Zestew Bluetooth do auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scooby
    Drive
    • 2004
    • 62

Zestew Bluetooth do auta

Mapka
    Zielona strzałeczka
    scooby@rider@110 kopyt asv
    helixy przede mną, jbl za mną, banan w lusterku :]
  • pantol
    Elegance
    • 2004
    • 754

Zestew Bluetooth do auta

Chcę sobie kupić zestaw głośnomówiący do telefonu (HTC z Windows Mobile). Nie mam żadnego doświadczenia z takimi wynalzkami i w związku z tym proszę o pomoc w wyborze modelu.
    Nie wiem jak się sprawują zestawy "standalone" z wbudowanym głośnikiem i mikrofonem np: "Jabra SP5050" - da się przez to normalnie rozmawiać?
    Lepszym wyborem pewnie są zestawy podłączane pod radio np: Parrot CK3200 - ale cena już jest znacznie wyższa. Warto zainwestować w taki zestaw?
    Jarek "Vinci"

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ja mam zestaw bluetooth + uchwyt z ładowaniem.
      Wiadomo jak uchwyt z ładowaniem to bluetooth nie działa ale jeśli mamy telefon w kieszeni to łączy sięautomatycznie z blueetoothem.
      Polecam NOKIA CK7W.
      Na prawde bardzo dobry zestaw i da się przez niego rozmawiać z całkiem dobrą jakością.
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• pantol
        Elegance
        • 2004
        • 754

oolsztyniak, no tak, ale mając HTC nie koniecznie może to działać. Poza tym nie lubimy się z Nokią (sprawa polityczna) :twisted:
        Jarek "Vinci"

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pantol, to skoro nie Nokia to może SE HCB-100
          Wygląda to tak:

spisuje się całkiem nieźle i nie kosztuje majątku. Wytrzymuje na wbudowanym akumulatorze kilka tygodni (dzięki temu, że samo się wyłącza po 15minutach braku połączenia po BT).
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6647
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

pantol, u mnie łączy sie z MIO bez problemu przez bluetooth i z SE tez sie laczy... Wybor zostawiam Tobie

Komentarz

• Paweł T
              Elegance
              • 2006
              • 784

nokia 7ckw będzie działać z każdym telefonem, brak tylko ładowania. Kupowałem ostatnio 250pln z fv. Polecam
              TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• oolsztyniak
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6647
                • Superb II combi (3T5)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Paweł T, ja mam z ładowaniem tyle, że mam nokie. z innym telefonem może być problem.

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

pantol, widzę, że Nokia Ci "nie leży", więc piszę tylko informacyjnie :twisted: . Używam HTC Kaiser (WM6) z zestawem Nokii CK-15W ( to ten z wyświetlaczem ) i ogólnie działa. Są tylko dwa małe "ale":
                  - Nie zczytuje do zestawu książki kontaktów z HTC ( z tel Nokii bezproblemowo ) - przy połączeniu wyświetla się tylko numer.
                  - Po odebraniu połączenia, dźwięk w głośniku pojawia dopiero po ok. 2 sek ( podobno tak jest zawsze przy połączeniu z urządzeniem nie "Nokiowym" )...
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• pantol
                    Elegance
                    • 2004
                    • 754

A ma ktoś może PARROT CK 3100 LCD ?? W sumie to ten zestaw mi się podoba, a i nie potrzeba zasilania bo podłączony jest pod instalację auta i radio. Ma też wyświetlacz LCD z identyfikacją rozmówcy i dostępem do książki telefonicznej.
                    Widziałem też jakiś SE podwieszany do daszka przeciwsłonecznego z wyświetlaczem. Podobny do tego, który poleca shado, ale w opisie miał tylko zgodność z SE (pewnie chodzi o wyświetlacz).

[ Dodano: Nie 07 Gru, 08 22:32 ]
                    Zamieszczone przez kowal 2002
                    pantol, widzę, że Nokia Ci "nie leży", więc piszę tylko informacyjnie :twisted: . ...
                    Ja tam do Nokii nic nie mam, ale moja firma jej nie lubi :lol:
                    Jarek "Vinci"

Komentarz

• satoot
                      Rider
                      • 2008
                      • 525

Re: Zestew Bluetooth do auta

Zamieszczone przez pantol
                      Chcę sobie kupić zestaw głośnomówiący do telefonu (HTC z Windows Mobile). Nie mam żadnego doświadczenia z takimi wynalzkami i w związku z tym proszę o pomoc w wyborze modelu.
                      Nie wiem jak się sprawują zestawy "standalone" z wbudowanym głośnikiem i mikrofonem np: "Jabra SP5050" - da się przez to normalnie rozmawiać?
                      Lepszym wyborem pewnie są zestawy podłączane pod radio np: Parrot CK3200 - ale cena już jest znacznie wyższa. Warto zainwestować w taki zestaw?
                      A może: zestaw głośnomówiący + bluetooth + radioodtwarzacz w jednym?

Np. taki wynalazek:

Szukasz pomocy technicznej dotyczącej produktów elektronicznych firmy Sony? Znajdź wszechstronne informacje z zakresu pomocy technicznej dotyczącej produktów Sony.

