Zamieszczone przez szkoda
Czy 150W suba wystarczy.
Zwiń
X
-
Czy 150W suba wystarczy.
Witam,
Zastanawiam się nad dwoma głośnikami do subwoofera i mam problem z wyborem mocy. Na tapecie są dwa 12' Rockfordy Fosgate. Pierwszy kandydat to P1S412 o mocy RMS 150W i SPL 86dB, drugi to P2D212 o mocy 250W i SPL 85dB (dwucewkowy). I mam pytanie, czy te 150W wystarczy do słuchania muzyki wewnątrz samochodu, czy brać 250W. Niestety nie mam możliwości odsłuchu.
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
-
-
RF zacna firma
Jak napisał Nexus6, do normalnego czyt. w miarę głośnego i czystego odsłuchu w aucie 150W powinno wystarczyć. W tzw. normalnym użytkowaniu suba nie powinno być słychać - ma być słychać różnicę gdy go odetniesz Natomiast ważne żebyś dobrał do niego równej klasy wzmacniacz. Napisz coś wiecej o tym, co już masz w wozie, bo jak sądzę, skoro bierzesz się za suba to przód już jakoś jest zrobiony i zasilony... Pochwal się
Komentarz
-
-
Instalacja to nic specjalnego. Tylko podstawa (rozbudowywana). Źródło to Clarion DXZ578 przód to Helix DB 62.1, ale niestety gra tylko z lewej strony. Druga strona po stłuczce jest niewygłuszona i do czasu zakończania poprawek po naprawowych nie będzie ruszana. Przód napędzany Rockfordem P300-2, który docelowo wyląduje pod subem, a na przód jakaś 4 - kanałówka + aktywny podział i... .
Jest jeszcze wersja budżetowa z dokupieniem jakiegoś pieca tylko na suba, ale o tym na razie nie myślę. Zobaczę jak bardzo (i jak długo) po instalacji suba będę zadowolony.
Fabryczne głośniki z tyłu :diabelski_usmiech (aktywuję jak jeździ żona z córeczką).
Komentarz
-
-
[quote="pkacz"]Po dobraniu dobrej czterokanałówki i zamontowaniu tego suba pod posiadany już wzmak, powinieneś być dłuższy czas zadowolony
Hej mam nadzieje że pkacz się niepogniewa że podpinam się pod jego temat ale nie chcę forum zasmiecać podobnymi tematami. Proszę kolegów o radę mam w mojej OII radio stream do niego podpięty wzmak Helix HXA500 oraz przód wygłuszony i zamontowane głośniki DLS MS6. Wszystko gra całkiem ok ale grakuje mi trochę basu a oprócz tego wydaje mi się że jak podłącze suba(tym bardziej ze w tym wzmaku jest bezpośrednie wyjscie na sub) to przód trochę odciąże z niskich i powinno to wyjsć na dobre dla jakości całości. Koledzy poradzcie jaki sub pod te klocki będzie odpowiedni za rozsądną kaskę no i czy jest sens z kombinowaniem suba w te wnęki w bagażniku - jest to tyle fajne że nie ogranicza bagażnika a ja w nim cały czas coś woże. Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiamZadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneSzkoda, ze mieszkasz tak daleko dalbnym ci posluchac u mnie systemu (mam subika do sprzedania) i moze bysmy sie dogadali ...
:szeroki_usmiechZadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
Komentarz