Panel w O2 i O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • revolta12
    Drive
    • 2010
    • 49

Panel w O2 i O2 FL

Zamieszczone przez Grzechos
    ... jaką miałeś serię ??
    Niestety nie wiem jak wyglądała seria
    Jestem drugim właścicielem i zakupiłem ją juz z tym modem
  • engels
    Drive
    • 2009
    • 58

Panel w O2 i O2 FL

Mamy tutaj dwa wnętrza :
    1 - Po FL
    2. Przed FL

Mam kilka pytan:
    1 Czy radio stream, które w wersji po FL zostało zastąpione radiem swing będzie pasować do O2 po FL ?
    2. Czy montując radio - swing dedykowane do O2 po FL będę potrzebował jakiś dodatkowych ramek ?
    3. Kupię radio swing lub model wyższy (podobno zintegrowany jest z climatronikiem i czujnikiem cofania)- może ktoś ma do sprzedania?
    4. Czy rozmiary mieszka skrzyni biegów są takie same, czy pasuje z wersji przed FL ?
    5. Czy w wersji mint O2 po FL jest fabrycznie zakładany podłokietnik?
    6. Co to znaczy climatronik z funkcją chłodzenia schowków - które schowki chłodzi ?

Pytania zadaję dlatego, że w czwartek odbieram O2 po fl wersję mint niestety bez radia :-(
    jestem z 3-miasta, a adbieram car z Poznania i na odległośc ciężko się czegokolwiek dowiedzieć.
    Załączone pliki

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Panel w O2 i O2 FL

Zamieszczone przez engels
      Mamy tutaj dwa wnętrza :
      1 - Po FL
      2. Przed FL

Mam kilka pytan:
      1 Czy radio stream, które w wersji po FL zostało zastąpione radiem swing będzie pasować do O2 po FL ?
      Może, ale nie będzie w pełni działać. Nie będzie ściszało w czasie cofania, nie będzie wyświetlało odległości do przeszkody, nie będzie wyświetlało info z klimy itp.. Pisałem już o tym wielokrotnie. Został zmieniony protokół komunikacji.
      2. Czy montując radio - swing dedykowane do O2 po FL będę potrzebował jakiś dodatkowych ramek ?
      Nie. Mają identyczny kształt i punkty montażu.

6. Co to znaczy climatronik z funkcją chłodzenia schowków - które schowki chłodzi ?
      Chłodzony jest schowek w podłokietniku i schowek przed kolanami pasażera.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pewnie tak tylko nie będzie zintegrowane z klimą/parkowaniem/kompem pokładowym
        Tak
        5. Czy w wersji mint O2 po FL jest fabrycznie zakładany podłokietnik?
        A do katalogu to nie warto zajrzeć i przeczytać ? :http://www.skoda-auto.pl/upload/file...ced74814a2.PDF
        Tego przed pasażerem.

[ Dodano: Nie 25 Sty, 09 15:31 ]
        Tak się zastanawiam ale kolega ma już chyba auto a jak tak to będzie potrzebował ramki, no bo po co by napisał:
        3. Kupię radio swing lub model wyższy (podobno zintegrowany jest z climatronikiem i czujnikiem cofania)- może ktoś ma do sprzedania?
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez loru

[ Dodano: Nie 25 Sty, 09 15:31 ]
          Tak się zastanawiam ale kolega ma już chyba auto a jak tak to będzie potrzebował ramki, no bo po co by napisał:
          Zgadzam się, że ten punkt jest dyskusyjny. Ja założyłem, że radio jest przygotowane do założenia Swinga, ale zakładany będzie Stream.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• engels
            Drive
            • 2009
            • 58

Samochód to o2 po fl i muszę dokupić radio - swing lub wyższe ale w serwisie w poznaniu powiedzieli, że dostępne będą dopiero w drugim kwartale.
            Ale rozumiem, że oprócz radia będę musiał jeszcze dokupić ramkę ?

Komentarz

• łukasz84
              Classic
              • 2009
              • 6

mam pytanko
              ja również odbieram niedługo auto ale radio dostałem gratis pioneera, i mam pytanko bo jeździłem 02 przed fl i na wyświetlaczu pojawił się tył auta i słupki pokazujące odległość, a u mnie w aucie jak to będzie wyglądało???ktoś ma jakieś foto :roll:
              eskort 62km-vectra 101km-Bmw170km- teraz czekam na octavie tdi 105km

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

Zamieszczone przez łukasz84
                ... i na wyświetlaczu pojawił się tył auta i słupki pokazujące odległość, a u mnie w aucie jak to będzie wyglądało???ktoś ma jakieś foto :roll:
                Nie będzie wyglądało wogóle :twisted:... Tzn. dostałeś gratis prawdopodobnie zwykłe radio 1DIN, które nie jest w żaden sposób zintegrowane z elektroniką pokładową więc nic poza tym co normalnie wyświetla Pioneer na nim nie zobaczysz. Jestem też prawie na 100% pewien, że nie jest też dołożony żaden moduł tłumaczący CAN na analoga ( bo to dodatkowe koszty dla ASO ) więc radio pewnie nie będzie się ściszać przy cofaniu i prawdopodobnie będzie podłączone na stałe tj. nie będzie się wyłączać po wyjęciu kluczyka ze stacyjki...
                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• łukasz84
                  Classic
                  • 2009
                  • 6

a jak będzie wyglądać ten czuj. parkowania?
                  czy będzie tylko pikać
                  :x

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

czy będzie tylko pikać
                    Raczej tak, chyba, że będzie jeszcze coś widać na MaxiDot-cie, ale tu niech się wypowiedzą posiadacze OII FL...
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• pkacz
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 214
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Czujnik cofania w OII FL nie pokazuje nic na Maxidocie, pokaz jest na radiu (w moim przypadku Swing - które notabene pokazuje też wskazania temperatury zewnętrznej, ustawienia klimi i czas). Oprócz pokazywania jest sygnał dźwiękowy, w przypadku posiadania czujników z przeodu i ztyłu, można ustawić by dźwięki były inne. Ale niestety nie zastąpi to wyświetlacza, bo pokazuje ono osobno wskazania z każdego z czujników - nie wiem jak było w O II, w mojej Fabii tak nie było...

