BOSCHMANN ?????????? co to ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karhen
    Classic
    • 2005
    • 8

Jak w temacie,

Mam Octę I od lutego br. zatem ma 8 miesięcy i przejechane 40 tys. W zeszłym tygodniu pojawił się mówiąc delikatnie bardzo nieprzyjemny zapach z klimatyzacji. Dziś w serwisie powiedzieli, że trzeba ją odgrzybić. Wydaje mi się, że to bardzo szybko ponieważ nie jeżdżę cały czas na klimie, ale może się mylę. Jak jest w Waszych autach?
    Najlepsze poradniki w polskim Internecie
    http://new-ebook.ovh.org
  • octavianus
    Drive
    • 2005
    • 57

witam

:?: :?: :?: BOSCHMANN :?: :?: :?:

czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat tej marki :?

Prosze o porade na jakie niezadrogie głośniki (powiedzmy z nizszej półki - tak około 200pln za parę) wymienić fabryczne. Oczywiście przednie w drzwiach 8) .

Z góry dzięki, pozdrawiam Wszystkich

np co sadzicie o tych http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58602178
    O1 - AGR była
    jest O2FL i Honda Jazz 1.4

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

To jak juz takie hertze jak u mnie to te : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58396520
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• octavianus
        Drive
        • 2005
        • 57

przeciez te basowe to te same co z aukcji na ktora wskazalem 8) , a ja chce wymienic tylko te 165mm
        O1 - AGR była

Komentarz

• Masmo
          L&K
          • 2005
          • 1145

Zamieszczone przez Samiec
          To jak juz takie hertze jak u mnie to te : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58396520
          Popieram. Dołożysz kilka złotych i masz tweeter dopasowany do 165-tki i zwrotnicę a nie jakiś cieniutki tweeter z kondensatorkiem. Ja mam u siebie Blaupunkt-y ze zwrotnicami (najbardziej pasowały mi w odsłuchu w Norauto) i uważam że zwrotnica jest nie do przecenienia. Zupełnie inaczej brzmi niż na kondensatorku. A pozatym głośniki podlegają subiektywnej ocenie uchem :wink: wiec warto przed kupnem posłuchać lub przynajmniej popytać kolegów jak to gra.
          Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez octavianus
            przeciez te basowe to te same co z aukcji na ktora wskazalem 8) , a ja chce wymienic tylko te 165mm
            No tak ,ale bas to nie wszystko :diabelski_usmiech a seryjne tweetery to sie nadaja na... :wink:

Tylko w tych hertza to jest niby zwrotnica , bardziej to przypomina filtry ,bo jest nie regulowane itp. po jednym takim filtrze/zwrotnicy na tweeter i basowy.
            W te jcenie ciezko bedzie cos znalesc (chyba ) lepszego :roll:

Komentarz

• octavianus
              Drive
              • 2005
              • 57

A co do tych Boschmanów (czy jak to sie pisze ) to jest totalny chłam :?: Ktoś coś wie na ten temat :roll: Czy takie boschmanki za 100pln zagrają lepiej niż seryjne :?:
              O1 - AGR była

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Boschmanom towarzyszyla zawsze opinia ze to shit ,przynajmniej w moim srodowisku . Na moje wydasz te 100zl ,zmienisz fabryke i nie wiem czy efekt jakis uslyszsz lepiej nie zaluj kaski i kup ten zestaw hertza esk165 ,bedziesz przynajmniej zadowolony do jakiegos czasu. Ja jak je kupywalem zapalcilem 500zl teraz chodza po ~350zl .Graja calkiem niezle po zmianie fabryki przezylem szok :shock: ale z czasem apetyt rosnie i pomalu zaluje ze nie kupilem droszych w cenie w okolicac 1000zl :roll:

Komentarz

• octavianus
                  Drive
                  • 2005
                  • 57

dzieki za info
                  podejzewalem, ze ten boschmann to shit, hehe takie kolorowe gowienko
                  chyba skusze sie jednak na ten zestaw Hertz-a, ale musze tez pomyslec o kupnie mat wygluszajacych 8)
                  O1 - AGR była

