Właśnie dostałem mandat z fotoradaru ,oczywiście bez zdjęcia. Fotka była zrobiona na 17 w miejscowości Puznówka. Do dziś byłem przekonany ,że radar "strzela "w strone Lublina ,a a ja na bank o godz. z pisma wracałem z Lublina. Czy jest jakaś możliwość ,żeby dowiedzieć się ,w którą storonę ten fotoradar działa. Najprościej było by obejrzeć zdjęcie ,ale to podobno tylko w sądzie.
Jeśli ten "bandyta" wygląda jak ten na zdjęciu to nie masz czym się martwić. Jest nielegalny ze względu na kolor. Przynajmniej sama głowica powinna być w koloru żółtego.
Strzela w jadących w kierunku Lublina.
Ważne też jest czy zdjęcie było zrobione przodu czy tyłu pojazdu.
doctore, za taki fotoradar powinni za jaja wieszać, od tego jest ustawa żeby ją przestrzegać więc fotoradar powinien być w kolorze żółtym, z resztą co w tym kraju jest legalne...
piramida, dokładnie tak jak piszesz. W tym kraju mogą być szczęśliwi tylko ci którym niewiele "zostało". Czarno cholera widzę przyszłość naszych dzieci i wnuków. :diabelski_usmiech
Radar jest niestety żółty, będę dziś jechał to sprawdze czy od strony Lublin,jest znak informujący o kontroli prędkości,fotka musiała być zrobiona od tyłu, ale jak się tego dowiedzieć, nie wiem.
Fotoradar przejęła ITD i jest koloru żółtego oznakowanie też jest prawidłowe, musiałeś lecieć ponad 80km/h. Niestety jadąc od Lublina na skrzyżowanie wpada się z górki i nie czuje się prędkości. Przejeżdżam tamtędy co drugi dzień i jeszcze nie widziałem błysku FR, kierowcy pytani na CB też jakoś nie zauważyli. Ogólnie dużo wypadków jest na tym skrzyżowaniu, duży ruch.
Wojciech Cejrowski na swoim profilu na Facebooku odniósł się do sytuacji polskich kierowców. Publicysta napisał, że władza zamiast zwiększać prędkość naszego podróżowania budując drogi, utrudnia życie i stawia kolejne setki fotoradarów. Jego zdaniem w tej sytuacji trzeba sobie jakoś radzić.
Fotoradar może robić zdjęcia pojazdom nadjeżdżającym jak i odjeżdżającym.
na zdjęciu jest podany kierunek.
spoq, nie pamietam jak jest teraz - kiedyś jeszcze były dwa szare, potem zniknęły. teraz znowu jest na żółto. Tylko nie dam głowy, w stronę Lublina jak jedziesz to na 100 % stoi i łapie od Warszawy. A chyba jest jeszcze po drugiej stronie? Nie łapie tych od Lublina drugie pudełko?
Tak wygląda FR teraz (totka zrobiona dziś popołudniu) ustawiony jest w stronę Warszawy, znaki informujące o FR są ustawione ok 150m przed z obydwu stron.
ruwado w Puznówce nigdy nie było dwóch FR jak dobrze pamiętam, 2 były w Góraszce.
Komentarz