Dobre CB w zestawie z antena wygladajaca na fabryczna.(O2)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b-bar01
    Elegance
    • 2007
    • 985
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Maicroft
    jak ktos chce miec lacznosc to nie zaklada badziewia na magnesie, bo kazda, chocby to byla antena za 300zl na magnesie bedzie miala zawsze gorsze parametry jesli chodzi o mase, niz antena przykrecona na stale, z porzadna masa
    gusła i zabobony

to sa dwa rózne typy mocowania anten i kazde maje swoje wady i zalety. w magnesie masa jest osiągana pojemnościowo tzn miedzy blachą a podstawą tworzy się, kondensator, czyli im większy magnes i kawał blachy pod nim tym lepiej( dlatego Sirio dołącza do magnesów folię alu do naklejenia na magnes w celu zwiększenia pojemności ). kwestja blachy dotyczy także anten na stałę, nie każdy o tym pamięta i stawia antenę na rogu dachu lub na klapie bagażnika, tak rodzą się gusła i zabobony.
    od dłuższago czasu mam zestaw taki jak w podpisie który przeczy wszystkim złym opiniom, używam rf-gain, sqelch i anl. nic mi nie szumi w miescie. Trzeba tylko pożądnie zestroić antenę, byle nie swr-miarką ale profesjonalnym analizatorem.
    *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Zamieszczone przez b-bar01
      lub na klapie bagażnika
      Zle? Zapraszam na pomiary :wink: A to ze trace 20cm w porownaniu z dachem nadrabiam dlugoscia samej anteny. Chetnie bym dal na dach ale nie ma otworu technologicznego na antene FM w dachu (antena jest w szybie).
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

b-bar01, Parkujesz w garazu?? Wjezdzasz na parkingi podziemne. Mialem w OI 1m Presidenta na dachu i ciagle byly problemy z takimi przyziemnymi rzeczami jak parking podziemny pod marketem. :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Parkujesz w garazu?? Wjezdzasz na parkingi podziemne.
          garażu nie mam a wszystkie centra handlowe w okół mają do wyboru parkingi odkryte lub takie, gdzie można wjechać z anteną
          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• sesik
            RS
            • 2006
            • 2165

Czy znacie może dobry warsztat gdzie mogli by założyć triflexa i schować radio w miejscu popielniczki ??

Coby nie bylo OT do tej pory korzystałem z ML-180 ale meczy mnie ciągłe chowanie anteny żeby nie ukradli i coby w galeri mokotów nie trzeba było szorowac antena po suficie postanowiłem zakupić triflexa miałem okazje słyszeć u kolegi w samochodzie i powiem szczerze ze w warunkach miejskich nie widzę wielkiej różnicy miedzy kolegi triflexem a swoja mlka
            Best ET = 13.666
            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Ja mam od ponad roku president georgia + uniden 520 i jestem megazdowolony - mała , niepozorna a spełnia wszystkie moje wymagania.

Komentarz

• alias27
                Drive
                • 2008
                • 82

Mam triflexa i polecam. Zasieg wcale nie taki zly jak niektorzy pisza. A nie rzuca sie w oczy i nie musze co chwile demontowac. Radio President Harry 2. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#283934
                Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• skoda13
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 235

nikt tutaj nie polecał antenki Performer 5000 mam ją zamontowaną w dziurce po antenie
                  radiowej, pociągnięta pod tapicerką, zejście prawym słupkiem od pasażera pod skrytką.
                  Jeżeli kolega chce mieć przyjemność w nadawaniu i w odsłuchu to polecam tą antenkę
                  a co do radyjka to polecam radyjka starszej generacji takie jak Super Star 3600,3900
                  Super Cheetah albo Alana 87 , mikrofon polecam KPO 452 kompresja z echem, lub 531 z
                  samą kompresją.

Chyba że kolega chce być zwykłym anty-miśkiem to wtedy Cobra 19, i radyjka tym
                  podobne, antenka najtańsza, zwykłego bata.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Czw 19 Lut, 09 23:27 ]
                  Koledzy chciałem jeszcze przypomnieć
                  Urząd Komunikacji Elektronicznej

CB radio marki Uniden Pro 510XL i 520XL
                  2006-08-04, ostatnia aktualizacja: 2008-03-07 14:08
                  prześlij znajomemu
                  drukuj

Pytanie:

Legalność zakupu i używania CB radia Uniden Pro 510 XL i Uniden Pro 520 XL.

Odpowiedź:

Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom.

Informacje te zostały także przekazane do Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Zakwestionowane urządzenia były wprowadzane do obrotu przez firmy DAK Electronics i CANEX. Badania przeprowadzone w Centralnym Laboratorium Badań Technicznych UKE wykazały niezgodność konkretnych wyrobów pobranych od w/w dostawców.

W przypadku kiedy wymienione CB radia znajdują się w ciągłej sprzedaży prosimy o podanie danych adresowych tych punktów sprzedaży celem podjęcia działań kontrolnych.

