Czy jestem przewrażliwiony?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Artur79
    Classic
    • 2010
    • 21

Zamieszczone przez MurzyN91
    Dzien dobry

Tomek sobotnie zakupy udane ?
    Udane, gdzie byłeś?
    Honda Civic VIII gen, 1.8 iVtec
  • paulob1
    Rider
    • 2008
    • 470
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Hej wszystkim.
    Ostatnio zawitałem moją O1 do serwisu ASO Skody i w sklerozie zapomniałem ściągnąć kamerkę z uchwytu na przedniej szybie.
    Wszystko byłoby w porządku, oprócz prędkości, z jaką Pan z serwisu przejeżdżał kolejne progi zwalniające, że aż łupało całym autem. Tak poza tematem dodam, iż prędkość dozwolona na tej drodze, to 30 km/h.
    Z góry przepraszam za słabą jakość, która wynika z kompresji, jaką zrobiło youtube.
    Czy tak powinno się pokonywać "leżącego policjanta"?

[ Dodano: Nie 03 Maj, 15 11:17 ]
    Progi zaczynają się od 2:40 [mm:ss]

Komentarz

• wesol
      Rider
      • 2008
      • 689

przesadzsz. I tak wyjatkowo jakis doradca jechal dosc spokojnie. Zazwyczja jechale bardziej agresywnie. Na kocich łbach to oczewiscie wolniej duzo by wybadac czy sa jakies stuki w zawieszeniu. Zbutowanie raczej potrzebne by wykryć czy silniki doladowane sa sprawne.
      G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP

Komentarz

• paulob1
        Rider
        • 2008
        • 470
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Dobrze wiedzieć. Tak, czy inaczej następnym razem zaznaczę, by jazda próbna odbyła sie z moim udziałem.... bo aż maskę deformowało na progach, jak zap....lał 40/h. Taką jazdą to można tuleje pozrywać na wahaczach. Nie swoim to w sumie można , nie?

[ Dodano: Nie 03 Maj, 15 13:09 ]
        Wiesz, mi nie chodzi o zbutowanie, bo sam czasem ostrzej jeżdżę, ale na progach zwalniam, bo szanuję swoją własność, by mi jak najdłużej służyła. Mechanikom jednak zależy chyba na czymś innym.

Komentarz

• miodowy
          Rider
          • 2015
          • 534

Mechanikom jak każdym usługodawcom przede wszystkim zależy na zarobku.

Tutaj przy tak naturalnych trzepakach mogło by wyjść jeszcze zawieszenie do robienia

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• slawko80rr
            Rider
            • 2010
            • 600
            • Superb II (3T4)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Bez jaj ja tu widzę normalna jazde to nawet dynamicznie nie jest a progi hmm można wolniej ale jak przy takim pokonywaniu miało cos ci pasc to może i lepiej zeby padlo bo widocznie dziadostwo a nie zeby padlo przy 140 na autostradzie. Tyle ode mnie
            Sławka wozi Superb 2 FL
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-by-slawko80rr

Komentarz

• paulob1
              Rider
              • 2008
              • 470
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

No to chyba zamykamy temat.... chyba jestem przewrażliwiony... MOże sam zacznę tak dawać po progach...hehe 8)

[ Dodano: Nie 03 Maj, 15 13:39 ]
              slawko80rr, właśnie o przejazd po progach mi chodziło i o zwykłą opinię... a Tobie to chyba żeby kogoś obrażać... w dodatku kogoś, kogo na oczy nigdy nie widziałeś, ani jego auta:

"bo widocznie dziadostwo".

Znam takich, którzy ogólnie mówią o Skodach, że to dziadostwo, ale o klubowiczach nigdy takiego zdania nie miewałem... cóż .... jacy ludzie, takie idee.

Komentarz

• slawko80rr
                Rider
                • 2010
                • 600
                • Superb II (3T4)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Aleś obrazalski obaj wyroslismy chyba juz z takich nie to bylo moją intencją wyluzuj po prostu jednorazowe pokonanie progów nic krzywdy autku nie zrobi sam dbam o auto jak cholera ale nie popadajmy w paranoje to auto jest i czasem jak mi sie spieszy to wyjątkowo pojade tak samo i bede spał normalnie po tym. Czy ja Ci powiedzialem ze masz dziadostwo.-Nie, :diabelski_usmiech
                Sławka wozi Superb 2 FL
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-by-slawko80rr

Komentarz

• bishop
                  L&K
                  • 2012
                  • 1430

Paulob1, dlaczego usunąłeś filmik? , czy masz kamerkę z czujnikiem przeciążenia i od przejazdu przez progi zapisywały się pliki? Nie podales które aso? , bo nie warto oczerniać wszystkich.

Komentarz

• frankikr
                    Classic
                    • 2015
                    • 4

film z jazdy próbnej w serwisie

Niestety nie można obejrzeć filmiku, ktoś skasował?

Komentarz

Pracuję...