Witam
Zamierzam kupić radyjko do samochodu (tematy radia były wałkowane ale ja niczego mądrego pod kątem tych modeli nie wywnioskowałem)
Radia są z niższej półki i moje pytanie jest takie czy opłaca sie dopłacać do Alpine czy lepiej zadowolić sie pioneer ?
wybrałem radia: (ceny z kosztami przesyłki)
Pioneer DEH 2020 MP cena 250
CLARION DB-189RGMP cena 300
ALPINE CDE-9870R cena 340
Głośniki planuje zmienić z fabrycznych na jakieś lepsiejsze i wygłuszyć drzwi
Zależy mi jakości dźwięku i estetyce żeby jakoś sie to komponowało z deską rozdzielczą (dlatego wszystkie mają podświetlenie zielone )
Znajomi i ludzie na forach straszą że to już nie ta jakoś Alpine co kiedyś Spotkałem sie z opinią że od 2001 roku firma sie popsuła (w niższej półce cenowej)
Właśnie co do ramki i koloru to najlepiej mi podpasował pionek Ma cienką rameczkę i matowy czarny kolor i właśnie jest pytanie czy warto w tej grupie bulić na alpine :?:
A czemu tak odradzacie Alpinke :?:
Ja planowalem sobie sprawic jakies Alpine za ok 800zl. Niebardzo jeszcze wiem jaki model ale w tej cenie widzialem rozne. cde- 988...Zmieniala sie ostatnia cyfra. Niewiem o czym ona mowi. No i teraz niewiem czy warto :?:
Nexus6, naturalnie ze ma grac Tylko myslalem, ze Alpine graja bardzo dobrze. Wyglad jest na drugim miejscu choc wazna rzecza jest zielone podswietlenie :diabelski_usmiech
A co z Pioneer-em lub JVC:?:
Radio w porównaniu do mojego starego blaupunkta gra o niebo lepiej i mocniej
dobrze ze napisałeś "starego", nowe "niebiesko kropki" spokojnie zmiatają "pionierami" :diabelski_usmiech
Ale nie napisałeś że "niebesko kropki" z tej wyższej półki miażdżą moje grające cudo :szeroki_usmiech
Wydaje mi sie że w tej cenie nie znajdzie sie lepsiejszego BLAUA
Komentarz