Jak w temacie. Macie jakieś doświadczenie czy trzeba to robić? Wiem, że turbosprężarki w silnikach duuużych mocy myje sie (w czasie pracy) zarówno strone "blower" jak i "turbine" w okresach zalecanych przez producenta. Brudzą sie.A jak jest tutaj? Może wypada umyć co jakiś czs również?
[CA] - Alpine serii 985*
Zwiń
X
-
[CA] - Alpine serii 985*
Witajcie,
od dłuższego czasu przeglądam oferty rynku po względem zmiany radioodtwarzacza do autka.W tej chwili od dłuższego czasu mam Alpine 9813 z której jestem zadowolony, ale jak sami wiecie apetyt rośnie w miarę jedzenia...
Jak w tytule napisałem zastanawiam się na Alpine z serii 985*, głównie 9853 lub 9855
( między sobą różnią się głównie wyświetlaczem) ale porównanie odnoszę do serii , której chyba już nie ma (była jakoś krótko) czyli 983*(9833,9835)...
Czy ktoś z was miał możliwość posłuchania tych modeli?Czy może mi udzielić jakiś wskazówek?Po przestudiowaniu specyfikacji technicznej , jedna ważna rzecz mi się nasuneła: mianowiecie seria 985* różni sie od serii 983* głównie sekcją audio, chyba są różne wzmacniacze zamąntowane w tych modelach (w jednej jest 4X50 w drugiej 4X60) , wiadomo,że moc nie ma większego znaczenia, szczególnie że u mnie i tak przód zasiala wzmak ale chodzi mi o konstrukcje i oczywiście brzmienie tych jednostek.
Jeśli ktoś miał do czynienia to proszę piszcie co wiecie...
pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez bendiniech zgadnę, hmmm........ u Nexusa :roll:
nie potrafię dogadać się z handlowcami z Horn.pl, więc w mojej ofercie Car Audio nie figuruje ani Alpine, ani DLS - smutne ale prawdziwe :evil:
[ Dodano: Czw 25 Sie, 05 17:26 ]
Zamieszczone przez arci9coś tak właśnei podejrzewałem - ładnie wygląda i tyle - a wiesz gdzie można jeszcze w rozsądnych pieniążkach je kupić?
nowych nie produkują od grudnia2004/stycznia2005
więc pozostają tylko egzemplarze z zapasów
CDA 9835k
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
nie wiem czy to dobra oferta ale zobacz:
9833 i 9853k
w tej chwili to tylko sklepy internetowe, allegro, ebay i ewentualnie punkty montażowe
nowych nie produkują od grudnia2004/stycznia2005
więc pozostają tylko egzemplarze z zapasów
Komentarz
-
-
Ja bym polecił 7894 według mnie lepiej gra niż seria 985x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez arci9na coś co chociaż ciut poprawi brzmienieWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez arci9na coś co chociaż ciut poprawi brzmienie
A tak bardziej trochę na poważnie, nachodzi mnie czasami na jakąś zmianę, posłuchał bym coś nowego...(tym bardziej,że moja Alpina ostatnio strzeliła focha :diabelski_usmiech i niedziałały mi dwa klawisze MX i EQ - coprawda MX w ogóle nie używam a EQ zdaża się to jednak byłem gotowy jej się pozbyć - ale naszczęscie RESET pomógł)...
A z brzmieniem jest też tak, że każdy lubi coś innego - i może zawsze choć troszkę coś mógłbym poprawić - chociaż pewnie więcej bym zdziałał gdybym dalej zainwestował w wygłuszenie albo umiejscowienie tweeterów tak jak zrobił to Nexus :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Nexus , a co sądzisz o Nakamichi? Które modele są w stanie zastąpić moją Alpinke 9813 - zależy mi na tym aby miało opóźnienia czasowe :!:
P.S.
Chętnie posłucham jak się nadarzy okazja Twojej nowej instalacji :wink:
nie wiem żeby którykolwiek z Nakamichi miał opóźnienia czasowe
natomiast jakościowo modele już od CD 400 w górę przewyższają jakością brzmienia Alpine 9813With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugNexus6, A ktory gra lepiej Clarion Dotykowy ale ten starszy model, czarno-bialy czy jakos tak, czy Alpina serii 985x - a dokladniej 9855 ??
natomiast Clarion 958 zagra lepiej od wszystkich wymienionych.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, Dzieki - sluchalem tej Alpinki 9855 i grala jak dla mnie chujowato, wiec kupilem Clariona i wszystko dalej gralo jakos tak chujowato, basow bylo malo, buczal i wogole glosniej sie nie dalo sluchac - totalna rozpacz zaczalem zalowac zakupu Radia, Rainbow-ow i wygluszania. Nagle zaczelo grac zajebiscie. Pisaliscie ze nowe glosniki musza sie wygrzac itd. wiec ja stawiam na to, ze pewnie to wygrzanie pomoglo i zaczelo to grac z sensem. Teraz gra zajebiscie tak jak powinno, ale mialem dylemat, czy dobrze zrobilem ze z Alpinki zrezygnowalem, bo byla tansza od Clariona, ale uspokoiles mnie. Dzieki. :szeroki_usmiechByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
no i jest 9835
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68818228
Ale to chyba odległe plany u mnie
Komentarz
-
Komentarz