mp3 by STREAM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ceemik
    Classic
    • 2010
    • 13

mp3 by STREAM

Ja jak kupowałem swoja O2 przed zakupem wiedziałem ze szybka była wymieniana w ASO ze 2 razy ,ale tak jak to było wykonane pozostawia wiele do życzenia i nawet nie dociekalem ktory to serwis bo szkoda słów. Gdy sam osobiscie musiałem doswiadczyć wymiany szyby najpierw sie rozeznalem cenowo ASO Olsztyn 1500 zl z wymianą (zielona z paskiem ), aż wkońcu zalozylem w firmie JANCZAR w Olsztynie 650 zl z wymiana, szyba równo wstawiona (nie tak jak poprzednia z ASO ) słupki czyste 100% fachowość , z reką na sercu moge polecić ten serwis .
  • ufo
    L&K
    • 2008
    • 1475
    • Octavia III combi (5E5)
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

mp3 by STREAM

witam,
    czy jest możliwe by odtwarzacz mp3 w oryginalnym radiu skody/STREAM może się przegrzewać :?: :?: :?: mam pewien problem z tym faktem związany. gdy po raz pierwszy zarzucam płytkę z nagraniami piosenek w systemie nero, wszystko jest o.k-ej, ale po niecałej godzinie słuchania, odtwarzacz dostaje świra. przestaje grać płyta i wyrzuca/wysuwa mi ją na zewnątrz. ponowne wciśnięcie płyty wiąże się z minutowa przerwą...i znów wysuwa płytę. czasami odczekuję pól dnia by znów godzinę posłuchać muzyki ale bywa i tak, że dopiero mogę to zrobić na następny dzień. dodam, że radio gra tylko odtwarzacz płyt w systemie mp3 coś wariuje...czy ktoś coś takiego u siebie miał, proszę o wypowiedzi...
    dzięki.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

ufo, rozumiem, że mówisz o zwykłych utworach w formacie mp3 ( bo "nagrania piosenek w systemie nero" mają postać *.mp4 lub *.aac a tych chyba STREAM nie rozpoznaje )...

Czy tak samo dzieje się w przypadku zwykłych płyt AUDIO CD?
      Czy jak radio się "zablokuje" to wrzucenie innej płytki też powoduje zawiechę?
      Czy próbowałeś nagrać inną płytkę ( najlepiej innego producenta i na innym komputerze z jak najmniejszą prędkością, najlepiej poniżej 8x )...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

kowal 2002, tak jest, mowie o utworach mp3. zgrywam je z CD a potem przez nero nagrywam na nowe CD w formacie mp3.
        w przypadku normalnej płyty CD wszystko gra bez problemów.
        radio się nie blokuje, ale jak wrzucę inna płytę mp3 też ten problem powstaje. mam 4 płyty w formacie mp3 i jak się zawiesi to żadnej nie puści. chyba że na drugi dzień, ale pogra godzinę i dalej ta sama śpiewka... :evil:
        nagrywałem te płytki tak by się jak najwięcej zmieściło, prędkości nie pamiętam , myślisz, że to może być przyczyna :?:

[ Dodano: Sob 17 Sty, 09 23:31 ]
        kowal 2002,
        Zamieszczone przez kowal 2002
        z jak najmniejszą prędkością, najlepiej poniżej 8x )...
        mam takie możliwości w nagrywaniu mp3 przez nero,
        24x(3 600 KB/s)
        20x(3 000 KB/s)
        16x(2 400 KB/s)
        10x(1 500 KB/s)
        zawsze nagrywałem z prędkością z pierwszej pozycji...

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Spróbuj nagrać jedną x10 i zobacz czy pomoże, jest na to duża szansa...
          BTW. Mój Stream np. "nie trawi" TDK ( zacina się, przeskakuje itp ) a z Verbatim-em nie ma problemów...

EDIT
          Jeszcze jedno; te płytki to rozumiem, że są 700MB ( 80 minut ), bo jeśli to te większe ( chyba 800MB ) to raczej z nimi będzie problem ( mechanizm jest prawdopodobnie nieprzystosowany do czytania tych płyt i może się przez to uszkodzić )...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• g_rego_r
            Rider
            • 2008
            • 496

ufo : proponuję sprawdzić na innej nagrywarce i np. na płycie SONY ja takie stosuje i nie dzieje się nic oprócz losowych zamilknięć ale to inna bajka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=20380

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
              te płytki to rozumiem, że są 700MB ( 80 minut )
              oczywiście, że tak.

no to popróbuje nagrać w tym mniejszym napędzie. zamelduje się po "operacji" :wink:

[ Dodano: Sro 21 Sty, 09 18:57 ]
              podczas moich testów z płytami i prędkościami odkryłem coś ciekawo co na pewno przyczynia się do złego odbioru lub jak u mnie, częstego zawieszania się CD-ków z plikami mp3. otóż STREAM rysuje płyty :idea: :shock: i to jest udowodnione, i skoda auto poland o tym wszystkim wie. ciekawa historyjka...nie pozostaje nic innego jak wymiana radia/posiadam jeszcze gwarancje :lol: /, i wymieniać do bólu aż się trafi na sztukę co nie rysuje. jutro walę do ASO. :evil:

Komentarz

Pracuję...