1mike, wysil się i przeczytaj ten wątek a znajdziesz odp. na wszystkie twoje pytania
CAR RADIO SWING- gniazdo MEDIA-IN - USB
Zwiń
X
-
CAR RADIO SWING- gniazdo MEDIA-IN - USB
Zdaje sie, ze mozna przez takie gniazdo podlaczyc USB.
Input MDI - Multimedia socket (MEDIA-IN)
– Activate the AUX-IN socket by pressing the button and by
subsequently pressing the function key .
– The input MDI is located in the glove box.
– Audio data in MP3, WMA, OGG Vorbis and AAC format from the
external data sticker, connected to the multimedia socket, can be
played via the radio.
– External audio sources, which are connected to the AUX-IN socket,
can be operated via the radio ⇒ page 7.
It is possible to play back external audio sources via the loudspeakers of the radio
in the vehicle.
You can select another audio source on the radio at any time. As long as the external
audio source is not switched off, it remains always active in the background.
Please refer to the Owner's manual of the respective manufacturer for the operation
of the external audio source.
Use the standard jack plug 3.5 mm for the AUX-IN socket. If the external audio
source does not have this jack plug, you must use an adapter.
Adjust the play function volume of the external audio source
The play function volume of the external audio source can be changed via the
volume control on the radio.
Depending on the connected audio source the output volume on the external
audio source can be changed.
You can also change the input sensitivity of the external audio source ⇒ page 4, in
order for the play function volume of the external audio source to adapt to other
audio sources or to avoid distortions of the play function volume.
Adapter
A special adapter is required to connect audio sources via the input MDI.
We recommend that you purchase an adapter for connecting the USB devices, the
devices with Mini USB output or an iPOD, at a ©koda Service Partner.
Conditions for proper connection
• Only USB devices with the specification 2.0 can be connected.
• The version of the file allocation table FAT (File Allocation Table) of the
connected device must be FAT16 (< 2 GB) or FAT32 (> 2 GB).
Wyglada ze oprocz gniazda MDI potrzebny bedzie adapter do USB.
Czy ktos probowal podlaczyc takie cudo?
-
-
-
MDI (Mobile Device Interface) to złącze
umożliwiające podłączenie urządzenia
zewnętrznego za pomocą przewodów
z wejściem Aux-in, gniazdami USB lub z iPodem
i sterowanie nim za pomocą radia lub nawigacji
©koda oraz odtwarzanie plików w formacie MP3,
WMA, OGG, AAC. Dane z odtwarzanej ścieżki
są pokazywane zarówno na wyświetlaczu radia,
nawigacji oraz Maxi-DOT. Przewody dostępne
w ofercie Oryginalnych Akcesoriów Skoda Auto.
Zamieszczone przez _tm_Z tego co ja się orientuję to MDI to jest specjalne złącze wyprowadzone w schowku przed pasażerem. Koszt przy zamawianiu nowego samochodu to 500 zł. Do tego za kilkadziesiąt zł można dokupić kabelek do obsługi iPoda lub kabelek do USB.Zamieszczone przez shadoPotrzebujesz kupić cały MDI, a do niego dopiero podpina się kabelek USB. Cała obsługa USB i iPoda robiona jest w MDI, a nie w radiu.
i jeszcze ze strony SAP
Przewód połączeniowy MDI (Mobile Device Interface)
AZO 800 001 - dla iPod-MDI
AZO 800 002 - dla USB-MDI
AZO 800 003 - dla mini USB-MDI
AZO 800 004 - dla 3.5" jack-MDI
Komentarz
-
-
Ja to wszystko już wiem i nawet mam zamówione do swojej Octy, kabelki w cenie.
Za to za cholerę nie wiem jakiej pojemności pendraki łyka MDI, jak wyświetla tagi z mp3, jak wyświetla katalogi, do ilu katalogów można zagnieździć wgłąb i takie tam. To mi napisz, jak wiesz.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Tego też nie wiem. Ja zamówiłem sobie MDI z kablem do iPoda i też jestem ciekawy jak to będzie wyglądało i działało, bo pomyślałem na początku, żeby podłączyć iPoda pod aux i nie brać MDI ale patrzenie na niego podczas zmiany piosenki trochę by przeszkadzało w prowadzeniu, bo nie patrzysz na drogę tylko w okolice podłokietnika.
Podejrzewam, że obsługa pendraka będzie podobna do obsługi płyt nagranych w formacie mp3 ale to tylko moje przypuszczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauPodejrzewam, że obsługa pendraka będzie podobna do obsługi płyt nagranych w formacie mp3 ale to tylko moje przypuszczenia.
Dla mnie to ważne, bo specjalnie wybrałem MDI zamiast radia Bolero, żeby nie pierdzi*lić się ze zmieniarką - mam to teraz w Toyocie i za cholerę nie mogę się z rodziną dogadać czyje płyty mają tam siedzieć i gdzie trzymać wszystkie pudełka od CD.
Szkoda, że nawet w VW nie potrafili mi powiedzieć jak działa to ich Media-In, odpowiednik MDI w Skodzie. W Skodzie to już w ogóle nie wiedzieli ... czyżby nikt nie zamawiał podstawowego wyposażenia, które ma konkurencja?Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
500 zł na MDI to pryszcz w porównaniu z kosztem i ograniczeniami zmieniarki. Swing => Bolero w Elegance to 1500 zł, w innych wersjach nawet więcej, a po cholerę dotykowy ekran? Żeby się brudził od palców?
Aux-In jest dobry dla ... nie wiem dla kogo, bo to rozwiązanie sprzed 10 lat i nic tym nie da się obsłużyć. Wyobrażasz sobie przewijanie utworów i zmianę katalogów podczas jazdy? Ja nieMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
To teoria i tego się trzymajmy, jednak z praktyki wiem, że ważna jest ilość katalogów i plików na penie i niektóre sprzęty sobie z tym nie radzą.
Dzięki za info, może ktoś coś napisze z praktyki.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Morgoth...jednak z praktyki wiem, że ważna jest ilość katalogów i plików na penie i niektóre sprzęty sobie z tym nie radzą.
Dzięki za info, może ktoś coś napisze z praktyki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNajpierw widać foldery a potem pliki. Sortowanie alfabetycznie.
Pendrive 32 GB łykany jest bez problemu, gorzej z poruszaniem się po katalogachMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Są pełne nazwy folderów (pewnie do jakiejś długości, ja mam krótkie) w trybie Browse (przeglądanie). Gdy wybrana muza już gra, można sobie wyświetlać dowolne informacje, jak tytuł utworu, artysta, album, nazwa folderu, itd. Wyświetlacz jest długi, to sporo się mieści. Jeśli tego wyświetlania nie wybierzesz, to odgrywa pliki Track 01, Track 02, ...
Aha, nie wiem jak jest z wyświetlaniem polskich liter. Z góry założyłem, że sprzęt od Panzerwagena, który nie ma komputera po polsku, nie wyświetli poprawnie polskich znaków diakrytycznych, więc przygotowując mp3 stosowałem alfabet anglosaski.
Trochę męczące jest "przewijanie" utworów guzikami, a pokrętło do przeszukiwania, gdy je przekręcić zbyt szybko, zawiesza wyświetlacz na chwil parę. Wyświetlacz wraz ze znalezieniem utworu ponownie się aktualizuje.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz