1) Fiat 125p
2) Audi 100 2,0 D
3) Ford Sierra 1,8 TD
4) Octavia 1.9 TDI
2) Audi 100 2,0 D
3) Ford Sierra 1,8 TD
4) Octavia 1.9 TDI
)
)

dwa tygodnie temu jeździłem poldkiem z silnikiem rovera 1,4 MPI, którym sam przetupałem 160 tys km, a od dwóch tygodni jeżdzę Skoda Octavia Tour Plus Ice+ 1,8T
Wybór tej wersji silnikowej to przede wszystkim następstwo tego co potrafił Polonez - jego przyśpieszenie było dobre i Octavia Tour 1,9TDI (101KM) kiedy do niej wsiadłem testowo - zawiodła mnie. Nie było takiego przyśpieszenia jakbym się spodziewał... Padło na 150KM i teraz jestem usatysfakcjonowany, bo to optimum pomiędzy wygodą i bezpieczeństwem. Przyśpieszenie 8,4 s wystarcza mi. Jak chcę sobie poprzyśpieszać lepiej, to pożyczam Subarynkę STI brata (340KM) i mam około 4 s
, ale wtedy w baku robi się straszny wir
hihihi Generalnie Octa ta mi do codziennego użytku wystarcza i to z dobrym zapasem. Wspomnę tylko dodatkowo, że moje jazdy komunikacją miejską i metrem pozwoliły mi na lepszą edukację (ale nie z zakresu prowadzenia pojazdów mechanicznych)
ile wtedy przeczytałem książek i manuali
hihih teraz jak widzę ludzi prowadzących samochody i czytających za kierownicą w korku to nóż mi się w kieszeni otwiera
przecież odpowiedzialność na drodze bierzemy nie tylko za siebie, ale i za innych użytkowników drogi... a do tego potrzebna jest ciągła uwaga!

Komentarz