W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań).

Zgodnie z artykułem 41c ust.4 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. z póź. zm. o systemie oceny zgodności (Dz.U. Nr 204 poz. 2087 z 2004 r.) organ prowadzący postępowanie (UKE) może nakazać stronie postępowania odkupienie wyrobu na żądanie osób, które faktycznie nim władają. Zastosowanie mają tu także przepisy o rękojmi za wady sprzedanego wyrobu.

Pozdrawiam.
                  Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
                  Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
                  [scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

skoda13, Kolega to sie nie wczytal w temat. Ta antena ma 2m :!: :!: :!: Tu chodzi o antene ktora wyglada jak fabryczna i ma dluzgosc do 0,5m, a nie 4 razy tyle.

Tekst z Unidenem staje sie nudny, bo co z tego, wiele rzeczy nie ma homologacji, to radio nie wplywa na bezpieczenstwo uzytkowania auta, a przestrojone, moze dzialac lepiej, niz niejedno radyjko np Presidenta za gruba kase :twisted:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• skoda13
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 235

Maictoft masz rację , nie zauważyłem co do antenki- przepraszam
                      Jeśli chodzi o homologację to UKE ma coraz więcej samochodów, policja
                      przechodzi szkolenia i trzeba będzie mieć przy sobie homologację, tak jak
                      nawigacje.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Taa, nawigacje juz slyszalem ze trzepia w TIRach krokodylki, a jak navi mam w telefonie to co??
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• krzys71
                          Drive
                          • 2008
                          • 41

A wracając do homologacji unidena to na alledrogo ostatnio wpadło mi w oko 520 z 2 letnia gwarancja i homologacją :roll: wysłałem dla gościa pytanko zobaczymy co powie na temat tej homologacji

Komentarz

• skoda13
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 235

Koledzy wszędzie zaczynają się brać , w radyjkach homologację w nawigacji prawa
                            autorskie.W mojej octavce mam założone Ledy, kontrolowały mnie misiaczki
                            i chciał żebym pokazał mu homologacje na te Ledy, oczywiście miałem.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

skoda13, Na LEDy tak, ale na LEDy wsadzone w lampe juz nie :twisted: Bo przeciez lampa byla homologowana na normalne zarowki.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 1326

looker, Na dniach u mnie zawiśnie T3-27 ze względu na jej wielkosc i rewelacyjne co do tego osiagi. A i w oczy nie "kole". Też czytałem o świszczeniu ale u mnie świszczała nawet hawaii 70cm antenka cieniutka jak mysi ogon. Tak, że to chyba naturalne jak bat wystaje w góre ze bedzie świst. Czytałem duzo i wyczytałem ze jak wspomniał już kolega echo28 :

- zamiast motylka śrubka okrągła
                                - lekko pochylic antene
                                - dolne zwoje anteny najlepiej zamknąc w koszulce termokurczliwej wczesniej wypełniając rowki sznurkiem by zrobic idealny walec bez wybrzuszeń

te zabiegi ponoć drastycznie niwelują świst do minimum.

Zobaczymy.
                                OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                                SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Taa, nawigacje juz slyszalem ze trzepia w TIRach krokodylki, a jak navi mam w telefonie to co??
                                  maicroft znasz kogoś kogo FIZYCZNIE skontrolowali????

wątek o tym z IFP - to kolejna URBAN LEGEND stworzona przez kretyńską wypowiedź jakiegoś nawiedzonego policmajstra.

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

Jac0, no i kupiłeś coś w końcu :?: też tak czasami myślę ze może bym sobie coś kupił ale wogóle nie znam się na radiach cb...najbardziej mnie wkurza że to przez cały czas trzeszczy i coś tam gadają...

pytanie było o dobre radia i widzę ze są tylko trzy modele :?: w dodatku dość tanie..

- Uniden 520 xl
                                    - President Walker
                                    - Uniden 530

a co z tą całą resztą droższych odbiorników :?: są do niczego :?:

mam pytanie czy ktoś montował jeszcze tak radio w O2 jak GS1 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...asc&start=1725

i czy są jakieś inne/lepsze radia które mogą się zmieścić do popielniczki w O2 :?:

sorki za tyle pytań ale nic a nic się nie znam na tym..
                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bradley
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1465

leszekmw, pytanie bylo postawione. Ile moze wydac na radio i gdzie chce zamontowac. Mozna kupic Herberta (a to wcale nie jest duze radio) i co? Zmiesci go w popielniczke?
                                      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• amnion
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 2

\Gdzie można zamontować w OII FL Unidena 520xl w popielniczce ?

Komentarz

• smer
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2021
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez alias27
                                          Mam triflexa i polecam. Zasieg wcale nie taki zly jak niektorzy pisza. A nie rzuca sie w oczy i nie musze co chwile demontowac. Radio President Harry 2.
                                          Nic dodać, nic ująć, bo czy można poprawić doskonałość???
                                          Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...