Zamieszczone przez Arti_r1
Car audio - zaczynamy
Zwiń
X
-
Car audio - zaczynamy
Tagi: Brak
-
-
Car audio - zaczynamy
Witam, mam w planie robic audio. Radyjko cienkie ale puki co zostaje (balupunkt daytona56). Moje plany:
- w pierwszej kolejnosci, wygluszenie drzwi matami.
- dystanse mdf
i teraz nie wiem czy dać helixy db62.1 + maly wzmak (2 kanalowy ok 2x60-75rms)
czy walnac glosniki slabszej mocy np. alpine 30rms i odpuscic sobie wzmaka?
Dodam ze w przyszlosci (mam nadzieje ze niedlugiej) bedzie sub i jakis monoblock na tył+ wygluszenie bagaznika.
Podsumowujac: a) helixy + maly wzmak
czy: b) mniejszej mocy glosniki zasilane radiem + kasa na bas do bagaznika?
Jak myslicie jakie lepsze rozwiazanie?
-
-
Zamieszczone przez Nexus6sh3v, zdecydowanie wariant "a"
dobry przód to podstawa, sub to tylko uzupełnienie przoduNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Fajnie mieć kogoś do pomocy, kto pomoże w operacji wygłuszania i ulepszania dźwięku w samochodzie. Sam bym się za to nie brał - w każdym razie jeszcze nie teraz.
Ja mam Octavię od jakiegoś miesiąca i także zachwycony graniem w autku nie jestem. W porównaniu z moim wcześniejszym autkiem (Opel Astra z niemal oryginalnymi głośnikami) jest znacznie poniżej oczekiwań. I wcale nie chodzi mi o wciskanie mocą słuchacza w fotel ale tylko o to, żeby było słychać całą muzykę a nie tylko wybrane fragmenty pasma. Głośniki mam z przodu i troszkę poprawiłem sobie sprawę wymieniając na mniejsze kondensatorki na tweeterach - jest lepiej ale do szczęścia jeszcze brakuje: słyszę już górę i środek ale dołu jakby mi ciągle jeszcze brakowało.
No chyba że to też kwestia radyjka: w opelku Pioneer DEH-2920MP a Skodę kupiłem z Blaupunktem San Remo MP26.
No i z Opelkiem było fajnie z innego względu: nabyłem go bez gwizdków ale wystarczyło je zakupić i włożyć (kabelki były gotowe podprowadzone), z tylnymi głośnikami podobnie. W octavii szukałem takich kabelków bezskutecznie.
Czytam jednak cierpliwie co tu o CA w Octavii piszecie i moja wiedza stopniowo wzrasta.
Komentarz
-
-
Kupilem wzmacniacz Magnat Xcite 300 (Nexus6 juz mnie opieprzył... ops: ) ale to chwilowo bo brakuje kasy, a wydaje mi sie ze lepiej bedzie z nim niz same radio...
Product MPNxcite300
Key Features
Amplifier Type Dual Channel
Bridgable
RMS Power at 4 Ohms 75 W x 2
RMS Power at 2 Ohms 110 W x 2
Performance
Frequency Response 5 Hz - 100000000 Hz
THD at Rated RMS Power 0.05 %
Crossover / Equalizer
With Bass Boost
Dimensions
Height 5.8 cm
Width 27 cm
Depth 23 cm
cena: 100PLN z przesyłką za pobraniem...
Jak nazbieram na cos lepszego to mysle ze bez problemu sprzedam za tyle co kupilem, a instalacje do wzmaka juz bede mial gotową.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sh3v
...
Frequency Response 5 Hz - 100000000 Hz
...
150 W mocy w mostku to całkiem ładny FM-owy nadajniczek możesz zrobić :diabelski_usmiech OCP ILLEGAL 91,4 FM :twisted:
BTW.
Szału nie będzie, ale na pewno będzie lepiej, niż na samym radiu a 100 pln to faktycznie okazja ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6sh3v, lepiej było te 100 zł przejeść lub przepić, przynajmniej byłby z tego jakiś pożytek
w sumie 100zł to niewielkie pieniądze,
Nexus6, sugerujesz że nie poprawi to zupełnie dzwięku, będzie grać tak jak na samym radyjku :?:Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioZamieszczone przez Nexus6sh3v, lepiej było te 100 zł przejeść lub przepić, przynajmniej byłby z tego jakiś pożytek
w sumie 100zł to niewielkie pieniądze,
Nexus6, sugerujesz że nie poprawi to zupełnie dzwięku, będzie grać tak jak na samym radyjku :?:
mówiłem, że brnie w "miękkie tworzywo", ale "ekonomia" zwyciężyła :PWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
heheh uśmiałem sie
Nexus6 w takim razie jaki proponujesz wzmak na przód za bardzo rozsądne pieniądze carpower? czy inna firmaOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
Komentarz