Komentarz

• QBA
                    RS
                    • 2004
                    • 2646

To jeszcze pomysl nad dobrym wzmacniaczem, okablowaniem, kondensatorem, subwooferem no i jesdnostką sterującą, bo jak załapiesz bakcyla to i tak się na tym skończy :twisted:

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez QBA
                      To jeszcze pomysl nad dobrym wzmacniaczem, okablowaniem, kondensatorem, subwooferem no i jesdnostką sterującą, bo jak załapiesz bakcyla to i tak się na tym skończy :twisted:
                      Hehe dokladnie Qba ma racje ja tylko sie modle zebym juz wiecej nic nie dokupywal i nie zmienial :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 04 Sie, 05 22:08 ]
                      Zamieszczone przez octavianus
                      chyba skusze sie jednak na ten zestaw Hertz-a, ale musze tez pomyslec o kupnie mat wygluszajacych 8)
                      Jeszcze poczekaj az Nexus wroci z mielca to wypowie sie wiecej na temat glosnikow :wink:, bo dobrze radzi
                      Tez ci moze CA zaoferuje w dobrej cenie.

Komentarz

Czy głośniki HERTZ'a wchodzą bezproblemowo w miejsce oryginałów , czy trzeba coś w drzwiach podginać? A co z tweeterami?

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Fox
                          Czy głośniki HERTZ'a wchodzą bezproblemowo w miejsce oryginałów , czy trzeba coś w drzwiach podginać? A co z tweeterami?
                          Pod glosnik basowy trzeba wygac/wyciac kawalek blachy bo magnes sie nei miesci ,tyczy sie to praktycznie kazdych leszejszch glosnikow.
                          Tweeterki tez nie pasuja plug & play ,ale latwo je zamontowac poszezyc uchwyty i zakleic klejem i bedzie git k

Komentarz

• herman
                            Rider
                            • 2005
                            • 456

Witam

Wkladalem Phonocary z serii Y-LINE..Graja calkiem ladnie i nic nie musialem wyginac..Usunalem tylko gąbke co jest za głośnikiem..A co do boschmanna to kupilem wzmacniacz ostatnio do napedu subwoofera, ale jak dziala to niestety jeszcze nie wiem bo nie jest zamontowany, ale podobniez te ostanie wzmacniacze sa calkiem w porzadku i do normalnego sluchania w zupelnosci wystarczaja..

Pozdrawiam
                            --------------

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

Boschmann = :haha:
                              i to bez wyjątków :diabelski_usmiech
                              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• rafalus
                                L&K
                                • 2005
                                • 1140
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kolega sprzedaje SPX za ok 550 zl Alpine kupil w zeszlym roku do TOledo 16,5 ale wyminil na JL . Tam sa zwrotnice ! Wydaje mi sie ,ze to dobra cena to juz wyzsza polka!!
                                nowy cSIMC od Aliego
                                seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                                Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Nexus6
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4847
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez rafalus
                                  Kolega sprzedaje SPX za ok 550 zl Alpine kupil w zeszlym roku do TOledo 16,5 ale wyminil na JL . Tam sa zwrotnice ! Wydaje mi sie ,ze to dobra cena to juz wyzsza polka!!
                                  nie mów że sprzedaje SPX-F177 za 500 zł ??

Komentarz

• chester121
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1053

hmm no nie wiem czy taki shit
                                    gdzies czytalem ze bosmany maja najlepsza cene do jakosci
                                    zreszta widzialem juz w wielu autach boshmany i graly calkiem fajnie
                                    a w innych widzialem zestaw clariona 3xdrozszy i nawet nie dorownywal w 70% do tego bosmana
                                    wiec moja skromna opinia jest na + dla nich
                                    jesli ktos chce miec w miare dobre granie malym kosztem to bez zastanowienia polecam bosmany
                                    bo chlopaki nie mozna porownywac bosmankow zaa 100 z innymi za 300zl
                                    bo to tak samo jak bym porownal fabie do superba w sumie oba auta maja 4 kolka ale........
                                    sa tez drozsze bosmanki i takie mozna by porownac ja jestem przeciw a nawet ZA k k k

