Słupki przednie- przeróbka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Brychu
    Drive
    • 2004
    • 40

Chce zrobic przeglad swojego zawieszenia, znaczy sie zawieszenia w mojej Octavii. :mrgreen:
    Do wymainy beda jakies gumy, itp., ustawienie geometrii itd.

Zastanawiam sie czy zrobic to w ASO czy moze jestescie w stanie polecic jakis dobry punkt w Warszawie lub okolicach?
    2001 Octavia 1.9 TDI 90 KM Ambiente
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Trochę z Car Audio.

Czy ktoś przerabiał (we własnym zakresie lub w CA) przednie słupki tak aby zamontować w nich tweetery?

Interesuje mnie koszt takiego zabiegu i ew. czy uporał się ktoś sam a może gdzieś w wawce mają doświadczenie w motnażu tego typu rozwiązania?

pozdr
    Artur

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Sprawdze jutro - to podam Ci namiary firmy, ktora robi to dobrze i we w miare rozsadnej cenie.
      TDI 205PS

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zamieszczone przez MiKruS
        Sprawdze jutro - to podam Ci namiary firmy, ktora robi to dobrze i we w miare rozsadnej cenie.
        ..o super by było, bo jakoś w necie nic nie mogę znaleść -jest tylko jedna firma extrem z Wrocławia, ale nie ma ceny i modyfikacja była w Laurent&Klement wersji)

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Tu przyklad od Extrema http://www.extremecaraudio.pl/zd.php...dpodkat=26&a=1

A tu sa przykladowe ceny: http://www.extremecaraudio.pl/page.php?go=18
          Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
            Tak, już kiedyś to widziałem - ale dzięki)

Interesuje mnie głównie wawka lub okolice - dlatego się spytałem naforum, bo dużo szanownych kolegów pochodzi z tych stron - jakby ktoś jeszcze coś wiedział/miał to bedę wdzięczny :P

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Z tego co sie zorientowalem, Forum poleca Galarie Tonow wiec moze tam zadzwon lub podjedz i zapytaj
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Firmy w wawie...

Mozesz zajrzec na te stronki :

Zapraszamy do kontaktu. Chętnie udzielimy więcej informacji na temat oferowanych produktów i usług. Pracownicy salonu audio są do Państwa dyspozycji w biurze w Warszawie.

TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

Re: Firmy w wawie...

Zamieszczone przez Samiec
                  Mozesz zajrzec na te stronki :

Zapraszamy do kontaktu. Chętnie udzielimy więcej informacji na temat oferowanych produktów i usług. Pracownicy salonu audio są do Państwa dyspozycji w biurze w Warszawie.

http://www.gae.pl/
                  wszystkie te strony to znam.Zależy mi na doświdczeniu osoby/ób, które coś takiego robiły.
                  W w/w punktach robią pewnie takie rzeczy ale jak ..to nikt nie wie.
                  Zresztą gdyby ktoś to z forum robił to mógłby kilka ciekawych rzeczy podpowiedzić, może sam zrobię panele.... :P

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Zamieszczone przez arci9
                    wszystkie te strony to znam.Zależy mi na doświdczeniu osoby/ób, które coś takiego robiły.
                    Zresztą gdyby ktoś to z forum robił to mógłby kilka ciekawych rzeczy podpowiedzić, może sam zrobię panele.... :P
                    Panele w drzwi i samo ich wygluszenie nie jest takie trudne. Paneli w samych drzwiach nie widac wiec liczy sie tylko samo dzialanie a nie wyglad. Trzeba troche MDF-u (HDF-u) wycinarke i mozna robic. Ze slupkami to juz jest trudniej tam trzeba albo kilka razy przerabaiac uczac sie albo miec duzo szczescia 8)
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                      RS
                      • 2004
                      • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
                      Zamieszczone przez arci9
                      Panele w drzwi i samo ich wygluszenie nie jest takie trudne. Paneli w samych drzwiach nie widac wiec liczy sie tylko samo dzialanie a nie wyglad. Trzeba troche MDF-u (HDF-u) wycinarke i mozna robic. Ze slupkami to juz jest trudniej tam trzeba albo kilka razy przerabaiac uczac sie albo miec duzo szczescia 8)
                      Sprawa dotyczy narazie tylko słupków.
                      Głośniki w drzwiach przednich już sobie jakiś czas temu zamontowałem, coprawda osadzone są na plastikowym kołnierzu ale zmiana na mdf też jest uwzględniona w moich planach.
                      Ponieważ kształt tego adaptera jest dosyć skomplikowany a ja nie posiadam ani umięjetnosci ani narzędzi to planuje zamówieni u stolarza tych adpterów - najpierw jedank musze kupić taki plastikowy na wzór.

A wracając do słupków.Dałbym do zrobienia najchętniej komuś kto już takie cus robił, żeby nie potrzebnie nie marnować czasu na przymierzanie i zbędne rozbieranioe tych plastików.

Komentarz

• Samiec
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4287
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

[/quote]

W www.centrumcarhifi.com.pl montowałem sobie głośniki przód , i stal lanos z dorobionymi słupkami i wygladły pięknie słuchać nie słuchałem ,bo gościu miał jeszcze auto w częściach bo kompletną zabudowe robił.
                        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...