[O2] Kabel iPod -> AUX- Jak? Gdzie?
Zwiń
X
-
[O2] Kabel iPod -> AUX- Jak? Gdzie?
Witajcie,
właśnie stałem się posiadaczem iPoda nano, a że jestem również posiadaczem O2 z wejściem AUX chciałbym to jakoś połączyć. Z tego co się orientuję porzebny jest kabel z wtykami po obu stronach, z od iPoda 2,5 a od AUXa 3,5 (mini/micro jack).
Pytanie nr 1 - czy mam racje?
Pytanie nr 2 - gdzie coś takiego kupić? Na Allegro są praktycznie same przedłużacze albo przejściówki....
pozdrowienia
hubikDSG
-
-
Jak ktoś ma 2 lewe ręce to można też połączyć 2 rzeczy:
http://allegro.pl/item450131505_kabe..._5st_1_5m.html - tylko króciutki kabel
Komentarz
-
-
Hej,
lutować nie umiem (dwie lewe ręce) ops:
Co do przejściówek i kabli to też chciałem uniknąć druciarstwa, ale wygląda na to, że inaczej tego nie zrobię. Kabel 1,5 metra jest aż nadto, AUXa mam w podłokietniku, obok będzie leżał iPod więc pewnie i 30 cm by wystarczyło.
Dzięki PanowieDSG
Komentarz
-
-
hmmm to umnie chyba nie dziala mam OII z takim wyjsciem mam taki kabelek i nie chodzi z tego co czytalem na forum trzeba w ustawieniach radia zmienic aux na on. Tak tez zrobilem pozmniej po podpieciu odtwarzacza trzeba chyba nacisna kilka razy przycisk CD i umnie nie dzila nie slychac niz z mp3
Komentarz
-
-
można by iść krok dalej - podłączyć iPod-a pod gniazdo zmieniarki, kabelek z fejsem kosztuje ok. 100EUR i tego nie mogę "przeskoczyć" ..
można wtedy schować iPod-a do schowka i radiem wybierać utwory ... a iPod jest też ładowany przez ten kabel ...
ktoś zna taki wynalazek domowej (czyt. polskiej) produkcji ?
dla osób co znają sie na elektronice - mam schematy i sposób kodowania sygnałów ale nie umiem tego "poskładać" w całość ...
Komentarz
-
-
niestety - mp3 przez jack-a "tylko" odtwarza to co na nim ustawisz ... i tu jest różnica.
Firma Dension jest dystrybutorem takich fejsów o jakim pisałem - ale mi udało sie w sieci poszperać i różne ciekawostki znalazłem, .. tylko nie wiem jak pisałem - jak to poskładać w całość.
wiem jeszcze ze fejsy są różne w zależności od posiadanego radia (chodzi o przyłącza i sygnały TxD i RxD ...
Czasem trzeba uważać - jak z każdym urządzeniem.
Link do aukcji na Interfejs
UFO - materiały przesłałem na maila
Komentarz
-
-
sorry, że nie mogę ci dalej pomóc
czy byłby na forum jakiś elektronik (pasjonat) co mógłby się podjąć tematu zeby taki fejs spróbować zbudować, zaprogramować i uruchomić ?
myśle ze wiele osób posiadających iPod-a było by "zadowolonych" z rodzimej produkcji ... m.in. ja
Komentarz
-
Komentarz