Krótko bo krótko ale również podziękował :szeroki_usmiech
Jaka Navi PNA ?
Zwiń
X
-
Jaka Navi PNA ?
Witam
Klubowicze proszę o poradę co kupić bo w sklepach każdy mówi co innego.
Zastanawiam się nad czterema navi :
1. Garmin nuvi 255 W
2. TomTom 730 Traffic
3. Navigon 2110 Max
4. Becker Traffic Assist Z101
Co byście wybrali, pomóżcie.
Pozdrawiam ArturAHF '01 Elegance Combi
seria 120 KM / 257 Nm
-
-
Polecam Garmina, Dobre mapy, jasny czytelny ekran dobrze widoczny w słońcu. Kup z GPMapą jeśli jeździsz dużo po Polsce lub Navigatorem na Europę a najlepiej z obiema.
Zdaje się że ten model jak inne w tej klasie Garminy ma tylko jeden punkt pośredni. Zwykłemu kierowcy to nie przeszkadza ale np komiwojażerowi rozwożącemu towar do wielu punktów tak. No i nie warto przepłacać za dodatki jak się nie ich nie korzysta. Pierdoły typu goli ,gra, p...li , krawaty wiąże i usuwa ciąże. Ważna jest pokrycie czyli szczegółowość mapy i dostępność aktualizacji. Garmin to ma ...za dodatkowe opłaty. I aby uprzedzić ew. ataki użytkowników nawigacji innej marki - chwalę co mam bo bardzo uważnie wybierałem. Nie twierdzę że nie ma nic lepszego podobnie jak znam lepsze samochody od octy a jeżdżę tym co widać. Polecam Garmina.
Komentarz
-
-
@wiecho dzięki kolego już troszkę jaśniej wyjaśnione
@stysiek a co ma twoja wypowiedz wspólnego z moim pytaniem ??
Pozdrawiam
PS. Po poczytaniu w neciku jak narazie szala idzie na Tomtoma , jak możecie coś więcej napisać na temat innych to przekonajcie mnie bym nie kupił tomtoma :twisted:AHF '01 Elegance Combi
seria 120 KM / 257 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bobas122to przekonajcie mnie bym nie kupił tomtoma
AM ma (miała w mapie z 08.03, teraz wychodzi nowsza) kilka błędów z kierunkowością ulic - sprawdzone empirycznie w Poznaniu, mapy TeleAtlasa (czyli m.in. TT) tych akurat błędów nie mają
ale i tak zdecydowany głos na AM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylAM ma (miała w mapie z 08.03, teraz wychodzi nowsza)
A teraz do rzeczy: temat nawigacji przerabiałem w tym roku u siebie jak i u znajomych. Miałem kontakt z AutoMapą, MapąMap, IGO8, Destinatorem, MioMapem i jeszcze z jakimś włoskim programem. Na palmtopach Mio, na Nokii500 i na MioMoov 200 i na jakimś Blaupunkcie. Generalnie używam w Polsce, choć zdarzyło mi się jechać po Europie z Destinatorem (ale jeszcze w wersji 6). Żeby komuś doradzić cokolwiek musiałbym wiedzieć przede wszystkim:
- na Polskę czy na Europę
- jaki rozmiar ekranu
- czy to ma być tylko nawigacja czy jednak program do nawigacji na jakimś palmtopie czy komórce
Osobiście używam AutoMapy na Mio P560. Zadowolony.
P. S. Nie wiem, czy piszę w temacie, bo nie rozszyfrowałem skrótu PNA.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaPNA
Zamieszczone przez zplutaNajnowszą wersję AutoMapy (5.2.0) ściągałem 4.11.2008 - i nowszej nie zauważyłem.
ps. bardzo dobre mapy PL ma też Imagis (MapaMap, Garmin), ale używanie MapyMap ma w sobie nutkę masochizmu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylwłaśnie trwają beta-testy AM 5.3 z nowymi mapami, wiewiórki nieoficjalnie ćwierkają, że będzie na Boże Narodzenie
AutoMapa jest najczęściej aktualizowanym programem z jakim miałem do tej pory do czynienia. Moi znajomi, którzy jej używają, też zadowoleni. To zadowolenie dotyczy mapy Polski - nie wiem jak wypada jej stosowanie poza naszymi granicami.
Komentarz
-
-
Polecam Ci kupić urządzenie przeznaczone tylko i wyłącznie do nawigacji z dobrą mapą.
Palmtopy, notebooki i telefony z GPS, krakowane mapy, mapy free - jak ktoś ma czas na ciągłą walkę to jak najbardziej polecam. Każda zabawa jest dobra jeśli czerpie się z tego przyjemność i ma czas na zdobywanie wiedzy w tym zajęciu. Nie daj się przypadkiem w to wpuścić. Wolny czas można przeznaczyć na wypicie piwka na słoneczku.
Scyzoryk może wszystko ale nic dobrze i dlatego scyzoryków nie używa się do profesjonalnych prac.
Tak nawiasem na palmtopach i telefonach to słabo widać mapę a z notbookiem to już pewna śmierć bo jak prowadzić auto z komputerem na kolanach albo siedzeniu pasażera.
Komentarz
-
Komentarz