Komentarz

• łukasz84
                        Classic
                        • 2009
                        • 6

jutro będę dzwonił z pytaniem czy mogą mi wstawić radio swing, mam nadzieje że dwa tygodnie od złożenia zamówienia to nie za póżno :cry:

Komentarz

• pkacz
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 214
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Generalnie swing jest bardzo fajny - oprócz odbioru radia, dość dobrze sobie radzi z empeczy (mój DVA dość długo młóci płytkę zanim zdecyduje sie zagrać, tu jest szybciej), wyświetlacz czujników cofania bardzo przydatny - mógłbym się obejść ale trochę szkoda. Także pokazywanie ustawień klimy to fajna sprawa, choć tu już mógłbym się obejść. Mniej mi szkoda wyświetlania komunikatów z radia na Maxidota, w czasie jazdy nie czytam co mi gra bo to sam słyszę, poza tym nie pozwalam sobie na odrywanie się od prowadzenia. Z mojego punktu widzenia Swing ma jedną wadę - nie gra... Nie mowiąc już o defaultowych głośnikach, z których co najwyżej można zrobić magnes na lodówkę. Przyzwyczaiłem się do dobrego grania (choć żadną miarą nie high-endowego) w poprzednim aucie i po przesiadce do lepszej pod kazdym innym względem Octavii dźwięk sprawia mi przykrość...

Podsumowując ten przydługi post powiem tak: jezeli komuś wystarcza fabryczne nagłośnienie to Swing i liczne związane z nim bajery są fajną sprawą... Jeżeli zaś chcesz dźwięk w aucie nieco podrasować to na rynku sa dziesiątki odbiorników w tych pieniądzach które zagraja po prostu lepiej w tym twoim wolnym 1 dinie ... A jeśli do tego wygłuszysz drzwi i wymienisz głośniki... róznica będzie kolosalna choć na maxidocie jej nie ujrzysz

Komentarz

• marq
                            Classic
                            • 2009
                            • 10

Zamieszczone przez kowal 2002
                            czy będzie tylko pikać
                            Raczej tak, chyba, że będzie jeszcze coś widać na MaxiDot-cie, ale tu niech się wypowiedzą posiadacze OII FL...
                            To O2 FL mint ma MaxiDot?

Komentarz

• łukasz84
                              Classic
                              • 2009
                              • 6

już za późno, auto się produkuje. mam wersje ambiente. już zamówiłem radio swing 8)

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Panowie trochę za późno te pytania !! Samochody macie juz prawie do odbioru, a Wy dopiero dowiadujecie sie co i jak z radiem ??? Trzeba było te pytania zadawać przed złożeniem zamówienia i wtedy były czas na ewentualne targowanie się ze sprzedawcą w salonie o radio gratis a tak to juz po ptokach 8)
                                Streem - czyli radio z O II z przed liftu nie będzie pokazywac wielu przydatnych funkcji w O II po lifcie (np. nie pokaże ustawień klimy, info. z czujek parkowania, czy temp. zewnęrznej). Także pozostaje wam tylko oryginalny Swing z wersji po lifcie.

[ Dodano: Wto 27 Sty, 09 19:08 ]
                                Co do jakosci grania. Mi tam Streem w zupełnosci wystarcza a jestem ... audiofilem i lubię dobre brzmienie Tyle ze z auta moim zdaniem nie ma co robić sali koncertowej (nie te warunki i nie to miejsce). Streem gra ładnie jak na fabryczne radio (np. w Mercedesie Viano 2 razy droższym od O II elegance radio gra o wieeele gorzej), a jak wracam do domu to dopiero wtedy siadam i słucham muzyki na Roksanie - to dopiero gra !!!
                                Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Samochód to o2 po fl i muszę dokupić radio - swing lub wyższe ale w serwisie w poznaniu powiedzieli, że dostępne będą dopiero w drugim kwartale.
                                  co :?: :!: :shock:
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Mirass
                                    Drive
                                    • 2005
                                    • 44

Dokładnie to II KWARTAŁ

Komentarz

• Langusta
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 1864
                                      • Seat

Witam,zamiana radia Blues na Swinga w O2FL Mint ,czy trzeba wymienić ramke wokół radia i jak z wyświetlaniem dodatków? Ok. już znalazłem na forum. radio już wymieniłem sam na Swinga
                                      Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Chyba najnsensowniejszy temat.

Moge prosic uzytkownikow, ktorzy operuja na nowym po FLowym paneli climatronika, aby podali mi swoj numer seryjny nagrzewnicy?

Ewentualnie, jesli tego sie nie da zczytac vcdsem to aby podali mi swoj numer VIN - bo ja cholera bardzo chce znac numer Waszych nagrzewnic, aby takowa sobie zalatwic. Po pierwsze moja klekoce lepiej od malucha, po drugie mam juz panel po FL.
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...