wyglada super ciekawe czy bedzie wersja Xl co by bagażnik był trochę większyBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Na stronie piszą, że bagażnik bez rozłożonych siedzeń ma 405 l (o 10 mnie niż w Rapidzie Spaceback). Sam się zastanawiam czy to dużo czy mało i szczerze nie wiem ile miało Yeti przed FL.
Komentarz
-
Przed FL mialo pojemnosc bagaznika dokladnie tyle samo. Przeciez to jest ciagle ten sam samochod :-)Zamieszczone przez grzeskNa stronie piszą, że bagażnik bez rozłożonych siedzeń ma 405 l (o 10 mnie niż w Rapidzie Spaceback). Sam się zastanawiam czy to dużo czy mało i szczerze nie wiem ile miało Yeti przed FL.
sam FL to nowe lampy przod i grill, lakierowane listwy boczne i nowa kierownica, inne zderzaki i tym samym halogeny - to glowne roznice. Silniki i cala reszta bedzie ta sama - zreszta jest info na stronie Skody.
Komentarz
-
ciekawe jak jest z tą pojemnością, bo na stronce skody jest informacja :
obecne yeti
przestrzeń bagażowa do 416 l / 1580 l
po faceliftingu
przestrzeń bagażowa do 405 l / 1760 l
Komentarz
-
Fajne to Yeti się zrobiło - mam nadzieję, że zwiększy to zainteresowanie i sprzedaż tego modelu.
Komentarz
-
hmmm co zabawne w testach Skody Yeti na samej autogalerii.pl tez sa podawane (dotyczy to modelu oczywiscie obecnego, sprzed FL) te dwie rozne objetosci... (moze sama Skoda nie wie jaki ma w Yeti bagaznik...Zamieszczone przez mirek_p11ciekawe jak jest z tą pojemnością, bo na stronce skody jest informacja :
obecne yeti
przestrzeń bagażowa do 416 l / 1580 l
po faceliftingu
przestrzeń bagażowa do 405 l / 1760 l
)
zobaczcie tabelke na koncu testu...:
Czy Skoda Yeti wyposażona w benzynowy silnik 1.4 TSI o mocy 122 KM i napęd tylko na przednią oś może być równie atrakcyjna co to samo auto, ale 4x4 łączone z mocnym dieslem? Sprawdzamy to dla Was w mroźnych, zimowych warunkach na polskich drogach. Niech wygra silniejszy.
W marcu 2005 roku Skoda zaprezentowała w Genewie koncepcyjny model o nazwie Yeti. Produkcyjna wersja pierwszego SUV-a w historii marki zadebiutowała dokładnie 4 lata później. Czy przez ten okres udało się Czechom stworzyć idealne auto w klasie? Oto długodystansowy test Skody Yeti 1.2 TSI.
Komentarz
-
może podają te mniejsze wartości z przesuniętymi fotelami na maxa lub bez. Najbardziej interesująca jest pojemność całkowita 1580l/1760l
Komentarz
-
A mi się szczerze mówiąc bardziej podobała przed liftem. Te okrągłe lampy nadawały przodowi ciekawy charakter. Niestety mam wrażenie, że wszystkie nowe skody robią się coraz bardziej podobne do siebie "z ryja".
Natomiast ciekawe jest postawienie na dwie wersje - przełajową i miejską.
Komentarz
-
Fajnie sie to prezentuje :P Ja 29 sierpnia odebrałem swoje nowe Yeti 1.4 TSI i narazie powiem wam fajnie się tym jeździ
Moja czarna perła
"Jest blacha = jest rdza
Jest gwint = jest tarcie"
Była Skoda ... : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70447
Była Cytryna ... http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80627
Audi :P http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...502449#1502449
Komentarz
-
Dodatkowo różnica może polegać na wersji wyposażenia - z kołem zapasowym lub zestaw naprawczy.Zamieszczone przez mirek_p11może podają te mniejsze wartości z przesuniętymi fotelami na maxa lub bez. Najbardziej interesująca jest pojemność całkowita 1580l/1760l
Komentarz
-
koło zapasowe to zabiera prawie 1/4 bagażnika ;-)
ok. 20 cm wysokości na powierzchni całej podłogi
Yeti ma 2 wersje wyposażenia bagażnika bez i z uchwytami na siatki i niestety te przesuwane uchwyty na szynach zajmują parę litrów pojemności
Komentarz
-
pojawiają się także takie informacje:
"510l - pojemność bez koła (z zestawem naprawczym) z przesuniętą kanapą,
416l/405l - pierwsze to zapewne bez koła z normalnym położeniem kanapy a drugie z kołem zapasowym z odsuniętą kanapą albo na odwrót,
315-322l - z kołem z normalnym położeniem kanapy"
Czyli różnica max-min (uwzględniając tylko zapas i przesunięcie kanapy) to prawie 200l zarówno samego bagażnika jak i po złożeniu (a może i wyjęciu) tylnych siedzeń.
Komentarz
-
-
I właśnie dlatego cały "urok" auta zbudowanego na bazie O2 to bzdura. Zapewne bigbrader nie pozwolił na inne wymiary, bo by się te ich wieśvageny nie sprzedawały.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Yeti ma swój urok, mnie ujęła kompaktowość tego autaZamieszczone przez Tony065auta zbudowanego na bazie O2 to bzdura
ale gdybym miał decydować rozsądkiem to OII (FL) Scout auto do wszystkiego z "normalnym" spalaniem
Komentarz
-
Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
Komentarz