Samiec
[Car Audio] turbinka w glosnikach...
Zwiń
X
-
no miałem taki prostacki patent ale pomaga wez folie aluminiowa najlepiej jana niezbednego bo jest grubsza powinno pomóc.
chwilowo mam zerwana bo próbuje zrobic cos innego zeby to usunac :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
takie cos znalazłem na AK:
"mialem podobne problemy w Stilo, a i w innych autach sa one nagminne (wystarczy poznac ludzi z firm car-audio i szczerze porozmawiac)
problem jest tak szeroki i powazny, ze nie da sie udzielic jednej prostej odpowiedzi. Auta sieja i koniec, mozesz to minimalizowac, ewidentna i jedna przyczyne ciezko ustalic. Moze to byc jedna dioda w alternatorze, a moze i setka innych drobnych spraw
Co pomoglo ? Np. taka seria rozwiazan:
- kable prowadzone po aucie w oslonach metalizowanych uziemionych
- sprawdzone, oblutowane zlacza w radioodtwarzaczu (czasem gniazdko antenowe potrafi siac jak cholera)
- instalacja zasilajaca caly system car-audio prowadzona bezposrednio z akumulatora do rozdzilacza w bagazniku i stad dopiero na wzmacniacze, radioodtwarzacz i inne puszki
- pozadny filtr (koszt okolo 200zl) zalozony bezposrednio na alternator
- zlacza, zlacza i jeszcze raz zlacza - wszystko 10 razy sprawdzone, oblutowane.
Auta to choelrnie ciezka sprawa "With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Odgrzewam swojego kotleta
Prze ostatnie upaly jestem zmuszony jezdzic z wlaczona klima i dmuchawa. Wiec caly czas towarzyszyl mi efekt turbinki w tle grajacej muzyki :roll:
Jako ze mialem juz zakupiona folie alu Jana plus 22% grubosci.
Wczoraj niczym swistak zawijalem chinche w sreberko : link :diabelski_usmiech
Efekt :?: ,az sam sie zdziwilem ,na moje turbinka zmiejszyla swoja intensywnosc o 90% i jest praktycznie juz nie slyszalna.Slyszalem ja dopiero jak silnik zwalnial z wyzszych obrotow ,przy przyspieszaniu jak dawniej juz jej nie slychac.
Teraz zastanawiam sie ,czy jak bym owinal podwojnie przewody to czy dzialanie foli by sie spotegowalo :roll:
[ Dodano: Pon 10 Lip, 06 17:22 ]
Musze wprowadzic korekte do swojej wczesniejszej wypowiedzi :roll:
Po dluzszym testowania ,turbinka niestety jest tylko o ~50% mniej slyszalna :roll:
Wczesniejsze testy okazaly sie za krotkie i dzisiaj przy dluzszej jezdzie wyszlo (przy przyspieszaniu) :?
Jak znajde czas i checi to przeniose chincze z tego nadmuchu i puszcze je srodkowa konsola i dalej przy fotelu pasazera do koryta drzwi. :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecPrze ostatnie upaly jestem zmuszony jezdzic z wlaczona klima i dmuchawa. Wiec caly czas towarzyszyl mi efekt turbinki w tle grajacej muzyki
Jako ze mialem juz zakupiona folie alu Jana plus 22% grubosci.
U mnie w tym samym miejscu idą (i zawsze szły) kable co u ciebie i nigdy nie miałem z tym problemu?
Jak coś to mogę Ci swoje cinche pożyczyć celem sprawdzenia, mam luzem dwie pary jak coś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9IMO może coś z kablami nie halo ? Jakie masz kable bo nie pamiętam?
U mnie w tym samym miejscu idą (i zawsze szły) kable co u ciebie i nigdy nie miałem z tym problemu?
Zamieszczone przez arci9Jak coś to mogę Ci swoje cinche pożyczyć celem sprawdzenia, mam luzem dwie pary jak coś,ale jak pomysle o ciegnieciu znowu tych kabli przez cale auto to mi rece opadaja
ops: Dzisiaj na tym pieknym sloncu bawilem sie z montazem kondensatora ,zeszlo mi sie 7-8h
Ale wsio narazie dziala
Na dziejszy dzien to od robienia przy car audio ,to musze troche odpoczac. :P Ale jak sily i czas beda znowu ,to najpierw sprobuje przeniesc te co mam dalej od nawiewu ,bo to mniej roboty :szeroki_usmiech
Jak nic nie pomoze bede martwil sie dalej
OT. a ty kiedy na jakiegos spota wpadniesz :?: :diabelski_usmiech Po zaobraczkowaniu chyba jeszcze nie byles :wink:
Komentarz
-
-
arci9 napisał:Jak coś to mogę Ci swoje cinche pożyczyć celem sprawdzenia, mam luzem dwie pary jak cośZamieszczone przez SamiecDzieki za propozycje ,ale jak pomysle o ciegnieciu znowu tych kabli przez cale auto to mi rece opadaja)
Na spocie nie byłem, że aż wstyd się przyznać, ale ciągle coś mi wypada we wtorkiops: Mam nadzięje się poprawić :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNo to nie byl dobry pomysl dawac je razem. Normalnie robi sie tak, ze sygnalowe ida jak najdalej od glosnikowych i nie ma problemu.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Nie ma problemu, mam w tym wprawę , poradzimy sobie w 15 minut - można przeciągnać tylko na próbę od wzmaka do radia i włożyć kawałek kabla do tej części za schowkem i sprawdzić na postoju czy słychać turbinę)
Troche odpoczelem i zaczynam myslec aby puscic srodkiem interkonekty
Ja turbinkie(ta w gosnikach) slysze dopiero jak depcze na biegachna postoju jakos nie wylapuje jej :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Tego nie rozbierałem bo i po co ? Kable mam puszczone bokami, interkonety jedną mańką inne drugą,od kierowcy pradowe, od pasazera interkonekty i kable glosnikowe. Dlatego wlasnie mysle aby rozdzielic i przeniesc interkonekty na srodek :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecBokami ja tez mam puszczone ,od kierowcy pradowe, od pasazera interkonekty i kable glosnikowe. Dlatego wlasnie mysle aby rozdzielic i przeniesc interkonekty na srodek
A masę z Aku masz czy gdzieś z tyłu podpięta bo już nie pamiętam?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Gdy znajdziesz chwilę to zapraszam do mnie, możemy to oblukać i poszukać analogi w porównaniu z moim schematem ułożenia, może gdzieś na wyjściu z radia są za blisko?
A masę z Aku masz czy gdzieś z tyłu podpięta bo już nie pamiętam?
Mase mam podpieta do aku.
Komentarz
-
-
U mnie tez słychać turbawkę ale Paweł powiedział ze to przez przewód napięciowy od czujnika parkowania z tytłu. Może by go przełozyc na środek?
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
Komentarz