BOLL vs APP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ziutsane
    RS
    • 2007
    • 2376

mysle ze 2,5 opakowania powinno wystarczyc ew. jeden bulk pack
    Radio: C90r+XDP210EQ
    Kable:Opt,Skyline,50 mm
    Wzm:XES M1+FP 1.800
    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• arturv3
      Ambiente
      • 2006
      • 100

do OCTAVIA_IE
      Ktoś kto decyduje się na wygłuszenie drzwi nie jest obojętny na jakość dzwięku w aucie i nieważne jest ile samochód ma lat. Wygłuszasz drzwi czyli chcesz poprawy dzwięku bo fabryczne rozwiązanie Cie niezadowala albo nawet drażni. Rozwiązania budżetowe typu BOLL, APP i maty dekarskie są dobre ale na krótką metę (rok lub dwa lata). Potem może okazać się, że maty się łamią na mrozie, odklejają (przecieki wody) albo zaczną brzeczeć uderzając o tapicerkę. W efekcie jakość dźwięku spadnie, natomiast Twoje ciśnienie się podniesie a robotę trzeba będzie powtórzyć (wiem to z własnego doświadczenia). Wiem, że łatwo się mówi jak ktoś nie ma kasy ale pewnych rozwiązań konstrukcyjnych nie da się obejść, czyli brutalnie mówiąc "szkłem dupy nie obetrzesz". Zakladając maty Stingera lub Dynamat masz gwarancję dobrej jakości (pod warunkiem prawidłowego montażu), w samochodzie nic nie śmierdzi i nic nie powinno się odkleić. Pamiętam moje początki z car audio-mój sposób myślenia był taki jak Twój - po co kupować drogie maty skoro można taniej. Teraz z własnego doświadczenia wiem, że tanio nie znaczy dobrze. Gdybym był na Twoim miejscu kupiłbym pierścienie dystansowe z MDF, np. tu www.powe.pl i zaimpregnował je lakierem, dodatkowo kupiłbym paczkę mat Stinger na parę drzwi, np. takie http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=188&pid=1036 (jak ja kupowałem to kosztowały 300 więc teraz jest jeszcze taniej). Wyklejasz tylko wierzchnią warstwę drzwi, mocujesz dystanse, składasz wszystko do kupy i teraz powinno być FUN :-)
      Szczegóły + fotorelacje z montażu znajdziesz na tym forum a zapewniam Cię, że są one bardzo pomocne.

Komentarz

• OCTAVIA_IE
        Drive
        • 2008
        • 40

Do arturv3
        Przemyslałem na spokojnie wszyzstko. Bo generalnie ja mam tendencje do napalania się na coś. Narazie zamówiłem głośniki i dystanse z MDF do Octavki. Zakup mat przełożylem na marzec jak dozbieram troszke kasy i będę w Polsce. Wtedy będę mógł kupic Stingera lub Dynamata. Jeśli nie kupię w Polsce, to znalazłem takie Dynamaty w UK. Wychodzą całkiem tanio porównujac ze sklepami w Polsce + przesyłka do Irlandii.
        Dzieki za rady i sugestie

Temacik odświeżę, jak coś się zmieni.

Komentarz

• arturv3
          Ambiente
          • 2006
          • 100

Zamieszczone przez OCTAVIA_IE
          Do arturv3
          Przemyslałem na spokojnie wszyzstko. Bo generalnie ja mam tendencje do napalania się na coś. Narazie zamówiłem głośniki i dystanse z MDF do Octavki. Zakup mat przełożylem na marzec jak dozbieram troszke kasy i będę w Polsce. Wtedy będę mógł kupic Stingera lub Dynamata. Jeśli nie kupię w Polsce, to znalazłem takie Dynamaty w UK. Wychodzą całkiem tanio porównujac ze sklepami w Polsce + przesyłka do Irlandii.
          Dzieki za rady i sugestie

Temacik odświeżę, jak coś się zmieni.
          Te Dynamaty sa OK, materiału w cholerę (9 arkuszy 81.2cm x 45.7cm w Polsce kosztują ponad 1000 PLN) ale proponuję Dynamat Xtreme Door Kit (4 arkusze 91.4cm x 30.5cm) powinno wystarczyć (ok.360 PLN w Polsce ale UK napewno taniej).
          Stingery wychodzą taniej (o ok. 100 PLN w Polsce),np. Stinger Expert RoadKill - Door Kit (6 arkuszy 30,5cm x 61,0cm) a są równie dobre co Dynamat.
          Dzięki, że dałeś się przekonać, czekam na (foto) relację i wrażenia po montażu ;-)

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Zamieszczone przez arturv3
            (9 arkuszy 81.2cm x 45.7cm w Polsce kosztują ponad 1000 PLN)
            w detalu kosztuje 800 zł, a można znaleźć (nawet na tym forum) jeszcze taniej, więc nie ma co przesadzac z kosztami tego materialu

co do Door Kita to na sensowne wytlumienie drzwi potrzebne sa 2 opakowania, czyli Bulk Pack jest bardziej ekonomiczny
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• OCTAVIA_IE
              Drive
              • 2008
              • 40

A kto na tym forum może załatwić taniej? Prosiłbym o priv z detalami

Komentarz

• ziutsane
                RS
                • 2007
                • 2376

Pan wyzej :diabelski_usmiech
                Radio: C90r+XDP210EQ
                Kable:Opt,Skyline,50 mm
                Wzm:XES M1+FP 1.800
                Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

Pracuję...