[ Dodano: Wto 01 Lis, 05 23:01 ]
                                    napisze jezszcze cos co wyskrobalem z sieci

BOSCHMANN Audio Labs to znana na zachodzie firma, od ponad 30 lat zajmująca się projektowaniem sprzętu elektro-akustycznego, z ukierunkowaniem na rozwój systemów CAR AUDIO. Lata doświadczeń w badaniach zarówno nad analogowymi jak i cyfrowymi systemami nagłośnień w połączeniu z najnowszymi technologiami powodują, iż produkty tej marki cechuje doskonała jakość, a tworzone przy użyciu najlepszych komponentów produkty są perfekcyjnie wykonane zarówno pod względem technicznym jak i wizualnym. Domeną tej marki jest bycie dostępnym dla szerokiej rzeszy klientów, czego przejawem są konkurencyjne ceny bez utraty najlepszej jakości.

30 lat na rynku nie wiem czy np inne firmy moga pochwalic sie takim starzem??????

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

30 lat na rynku nie wiem czy np inne firmy moga pochwalic sie takim starzem??????
                                      Jakis czas temu wywalilem do smieci ponad 25 letniego Alpine, tak wiec :twisted:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4847
                                        • Volkswagen

chester121 widzę, że sugerujesz się marketingowym bełkotem :diabelski_usmiech

jakość sprzętu firmy BM jest wyraźnie poniżej jakości sprzętu uznawanego za "markowy"
                                        i nic tego nie zmieni

"jednym słowem" - tani chiński szmelc :szeroki_usmiech

Komentarz

A ja od około pół roku delektuje się basem z aktywnej tuby boschmann-a .
                                          Jestem bardzo zadowolony z efektów a przede wszystkim z ceny
                                          350 zł za naprawde niezły bas to chyba dobra cena.

Za podobny zestaw "firmowy"(tuba + wzmacniacz), trzeba wydać około 800-1000.

Pozdro

Komentarz

• Nexus6
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4847
                                            • Volkswagen

posłuchaj sobie nawet budżetowego suba - zmienisz zdanie :diabelski_usmiech

Komentarz

• chester121
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1053

hmm
                                              ja nie mowie suchych teori wyczytanych z neta
                                              moj kolega zaklada wlasnie do aut sprzet tej marki i naprawde zaden klijent nie wyjechal z jakims niedosytem
                                              z kolei widzialem jak gra markowe(clarion) za okolo 500zl to szczerze mowiac glosniki zaz 200zl BM rozkladaja te clarionki jak chca
                                              wiec nie jest moje widzi m sie (bo ich w aucie nie posiadam) wiec po co zaachwalac
                                              poprostu slyszalem jak graja i basik w Sub'ie jest n aprawde soczysty i niski a przy tym tani

[ Dodano: Sro 02 Lis, 05 15:10 ]
                                              posłuchaj sobie nawet budżetowego suba - zmienisz zdanie
                                              co to jest budzetowy????"

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

chester121, a ja ci powiem tak za rozsadna cene mam hertze i ich brzminie rozbija o asfalt ten soczysty i niski basik :diabelski_usmiech k
                                                Słuchałem zestawu w kolegi golfie i nie powiem abym był takim optymistą co do boschmana czy innego badziewia z dolnej półki Media Markt

Komentarz

• chester121
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1053

moze i masz racje nigdy nie sluchalem herza
                                                  powiedz mi prosze ile dales zaa swojego subwoofera???
                                                  ze wzmacniaczem by chyba to posiadsasz o ile dobrze zrozumnialem
                                                  i czy mogl by s mi wyslac jakies fotki albo pomysl jak to wsadzic tak zeby nie byl widoczny i aby jak najmiej miejsca zajmowal
                                                  bo moj tatus nie chce tego w aucie ale nie musi wiedziec o tym :szeroki_usmiech
                                                  to czekam

Komentarz

Pracuję...