Kupujesz radio, radio łączy się z telefonem (BT), i ma wbudowany w panel mikrofon.
                      Koszt to [hide:5e219347f2]około[/hide:5e219347f2] 449pln, w normalnym (sieciowym ogólnopolskim) sklepie, z normalną dwuletnią gwarancją, czyli taniej niż na allegro.

Komentarz

• pantol
                        Elegance
                        • 2004
                        • 754

Zamieszczone przez satoot

A może: zestaw głośnomówiący + bluetooth + radioodtwarzacz w jednym?

Np. taki wynalazek:

Szukasz pomocy technicznej dotyczącej produktów elektronicznych firmy Sony? Znajdź wszechstronne informacje z zakresu pomocy technicznej dotyczącej produktów Sony.

Kupujesz radio, radio łączy się z telefonem (BT), i ma wbudowany w panel mikrofon.
                        Kurcze, to też jest jakiś pomysł. Ciekawe jak czulość tego mikrofonu? No i wadą będzie brak synchronizacji książki telefonicznej. Ale za to nie trzeba prowadzić żadnej dodatkowej instalacji w aucie. Zaczyna mi się ta opcja podobać .... :szeroki_usmiech

[ Dodano: Nie 07 Gru, 08 22:59 ]
                        Model MEX-BT3600U bardziej mi się podoba, bo ma wejście USB - koniec wożenia stosu płytek w schowku!
                        Jarek "Vinci"

Komentarz

• satoot
                          Rider
                          • 2008
                          • 525

to też jest jakiś pomysł. Ciekawe jak czulość tego mikrofonu?
                          /.../
                          Model MEX-BT3600U bardziej mi się podoba, bo ma wejście USB - koniec wożenia stosu płytek w schowku!
                          Modele na stronie Sony są trzy w 'przegródce' 'bluetooth'.
                          Ja pokazałem najtańszy, oczywiście ma on pewne ograniczenia, nie ma USB - zdaję sobie z tego sprawę, i chciałem tylko podać pewien pomysł, jakieś rozwiązanie.

Mnie osobiście nie zależy zupełnie na USB, więc sam bym kupował ten pokazany model 2600.
                          Dla mnie ma znaczenie samo BT oraz duże klawisze od 1 do 6 gdzie przypisuje się stacje, takie, żebym je czuł pod palcami i nie musiał odrywać wzroku od kierunku jazdy. W innych modelach te klawisze też są duże, ale już nie są same, są tam podokładane jakieś gówienka i mącą przejrzystość panelu.

Inna sprawa: po co USB, skoro jest BT?
                          Wprawdzie się na tym nie znam, ale myślę, że zamiast wpinać pendrivea do złacza USB można piosenki i inne rzeczy audio przesyłać do radia za pomocą BT właśnie, na przykład z pamięci telefonu (telefony z kartą pamięci). Jeśli myślę dobrze, to USB byłoby zbędne.

Co do czułości mikrofonu w panelu:
                          czytałem kiedyś wątek na liście pl.misc.telefonia.gsm i tam w dyskusji dotyczącej właśnie spinania telefonu z radiodtwarzaczem za pomocą BT wypowiadał się użytkownik takiego radia Sony MEX BT2600. Twierdził, że nie ma róznicy, radio i jego mikrofon działaja poprawnie, i rozmówcy nie narzekają.

Komentarz

• nosferatus
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 601

pozostań przy Parocie - bardzo fajne urządzenia robią i bardzo mało awaryjne.
                            Cena może trochę wyższa niż innych producentów ale jakość wykonania i późniejszego użytkowania nieoceniona, a model 3200 jest najlepszy.
                            Silnik BFQ + sekwencja KME
                            CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
                            Hertz HSK 165
                            Hertz DBX 250
                            KICX Kap 45
                            KICKER ZX 200.2
                            Kable - Dietz, Caliber
                            Kondzio 1F
                            wygłuszenie drzwi

Komentarz

• Paweł T
                              Elegance
                              • 2006
                              • 784

Zamieszczone przez oolsztyniak
                              Paweł T, ja mam z ładowaniem tyle, że mam nokie. z innym telefonem może być problem.
                              kolega napisał że ma HTC
                              TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• satoot
                                Rider
                                • 2008
                                • 525

A jeśli radio z zetsawem głośnomówiącym i mikrofonem wbudowanym, to tak na szybko wyszukane, droższe i tańsze, łądne i brzydkie, przypadkowi sprzedawcy:

Odfiltruj tylko produkty śmieszne i producentów których za dwa tygodnie już nie będzie.
                                Nawet jeśli zawęzisz wyszukiwanie do *marek* (Sony, Alpine, Pioneer, Kenwood, JVC, Blaupunkt, Clarion), to i tak znajdziesz coś dla sibie, i z BT, i zewstawem HF, i USB, i perwnie z innymi wodotryskami.

