Zalej go sobie paliwem i nawet nie odczuje, ze cos bylo robione.
Jaka antena (radio) do O1 ?
Zwiń
X
-
Jaka antena (radio) do O1 ?
Witam,
Chcę wymienić antene na dachu (uszkodzony bat, brak uszczelki przy podstawie + słaby odbiór radia). Chciałbym sie dowiedzieć jaki typ anteny powinienem kupić. Na allegro jest ich sporo:
1
2
albo z dodatkowym kablem z wzmacniacza 3
Chce uniknąć wielokrotnego rozbioru podsufitki. Dlatego może ktoś wie jaki typ anteny będzie najlepszy. I czy dla konkretnego modelu potrzebny jest separator (aktualnie nie posiadam separatora, ale poza miastem mam problemy z odiobrem stacji). Radio JVC nie ori. Antena juz była jak kupiłem auto ( O1 przed liftem - liftback).
Pozdrawiam i z góry dzięki!
Przespol
-
-
Jak dla mnie :
1.TAk - identyczna jak mam w Leonie - takie samo złącze , w skodzie nigdy nie wymieniałem...
2.NIe - musiałbyś kabel miec długi i przeciągnąć przez całe auto pod podsufitką aż do ...separatora i wtedy do radia.
3.NIE - IMO do nowszych Octavi typ O2.
[ Dodano: Sob 12 Kwi, 08 21:28 ]
Acha, cena jak dla mnie kosmos, za całą antenę zapłaciłem w serwisie Seata 84zł (stopka+bat) - więc warto spytać w ASO skody, choćby telefonicznie
Komentarz
-
-
Dzięki za opinie.
Widze że zdania są podzielone. Postaram sie znaleść troche wolnego czasu i powalczyć z podsufitką. Jak sprawdze jaki typ anteny mam to będę sie martwić co dalej
Swoją drogą antena nr. 1 i 2 różnią sie końcówką przewodu oczywiście oprócz ceny (chyba że sie mylę). Ciekawe czy nie dało by sie tylko podmienić końcówek tak aby z taniej 2 zrobić 1. Zobaczymy jak sie to rozwinie - dam znać.
pozdro
Przespol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przespolPostaram sie znaleść troche wolnego czasu i powalczyć z podsufitką. Jak sprawdze jaki typ anteny mam to będę sie martwić co dalej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9....
2.NIe - musiałbyś kabel miec długi i przeciągnąć przez całe auto pod podsufitką aż do ...separatora i wtedy do radia.
...Zamieszczone przez przespolChcę wymienić antene na dachu (uszkodzony bat, brak uszczelki przy podstawie + słaby odbiór radia). Chciałbym sie dowiedzieć jaki typ anteny powinienem kupić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marciniskoz powyższego wnioskuję, że kabla nie trzeba wymieniać i jest on już poprowadzony :P
Komentarz
-
-
Zanim doszedłem to etapu sprawdzania anteny kupiłem na allegro separator. Właśnie go zamontowałem i nagle okazało sie że jest tyle stacji w eterze Nawet poza centrum..
W związku z zaistniałą sytuacją ogranicze sie do wymiany bata ze względów wizualnych (ktoś był taki śmieszny i ucioł go w połowie).
Najważniejsze że radio gra, koszt pare złotych, czas - 5min, a przyjemność z własnoręcznie wykonanej pracy - bezcenna
Dzieki wszystkim za cenne uwagi i pozdrawiam!
Przespol
Komentarz
-
Komentarz