djczas, oki przeciez ja nie mowie ze sie boje... :P kiedys musi byc pierwszy raz
nawigacja zintegrowana
Zwiń
X
-
nawigacja zintegrowana
Witam. Mam pytanie. jestem użytkownikiem OC II, która ma zintegrowaną nawigację i radio. niestety nie posiada menu po polsku a navi nie ma polskich map. Mówi do mnie po angielsku ale to nie problem. Nawigacja pracuje po włożeniu kompaktu (blaupunkt).Może istnieje jakaś polska wersja płyty która załatwi temat.
Z góry dzięki za podpowiedź.
-
-
jesli masz rns 2 to wgranie meni polskiego jest realne , oraz mapa polski. Jeśli masz ekran dotykowy czyli navi na bazie RNS 510 do której nie wkładasz płyt z mapami to nie ma jak na razie meni w języku polskim są prowadzone prace w tym temacie .
ale mapy w tej wersji nagrywane są na dysku twardym cała europa wraz z polską.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez julomoja nawigacja nie jest dotykowa ale nie zam typu.
albo
Zamieszczone przez juloPodejżewam ze nie odbywa sie to za pośrednictwem płytychyba ze sie mylę?Możesz mi powiedzieć jak sie to odbywa?
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
koja86, dzięki a mozesz podac jakiś namiar na te płytę. Za taką kase jestem w stanie zaryzykować. Nawigacja jest identyczna z tą na tym linku http://www.accessories.sk...?p_no=AAN600002
Niestety nie udało mi sie nic namierzyć.
Komentarz
-
-
Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem O2 z fabryczną navi:
Niestety nie mam płyty z mapkami i język obsługi radia też nie jest polski. Natknąłem się na Wasz wątek i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej. Mianowicie jak zmienić język, albo gdzie szukać informacji na ten temat. Byłbym wdzieczny za pomoc.radekwp
Octavia II kombi Ambiente
1,9 TDI 105KM BLS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekwpSerdeczne dzięki za informacje. Zaczynam działać i sprawdzam Wasze sugestie.
u mnie wyglądało to tak
odbierałem auto, oczywiście sknery nie wgrali mi map
czekając na kwity zapakowałem spreparowaną dvd do czytnika
zanim protokół odbioru został wypełniony na hdd siedziały juz mapy
gościu wsiada ze mną do auta, opowiada mi gdzie jest otwieranie machy, jak dsg działa
odpalił rns-a tłumaczy... dochodzi do klawisza "MAP" i zanim go nacisnął powiada "no map nie ma, musi Pan zakupić płytkę"
wcisnął...
mina jego była bezcenna
Komentarz
-
-
"mina ........ bezcenna"
Dobre!!!
Coś na rns510 ściągam - zobaczymy za jakiś czas (3GB zajmuje WE i 2GB - EE) co z tego wyjdzie
Pzdrw
[ Dodano: Pią 23 Sty, 09 20:51 ]
Witam po dwutygodniowej przerwie w temacie.
Niestey, mapy DX do navi RNS510 nie pasują Dlaczego? Proste, ja mam navi "strzałkowe monochromatyczne" RNS300 (Cruise) a nie RNS510 w kolorze Dowiedziałem się tego zwiedzając aukcje w poszukiwaniu odpowiedniego symbolu mapy. Do RNS300 jest BLAUPUNKT TELE ATLAS E1/E2, np.:
Jeśli chodzi o jakieś obrazy płyty to coś tam ściągnąłem i chyba temat trafiony jeśli chodzi o typ, bo chwilę mieli w napędzie i dopiero wyrzuca błąd. Mapy DX od razu mi wywalił, tym bardziej że były na DVD a nie CD. Poczytałem trochę tematów w branży klonowania płyt i czesto przewijały się opinie o trudności utworzenia obrazu i wypaleniu duplikatu tych map. Dużo zależy od nagrywarki, a reszta to soft i nośnik. Popróbuję jeszcze trochę, ale jak nic nie wyjdzie to pasuję Oryginalnej mapy za takie pieniądze jak chodzą to na pewno nie kupię, bo w tej cenie to mam navi kolorowe na osobnym urządzonku, które mogę przed oczami przykleić do szyby. Poza tym upierając się przy fabrycznych navi, wolę dołożyć 1,5kzł i nabyć to:
lub to:
Ale to bliżej nieokreślona przyszłość A mam tyle w tym tamacie. Gdyby ktoś mógł mi pomóc to chętnie poczytam. Jeśli nie to do zobaczenia w innych kategoriach.
Pzdrwradekwp
Octavia II kombi Ambiente
1,9 TDI 105KM BLS
Komentarz
-
-
Witam!!!
Posiadam O2 również z fabryczną NAVI http://www.accessories.skoda.co.uk/p...p_no=AAN600002 , potrzebuję do niej CD z najnowszym softem. Ile to kosztuje. Proszę o informację o pokryciu procentowym najnowszej mapy Polski, oraz czy w ogóle opłaca się unwestować w tę navi. Posiadam fabryczną zmieniarkę na 6 CD - jak ją uruchomić - sądzę że również będzie potrzebne CD, jednak proszę o potwierdzenie. Pzdr
[ Dodano: Pon 02 Mar, 09 10:18 ]
Witam, poszukuję CD do navi RNS MFD 2 (tłumaczenie na j. polski oraz aktualne mapy Polski i Europy). Ewentualnie gdzie to można zrobić i ile to kosztuje? (woj. opolskie). Czy w tym modelu navi można bez żadnego problemu odtwarzać DVD?SKODA OCTAVIA II KOMBI
1.9 TDI 2006r. elegance
...warto czasem złapać bliznę od życia by unieść ręce wraz z ostatnim gwizdkiem..."
Komentarz
-
-
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem Octavii II.
Mam również problem, który dotyczy systemu radio-nawigacji (MFD2DX) zamontowanej fabrycznie, http://www.accessories.sk...?p_no=AAN600002
Moje auto wyposażone jest w taką navigację, ale niestety nie mam do niej płyty z polską mapą oraz polskiego oprogramowania.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Z góry dziękuję.Witam!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gibazy w tym modelu navi można bez żadnego problemu odtwarzać DVD
musisz miec czytnik dvd (montowany np w bagazniku)
można wgrać polskie menu- są aukcje na allegro
mapa -zalezy od rocznika-ok95%
na mapie zazwyczaj jest polski lektorprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz