Antena CB - montaż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jano 72
    Classic
    • 2010
    • 18

Antena CB - montaż

Zamieszczone przez tryton
    a najlepsze w tej całej dyskusji jest to że koledze koddi tak naprawde to nie wiadomo o co chodzi bo pisze że coś jest nie tak z akumulatorem a potem pisze że musi zakręcić 2 razy i auto odpala to jak kręci dwa razy to nie jest chyba az tak żle z tym akumulatorem
    nie do konca ogolnie chodzilo mi o to ze musialem kupic aku i jetsem w tym temacie zielony domyslalem sie ze powinien miec na polce sklepowej ok 12 v lub powyzej ale zmartwilo mnie to ze byl po nizej 12 v wiec zalozylem watek z prosba o rade lub zeby ktos kto ma pojecie o aku wytlumaczym w sposob lopatologiczny zielonemu kierowcy co i jak ....

wiec napisalem z tego co pamietam ze po zainstalowaniu nowo kupionego aku po nocy na parkingu musilem go zakrecic 2 razy wyskoczylem na miasto pokrecilem sie i wrocilem na parking ....
    nastepnego ranka spr napiecie wynioslo cos oko 12.7 wieczorem tego samego dnia 12.65
    dzis natomiast rano po nocy bylo oko 12.6
    tego samego dnia o godz 20:30 12.55 V i pomiar kiedy odpalalem akutko bylo 10.75 i szybko poszlo w gore juz gdy silnik byl w ruchu .....

czy to normalne ze przy kupnie byl tak slaby ? odp padla ze tak gdyz lezakowal na polce ....
    czy jest trup? opd nie koniecznie
    czy te parametry sa normalne? opd tego jeszcze nie wiem
    w jaki inny sposob moge sprawdzic stan mojego aku?

jezeli sie pomylilem lub zle zrozumialem prosze o sprostowanie.... dodam tylko ze wszystkie poniary robione byly na podlaczonych klemach i ani razu ich nie sciagalem

pzrypominam ze "nowy aku" to centra futura 72Ah 750a 12v nr 9JC18A1 bez obslugowy
    jano
  • Rafall
    Ambiente
    • 2008
    • 233
    • Octavia III (5E3)
    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Antena CB - montaż

Witam,
    w poprzednim aucie miałem na sztywno zamontowaną antenę - jak dobrze pamiętam ALAN PC4, chciałbym ją przenieść do swojego RSa, ale nie chcę wiercić żadnych dziur. Są jakieś ciekawe rozwiązania montażowe np. w klapie tak aby nie niszczyły lakieru? Jak to jest z tymi uchwytami? Do tej pory widziałem same takie metalowe, na które jak patrzę to obawiam się od razu o lakier i blachę :/ Są jakieś bezpieczniejsze?

Nie chcę za bardzo magnesu, bo z nim trzeba się też ostrożnie obchodzić, ma straty jakościowe, a poza tym potrafi się przesunąć podczas szybszej jazdy. Ostatecznie zamontuję magnes. :/ Kolega chce mi sprzedać magnesowego SIRIO o dł. 1m pod dość atrakcyjnej cenie. To traktuję jednak jako ostateczność. Alanik dobrze się spisuje z moim Unidenem.

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Co prawda nie w Octavii ale taki uchwyt bagaznikowy to tez ingerencja w lakier (od spodu klapy bo trzeba wkrecic 2 srubki zeby uchwyt sie trzymal i masa byla)

Inaczej tylko magnes albo jakis triflex.
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Rafall
        Ambiente
        • 2008
        • 233
        • Octavia III (5E3)
        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Od spodu to już nie od góry, więc jest nieźle. Bo pewnie nie ma niczego takiego ogumowanego z każej strony? Wtedy będziemy mieli to samo co na magnesie - straty niezłe, szczególnie że powierzchnia pewnie jest zbyt mała, więc masy to w ogóle nie będzie.

W sumie - te dwie śrubki od dołu jakoś bardzo mnie nie stresują. Zaczyna mi się to podobać.

:?: Zadaję sobie jeszcze jedno pytanie - jak poprowadzić kabelek w opcji 5 dzwiowej? Tj. gdzie na dzwiach od bagażnika umieścić uchwyt i jak poprowadzic kabel? Tak, aby nie był bardzo widoczny, nie przeszkadzał w niczym, ale też nie łamał się dziwnie i nie był narażony na uszkodzenia...

Komentarz

• bobas
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1676

ja mam poprowadzony w prawym progu pod uszczelka, za schowkiem a radio mam zamontowane przy lewej nodze pasazera.
          BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• skoda13
            Ambiente
            • 2008
            • 235

W mojej octavce antenkę mam zamontowaną w miejsce anteny radiowej, kabel pociągnięty
            pod tapicerką do prawego słupka od strony pasażera po słupku na dół pod schowkiem a
            radyjko jest zamontowane przy lewej nodze pasażera. Kabla wogle nie widać, 3,60 m
            w zupełności wystarczy.
            Tak to wygłąda

Pozdrawiam.
            Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
            Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
            [scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

skoda13, hmmmmm jak tu spytac.... czy oby nie za bardzo Twoja 01 jest w "naklejkach" :szeroki_usmiech

A wracając do tematu to mam zamontowanego triflexa w miejscu anteny radiowej - polecam
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Ziomal
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 5841
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                skoda13, hmmmmm jak tu spytac.... czy oby nie za bardzo Twoja 01 jest w "naklejkach"
                Czepiasz się , jest OCP więc luz :szeroki_usmiech
                Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• skoda13
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 235

piotrek_05 to są tylko najważniejsze naklejki, tylko 7 w tym OCP.
                  Pozdrawiam. :lol:
                  Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
                  Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
                  [scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]

Komentarz

Pracuję...