[O2] Kabel iPod -> AUX- Jak? Gdzie?
Zwiń
X
-
[O2] Kabel iPod -> AUX- Jak? Gdzie?
Witajcie,
właśnie stałem się posiadaczem iPoda nano, a że jestem również posiadaczem O2 z wejściem AUX chciałbym to jakoś połączyć. Z tego co się orientuję porzebny jest kabel z wtykami po obu stronach, z od iPoda 2,5 a od AUXa 3,5 (mini/micro jack).
Pytanie nr 1 - czy mam racje?
Pytanie nr 2 - gdzie coś takiego kupić? Na Allegro są praktycznie same przedłużacze albo przejściówki....
pozdrowienia
hubikDSG
-
-
Jak ktoś ma 2 lewe ręce to można też połączyć 2 rzeczy:
http://allegro.pl/item450131505_kabe..._5st_1_5m.html - tylko króciutki kabel
Komentarz
-
-
Hej,
lutować nie umiem (dwie lewe ręce)
ops:
Co do przejściówek i kabli to też chciałem uniknąć druciarstwa, ale wygląda na to, że inaczej tego nie zrobię. Kabel 1,5 metra jest aż nadto, AUXa mam w podłokietniku, obok będzie leżał iPod więc pewnie i 30 cm by wystarczyło.
Dzięki Panowie
DSG
Komentarz
-
-
hmmm to umnie chyba nie dziala
mam OII z takim wyjsciem mam taki kabelek i nie chodzi z tego co czytalem na forum trzeba w ustawieniach radia zmienic aux na on. Tak tez zrobilem pozmniej po podpieciu odtwarzacza trzeba chyba nacisna kilka razy przycisk CD i umnie nie dzila nie slychac niz z mp3
Komentarz
-
-
można by iść krok dalej - podłączyć iPod-a pod gniazdo zmieniarki, kabelek z fejsem kosztuje ok. 100EUR i tego nie mogę "przeskoczyć" ..
można wtedy schować iPod-a do schowka i radiem wybierać utwory ... a iPod jest też ładowany przez ten kabel ...
ktoś zna taki wynalazek domowej (czyt. polskiej) produkcji ?
dla osób co znają sie na elektronice - mam schematy i sposób kodowania sygnałów ale nie umiem tego "poskładać" w całość ...
Komentarz
-
-
niestety - mp3 przez jack-a "tylko" odtwarza to co na nim ustawisz ... i tu jest różnica.
Firma Dension jest dystrybutorem takich fejsów o jakim pisałem - ale mi udało sie w sieci poszperać i różne ciekawostki znalazłem, .. tylko nie wiem jak pisałem - jak to poskładać w całość.
wiem jeszcze ze fejsy są różne w zależności od posiadanego radia (chodzi o przyłącza i sygnały TxD i RxD ...
Czasem trzeba uważać - jak z każdym urządzeniem.
Link do aukcji na Interfejs
UFO - materiały przesłałem na maila
Komentarz
-
-
nie ma problemu, poprostu do tego tematu jest potrzebna specyficzna wiedza.sorry, że nie mogę ci dalej pomóc
czy byłby na forum jakiś elektronik (pasjonat) co mógłby się podjąć tematu zeby taki fejs spróbować zbudować, zaprogramować i uruchomić ?
myśle ze wiele osób posiadających iPod-a było by "zadowolonych" z rodzimej produkcji ... m.in. ja
Komentarz
-

Komentarz