Witam, jak w temacie. Czy możliwe jest wypiaskowanie zderzakow plastikowych tak zeby ich nie uszkodzic I ponownie pomalowac. Mam dwa zderzaki do malowania od podstaw. Przez 3h recznego szlifowania udalo mi sie zeszlifowac do plastiku nawet nie polowy w jednym ze zderzakow. Szczerze mowiac mialem dosc I tak mi wpadlo do glowy piaskowanie.
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Witam, jak w temacie. Czy możliwe jest wypiaskowanie zderzakow plastikowych tak zeby ich nie uszkodzic I ponownie pomalowac. Mam dwa zderzaki do malowania od podstaw. Przez 3h recznego szlifowania udalo mi sie zeszlifowac do plastiku nawet nie polowy w jednym ze zderzakow. Szczerze mowiac mialem dosc I tak mi wpadlo do glowy piaskowanie.
Musiałbyś mieć kogoś, piaskuje czystym piaskiem kwarcowym i w dodatku zrobiłby to z wyczuciem.
misza_zabrze, ja oddawałem do piaskowania i kupa była koleś zrobił 2 łuki koło nawiewów z 45 minut oddał mi zderzak i powiedział że nie chce widzieć $ ani mnie ze zderzakiem próbowałem sporo rzeczy żeby pozbyć się farby do gołego plastyku najlepiej było spray do usuwania farby i szpachelka co się nie dało maszynka oscylacyjna ...
matrix_pl, dzieki ja juz w polowie tylnego zderzaka jestem.(przedni juz zeszlifowany) Zakupilem szlifierke oscylacyjna i jade z koksem. Szkoda ze powierzchnia nie jest plaska bo bym caly przelecial. A tak papier w reke i dawaj
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Komentarz