juz nie długo esso sprzedało stacje orlenowi :szeroki_usmiech
Telewizor
Zwiń
X
-
Telewizor
Hej
Jestem tu nowy więc witam wszystkich.
Zaczynam zaraz od pytanka bo nikt tego jeszcze w necie nie opisał.
Zamontowałem do mojego autka telewizor 7" kolor w panoramie. i tu zaczyna się problemik.Nikt chyba jeszcze nie wymyślił anteny do telewizorów samochodowych.Założyłem talerz na dach i nic.W Norauto jest zwykła prętówka za 198 zł ale coś nie wierze że to będzie odbierało.Może ktoś ma jakąs rade lub fajny adresik w okolicach Poznania.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam
-
-
Widziałem takie wynalazki do wszystkiego, ale wychodze z założenia że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.Konkretniej szukam jakieś strony o budowie anten TV, jak taką antene zrobić samemu i z czym to się je.Przeglądając net można zbudować każdą antenę do CB i innych sprzętów,wszystko podane z wymiarami, zdjęciami itp, ale do TV nic, nul,zero.
Komentarz
-
-
danielpoz
ale ta ori napewno bedzie dobra zakladajac ze bedzie kumac z tym TV co masz bo ona jest przeznaczona do MFD
audiocomplex-to bardzo dobra firma i napewno cos pomoga
Komentarz
-
Zamieszczone przez TAXIWłaśnie wróciłem z salonu Skody.Miły pan z działu części powiedział że orginalna antena do TV w skodzie nie istnieje.Jest tylko jeden przypadek anteny TV.Opcja dostępna tylko dla Superb, wtopiona w tylną szybę fabrycznie.Cena bagatela 3000 !!!
[ Dodano: 13-06-2005, 16:09 ]
Wlasnie patrzylem sa 4 wyprowadzenia, ale to jedno rozdziela sie przy antenie, bo moga byc dwa telefony GSM w aucie.
Komentarz
-
-
tak wygląda samochodowa antenka TV, przyklejana np. do tylnej szyby:
[ Dodano: Pon 13 Cze, 05 18:46 ]
Zamieszczone przez TAXIWłaśnie wróciłem z salonu Skody.Miły pan z działu części powiedział że orginalna antena do TV w skodzie nie istnieje.Jest tylko jeden przypadek anteny TV.Opcja dostępna tylko dla Superb, wtopiona w tylną szybę fabrycznie.Cena bagatela 3000 !!!
w ASO napewno się na tym znają :haha: :rofl
masz problem z multimediami to zwróć się do PORZĄDNEJ firmy z branży CA i nie będzie żadnych problemów kWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Re: Telewizor
Zamieszczone przez Antimattera ja zapytam w ktorym miejscu w/na desce rozdzielczej zamontowales ten tv?
zastanawiam sie nad czyms takim..
możliwości jest kilka :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6wszystko zależy co chesz sobie zamontować - sam ekran, urządzenie 1-DIN czy też 2-DIN
możliwości jest kilka :diabelski_usmiech
zastanawiam sie nad umieszczeniem samego panelu LCD 16:9 podlaczonego do np DVD-Mp3 playera lub playstation robiacego glownie za DVD. co ciekawe takie panele sa w TAKIEJ SAMEJ cenie na allegro i w....Norauto. ogolnie jestem mile zaskoczony ich poziomem cen na graty car_audio_video.--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AntimatterZamieszczone przez Nexus6wszystko zależy co chesz sobie zamontować - sam ekran, urządzenie 1-DIN czy też 2-DIN
możliwości jest kilka :diabelski_usmiech
zastanawiam sie nad umieszczeniem samego panelu LCD 16:9 podlaczonego do np DVD-Mp3 playera lub playstation robiacego glownie za DVD. co ciekawe takie panele sa w TAKIEJ SAMEJ cenie na allegro i w....Norauto. ogolnie jestem mile zaskoczony ich poziomem cen na graty car_audio_video.
możesz sobie zamontować zarówno do szyby przedniej jak i na desce rodzielczej
możesz też przymocować w okolicy nawiewów powietrza
kombinacji jest kilkaWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
a powiedzcie mi czy playstation można podpiąc pod każde radio/monitor w samochodzie (chodzi mi głównie o odtwarzanie dvd i mp3), jak to urządzonko wtedy podłączyć pod zasilanie i jakimi kablami to sie łączy (sygnał AV) ogólnie dużo z tym roboty czy nie koniecznieZapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luky8a powiedzcie mi czy playstation można podpiąc pod każde radio/monitor w samochodzie (chodzi mi głównie o odtwarzanie dvd i mp3), jak to urządzonko wtedy podłączyć pod zasilanie i jakimi kablami to sie łączy (sygnał AV) ogólnie dużo z tym roboty czy nie koniecznie
2. PS2 (w nowej obudowie) jest zasilane ZEWNĘTRZNYM wzmacniaczem, więc wystarczy przetwornica z 12V na niezbędne napięcia dla konsoli
3. dobrze gdyby ekran LCD miał więcej niż jedno wejście Video (możliwość podłączenia mediów innych niż PS2)With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz