Maru 123, :hmm k
zakup Navi Skoda Columbus/RNS-510?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez miguellohttp://www.superskoda.com/octavia-ii/electronics/octavia-ii-touchscreen-dvd-navigation-columbus-rns-510-original-skoda-auto-a-s
Widziałem na aukcjach ceny za nowe Navi od 2500 do 3400 PLN. WOlałbym jednak znaleźć pewniejsze źródło.
Grygy jakiś czas temu się zajmował.
Korzystając z Twojego linku znalazłem coś takiego:
Ciekawe tylko jak z jakością modułu audio i obsługą czujników parkowania.Pozdrawiam
Dwight
Komentarz
-
-
Dwight - mam dla Ciebie propozycję - jeśli chcesz to za 4000zł załatwię Ci dedykowaną do O2 stację multimedialną z nawigacją,bluetooth'em z polską gwarancją .Towar pochodzi ze sklepu i jest w 100% legalny.Jak tylko dostanę ofertę to zamieszczam ją na forum.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Ja kupiłem ostatnio coś takiego do OII:
Dużo taniej jest bardzo podobna stacja:
W OII wygląda to tak:
Z góry mówię, że nie działa z czujnikami cofania, ale zamierzam podpiąć ją tak, że po włączeniu wstecznego, radio będzie się wyciszało.
Z plusów to nawigacja Garmina z bardzo dobrym pokryciem Polski, doskonały moduł Bluetootha robiony przez Parrota oraz możliwość słuchania np radia z przodu, a dziecko ogląda bajki z tyłu.
Komentarz
-
-
Urządzenie ,które mam do zaoferowania ma takie parametry - spójrz na zdjęcia
Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Powiem Wam szczerze, ze strasznie sie lamie co wybrac.
Nawigacja firmowa jest kuszczaca bo ma HDD, dziala z czujnikami parkowania i cena jest nizsza lub podobna jak przykladowo takiego Kenwooda.
Zaleta innych nawigacji jest mozliwosc pracy z Automapa, ktora dla mnie bezwzglednie jest najlepszym rozwiazaniem ze wszystkich dzis dostepnych.
Do tej pory korzystalem z Samsunga Omni (ekran 2,7") i Automapy.
Macie jakieś doswiadczenia z Columbusem/RNS-510 aby przechylić szalę czy też zupelnie odradzić taki zakup?Pozdrawiam
Dwight
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DwightPowiem Wam szczerze, ze strasznie sie lamie co wybrac.
Nawigacja firmowa jest kuszczaca bo ma HDD, dziala z czujnikami parkowania i cena jest nizsza lub podobna jak przykladowo takiego Kenwooda.
Komentarz
-
-
Phantom ma dwa wyjścia RCA na wzmacniacze+wyjście na głośnik basowy,wbudowana navi na mapach Destinator 7 (100% pokrycia Polski) + wbudowany bluetooth,możliwość podpięcia kamery cofania i w niektórych modelach O2 czujników cofania + tuner telewizyjny + dvd i divx i oczywiście radio, slot na karty SD na pliki mp3, możliwość sterowania Apple'em poprzez adapter w urządzeniu.
czy coś można więcej sobie wymarzyć - i wygląda jak oryginał.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
nosferatus, to pokrycie 100% to co oznacza? Bo ja używałem Destinatora 7 i to była jakaś porażka. W 30tys Wieliczce miał tylko jedną ulicę.
http://gps.telepolis.pl/produkt/2527...-destinator-7/
Polska 100% - szczegółowe plany miast wraz z kierunkowością ulic: Warszawa, Lublin, Trójmiasto, Szczecin, Bydgoszcz, Poznań, Wrocław, Łódź, Kraków, Katowice, Zakopane.
Numeracja budynków dla 52% kraju.
No chyba, że wypuścili jakąś nowszą mapę...
Komentarz
-
-
Takie info dostałem od dystrybutora sprzętu.może chłopina się pomylił a ja za nim,choć bardzo chwalił tę mapę i z całego serca ją polecał.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
nosferatus, czasami producenci map piszą 100% pokrycia, ale ma się to nijak do rzeczywistości. Moim zdaniem to najlepiej jakbyś zamontował albo przedstawił test tego systemu w Octavii, a wtedy prędzej się znajdzie ktoś chętny. Będzie Ci też łatwiej odpowiadać na pytania. To jednak kupę kasy, żeby bulić tak w ciemno. Ja kupiłem już Kenwooda z podobną specyfikacją (+dwustrefowe audi i Dolby Digital), ale tuner radiowy to tragedia.
Komentarz
-
-
leszekmw, kupiłem sobie stacje multimedialną Kenwooda DNX-8220BT. Wszystko super. Świetne pokrycie nawigacji, odtwarzanie DIVx, DVD, kino domowe, 2 strefy w samochodzie (tzw rear seat audio), świetny moduł Bluetooth. Całe radio super, ale tuner FM bardzo kiepski. Radio zaczyna skakać na inne częstotliwości nawet przy RMF, który ma w Krakowie dośc mocny sygnał. DO tego nawet wyłączenie RDS i AF nie zmieniło sytuacji i radio skacze po częstotliwościach alternatywnych. I tu nie zgadzam się w wypowiedzią nosferatus, który stwierdził, że taki system jest nastawiony na multimedialność, a nie na tuner FM. Gdyby moja firma wpakowała kiepski tuner FM do jakiegokolwiek radia to by nas klient kijem pogonił. Nie po to się daje kilka tysi na taki system, żeby się męczyć słuchając radia.
Komentarz
-
-
no ale chodzi mi bardziej o jakość dźwięku ..w streamie dźwięk z cd jest ok ale z radia zero czegokolwiek , wysokich , niskich.... . o wiele lepiej gra pioneer za 300zł z media :evil:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoI ostatnie pytanie: jak jest z anteną do navi - potrzebna jest druga, czy zmienia sie radiową na jakąś inną?O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
leszekmw, nie jestem audiofilem więc trudno mi powiedzieć. Generalnie to radio ma Dolby Digital i inne bajery, które pozwalają wszystko poustawiać jak w kinie domowym. Wielorakie korektory dźwięku, opóźnienia, ustawienia jakie się ma głośniki, jaki rozmiar głośników, jakie auto (czy van czy combi) i takie cuda na patyku.
Link do opisu:
To co mają wpisane do tunera powaliło mnie na kolana:
K3I - Clean Reception Tuner
Ale mają także:
-Dolby Digital.
-Dolby Pro Logic II decoder
-dts Decoder
-System E's+ (Built-in HPF & LPF)
Generalnie poza tym tunerem to radio super. Jeszcze będę kombinował z innymi antenami, bo może separator, który kupiłem jest kiepski.
Komentarz
-
-
`tak sobie myślę że jeżeli weszła O2 FL do której nie pasuje stara navi /nich mi ktoś powie w końcu czy ori skody to trinax czy kolumbus/ , to te stare jakieś ceny będą miały fajniejsze :? :?:
pewnie mają jakieś zapasy....
może się zaczną pojawiać w końcu , bo na razie nie ma ich gdzie kupić...za jeszcze jakieś mniejsze pieniądze.. :roll:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz