Jaki zasilacz transformatorowy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mareczek
    Classic
    • 2007
    • 25

Zamieszczone przez Maicroft
    Zawsze mozna postawic VPC i na nim XP i w nim ETKE :diabelski_usmiech
    ja tam mam i bangla aż miło
  • Hanz2k
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 522

Panowie, jaki zasilacz transformatorowy potrzebuję do zasilenia urządzenia przeznaczonego do pracy w samochodzie. Mam urządzenie zasilane 12V i zapotrzebowanie mocy między 2W a 8W.
    Hanz2k
    1,8 T by MT
    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Jeśli od 2 do 8 Watów to zasilacz musi dawać na wyjściu min. ok. 0,7 A ( 700mA ). Najlepszy byłby taki 1A ( 1000mA ), żeby był jakiś zapas mocy... A co to za urządzenie, bo może zamiast dużego transformatora wystarczy mała ( gabarytowo ) przetwornica?
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Hanz2k
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 522

Kamera BMW Nightvision. Po włączeniu wyświetla biały pas na ekranie i to wszystko. Myślałem o zasilaniu ale to chyba nie to. Mam właśnie zasilacz stabilizowany 12V 1A. Jeżeli zasilacz jest ok to prawdopodobnie usiłuję wyświetlać obraz AV NTSC na AV PAL. Pytanie czy rzeczywiście objaw pasuje do diagnozy. Nie mam TV a wejściem AV NTSC.
        Hanz2k
        1,8 T by MT

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

A jak duży jest ten pas; jest w pionie, w poziomie? Teoretycznie jeśli było by tak jak mówisz ( PAL/NTSC ) to cały ekran na telewizorze powinien skakać ( jakieś takie coś ala' zakłócenia, brak synchronizacji itd.), ale to może też zależeć od typu telewizora...
          A kabelek podłączeniowydo kamery masz na pewno dobry ( jeśli to jest FLIR to o ile pamiętam jest tam kilkanaście złączek, choć teoretycznie wystarczyły by 3 przewody: +, masa i sygnał )?

EDIT

Właśnie spojrzałem, że ten PathfindIR występuje poza standardowym PAL-em 25Hz i NTSC 30Hz w wersjach PAL 8,3Hz i NTSC 7,5Hz; jeśli to jedna z tych dwóch ostatnich wersji do będzie raczej duuuży problem, żeby to odpalić...
          Masz tam gdzieś opisany numer katalogowy tej kamerki np. 334-001-xxxx
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Hanz2k
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 522

Jak się okazało problemleży gdzie indziej. BMW Nightvision na bieżąco komunikuje się z samochodem przy pomocy protokołu LIN Bus i bez komunikacji nie zadziała. Dopiero wczoraj zwróciłem uwagę, że od wtyczki idą dodatkowe dwa przewody do komunikacji. Kamera wygląda na dobrą. Aktualnie staram się zrobić dwie rzeczy:
            1) Ściągnąć interfejs RS-232 na LIN Bus,
            2) Namówić jakiegoś elektronika do napisania prostego emulatora komend LIN Bus dla kamery - chyba, że ktoś z forum podjąłby się walki?.
            W każdym bądź razie temat się rozwija.

PS.
            Kamerka przez cały czas podaje 25 albo 30 Hz tyle, że w wersjach 8,3 lub 7,5 podaje co trzecią "klatkę" i na takie kamery nie potrzebujesz zezwolenia. Pełne wersje wymagają zezwolenia na technologie podwójnego zstosowania aby np.: nie wykorzystać ich dla końcowego układu naprowadzania bomby lotniczej.
            Hanz2k
            1,8 T by MT

Komentarz

Pracuję...