Komentarz

• pantol
                                  Elegance
                                  • 2004
                                  • 754

Koledzy, dziękuję za rady.
                                  Zakupiłem radio SONY MEX-BT3600U. Dzis podłączyłem. I powiem Wam - R E W E L A C J A
                                  HandsFree działa znakomicie. Jakość bez zastrzerzeń. Zarówno ja słysze doskonale jak i jestem tak samo słyszany. Mikrofon zbiera doskonale, a elektronika odfiltrowuje szumy i echo. Do tego wszystkim można sterować z pilota.
                                  Tak na gorąco +/-
                                  "+"
                                  Zintegrowany HF i radio w jednym urządzeniu
                                  Zasilanie z instalacji auta (niczego nie trzeba ładować)
                                  Doskonała jakość dźwięku
                                  Łatwość obsługi
                                  Po zdjęciu panelu radio wygląda zwyczajnie cywilnie (brak dodatkowych urządzeń/wyświetlaczy/instalacji)
                                  "-"
                                  Możliwośc wybrania z radia tylko ostatniego numeru (brak synchronizacji książki tel)

Aha, za radio dałem 487 pln brutto
                                  Jarek "Vinci"

Komentarz

• satoot
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 525

Zakupiłem radio SONY MEX-BT3600U. Dzis podłączyłem. I powiem Wam - R E W E L A C J A
                                    HandsFree działa znakomicie. Jakość bez zastrzerzeń. Zarówno ja słysze doskonale jak i jestem tak samo słyszany. Mikrofon zbiera doskonale, a elektronika odfiltrowuje szumy i echo. Do tego wszystkim można sterować z pilota.
                                    Tak na gorąco +/-
                                    "+"
                                    Doskonała jakość dźwięku
                                    Łatwość obsługi
                                    Po zdjęciu panelu radio wygląda zwyczajnie cywilnie (brak dodatkowych urządzeń/wyświetlaczy/instalacji)
                                    Cena bardzo atrakcyjna.
                                    Napisz jeszcze proszę czy jesteś zadowolony z samego radia jako stricte odbiornika radiowego. Czy dobrze odbiera stacje, nie gubi ich, i czy jakość dźwięku radia/cd jest dobra?
                                    Bawiłeś się pilotem? Czy trzeba "celować" w radio siedząc na tylknym siedzeniu, xczy też działa w każdej pozycji i kierunku? Można wyjść daleko poza samochód i sterować radiem?

Podpytuję, bo ja - jeśli mnie będzie stać kiedyś i nie będzie pilniejszych wydatków - chciałbym kupić model BT2600.

Komentarz

• pantol
                                      Elegance
                                      • 2004
                                      • 754

Zamieszczone przez satoot
                                      Tak na gorąco +/-
                                      "+"
                                      Doskonała jakość dźwięku
                                      Łatwość obsługi
                                      Cena bardzo atrakcyjna.
                                      Napisz jeszcze proszę czy jesteś zadowolony z samego radia jako stricte odbiornika radiowego. Czy dobrze odbiera stacje, nie gubi ich, i czy jakość dźwięku radia/cd jest dobra?
                                      Bawiłeś się pilotem? Czy trzeba "celować" w radio siedząc na tylknym siedzeniu, xczy też działa w każdej pozycji i kierunku? Można wyjść daleko poza samochód i sterować radiem?

Podpytuję, bo ja - jeśli mnie będzie stać kiedyś i nie będzie pilniejszych wydatków - chciałbym kupić model BT2600.
                                      Radio kupiłem w Bydgoszczy w Saturnie (FocusPark). Cena o dziwo była mniejsza niż w najtańszym sklepie internetowym.
                                      W związku z tym, że pilot jest IRDA to działa podobnie jak te od telewizora. Nie trzeba jakoś specjalnie kierować na radio. Zasięgu nie sprawdzałem, ale jak chcesz to jak będę miał trochę czasu to porobie testy.
                                      Jakośc dźwięku jest lepsza niż w moim poprzednim radiu JVC. Dźwięk jest bardziej miękki i soczysty. Jeśli znasz produkty sony - to nazwałbym go XBASS-owym - znanym jeszcze a Walkmama. Odbiór stacji FM ok (mam separator)

Do - (po drugim dniu używania) mogę jeszcze zaliczyć
                                      - podświetlenie gałki jest zbyt jaskrawe (razi) i nie można tego wyłączyć ani ściemić.
                                      Ściemnia się za to wyświetlacz, który i tak znika w tym snopie światła z pokrętła. Tego nie przemyśleli.

Nie testowałem jeszcze USB

Pewnie niedługo wybiorę się do Poznania - to możemy zorganizowac jakiś spot - zobaczysz i przetestujesz sam
                                      Jarek "Vinci"

Komentarz

• Paweł T
                                        Elegance
                                        • 2006
                                        • 784

trzeba podłączyć kabelek od regulacji podświetlenia auta, może trochę gałka też się zciemni.
                                        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• pantol
                                          Elegance
                                          • 2004
                                          • 754

Zamieszczone przez Paweł T
                                          trzeba podłączyć kabelek od regulacji podświetlenia auta, może trochę gałka też się zciemni.
                                          Możesz jaśniej? Jaki kabelek i gdzie podłączyć?
                                          Jarek "Vinci"

Komentarz

Pracuję...