w OII FL jest ESP w standardzie, a co za tym idzie i ASR i EDS
O2 po faceliftingu i moje boje z zakupem nawigacji
Zwiń
X
-
O2 po faceliftingu i moje boje z zakupem nawigacji
Zakupiłem O2 po fl.
Jako, że fabrycznie pozbawiona była radia swing postanowiłem poszukać odpowiedniego.
Niestety radii swing lub bolero - dedykowane do tego modelu nie ma jeszcze w sprzedaży - moze początek II kwartału.
Radia od modelu przed fl nie pasują oraz nie ma wsparcia na wyświetlaczu (czujniki cofania, klima)
Postanowiłem poszukać jakiejś alternatywy - czyli nawigacja
Znalazłem taką, która powinna pasowac do mojego modelu.
Napisałem do kilku firm sprzedających i zajmujacych sie montażem nawigacji (znalezione na allegro) oraz jednej osoby prywatnej - równiez znalezone na allegro.
Wszyscy zgodnie twierdzą, że włożenie takiej nawigacji (zdjęcie poniżej)nie wymaga, żadnych dodatkowych ramek aby montaż nawigacji był możliwy.
Ceny: (wraz z montazem ta sama nawigacja w jednej firmie kosztuje 2800 brutto, a w innej już 4300 brutto, jezeli kupisz od osoby prywatnej cena spada już do około 1200 zł)
Mam jedno pytanie: Jak oni wszyscy chca zamontować tę nawigację do mojego samochodu skoro na zdjęciu widać, że fabrycznie ramka okalająca nawigację jest zupełnie inna niż ta która jest montowana w przypadku braku nawigacji lub posiadania radia swing.
Czy ja czegoś nie wiem ?
Jeszcze jedno pytanie - czy jezeli będę chciał kupić fabryczne radio swing znowu będę potrzebował jakiejś ramki(przejściówki) aby montaż był bezproblemowy.
-
-
ramka do nawigacji jest inna niz do radia swing czy bolero, ja bym wybieral ta druga nawigacje bo wiekszy wypas.
I upewnij sie czy maja ramke do octy po FL, bo przed liftem byly inne ramki
(roznia sie tylko wycieciem na klimatyzacji)Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
engels - jeśli chcesz to w poniedziałek wieczorem podam Ci alternatywę w postaci stacji multimedialnej wraz z ceną(muszę sprawdzić czy będzie pasować do twojego modelu)Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
engels - urządzenie ,które obsługuje radio, mp3, dvd, divx, telewizję ipoda(jako opcja) oraz najważniejsze - ma wbudowaną nawigację(z automapą )Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nosferatusma wbudowaną nawigację(z automapą )
Komentarz
-
-
Dokładnie, nosferatus, zapoznaj się dokładnie ze swym sprzetem, przeprowadź jakiś test na forum, daj posłuchać na zlocie... Na razie to niewiadomy sprzęt mało znanej i raczej nie prestiżowej marki w nieprzesadnie niskiej cenie. Owszem jest to kombajn ale w tych pieniądzach mozna już pomyśleć o stacji multimedialnej Alpine'a lub Clariona i do tego osobną nawi... Jakość będzie jak sądzę nie do porównania...
Komentarz
-
-
engels, musisz kupić nową ramkę w ASO. Tylko najlepiej sam poszukaj najpierw numeru, aby mieć pewność że zamówią Ci dobrą ramkę. Kształt to jedno, ale dochodzi do tego kwestia wyboru koloru oraz to czy ramka uwzględnia montaż telefonu komórkowego. Ja miałem z tym kłopoty - w ASO nie potrafili rozróżnić oznaczeń, ale dzięki kolegom z tego forum i briskoda udało mi się ustalić właściwy.
Gdy będziesz miał właściwą ramkę, to jeśli umiesz posługiwać się śruboktrętem, a właściwie TORXkrętem :szeroki_usmiech możesz NAVI zainstalować samodzielnie.
Nie kupuj NAVI poprzedniej generacji, tylko RNS-510 inaczej COLUMBUS dla Skody. Kupując NAVI upewnij się, że jest dedykowana do OCTAVII po 2007 roku. Kolega Grygy mi o tym mówił, że dzięki temu będziesz miał działające wskaźniki cofania i klimy...Perfee
149 KM / 313 Nm by Masters Tuning
Komentarz
-
-
Shado - mam jeszcze inne urządzenie, które ma na pokładzie automapę. czytaj ze zrozumieniem - nie podałem specjalnie nazwy urządzenia bo Phantom nie robi stacji do Skody po faceliftingu - to po pierwsze.
po drugie - poczytaj o firmie Phantom - jak jej nie znasz to nie oceniaj.
po trzecie - nie jestem typem człowieka który wciśnie gówno innemu,żeby zrobić sobie utarg to planu sprzedaży.
Jak coś proponuję to z pełną świadomością.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
nosferatus, poczytanie tu niewiele da, posłuchać by trzeba, obejrzeć, pomacać...
EDIT: Aby jednak dać szansę temu co rozprowadzasz, pogooglałem chwilę i wyszło mi, że do jednego z głównych, jeśli nie najgłówniejszego dystybutora mam dokładnie 5,4 km... Więc może przedzwonie i w wolnej chwili umówię sie na jakieś oglądanie - wtedy się wypowiem na temat konkretnych produktów a nie na podstawie ekstrapolacji uprzednich doświadczeń w CA
Komentarz
-
-
Pkacz - słuszne podejście - cena u nich może cie zwalić z nóg,jeśli powiedzą Ci cenę detal to usłyszysz ok.6500zł - Jak coś wybierzesz to zapamiętaj model i daj znać - u mnie cena będzie dużo niższa.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
nosferatus, to sprawdź czy to inne urządzenie działa z OII po faceliftingu, bo jakoś wątpię. Nie wiem czy wiesz, ale nowy protokół jest zupełnie inny, a do tego dużo bardziej skomplikowany. Wątpię, żeby firma, która nie ma dostępu do specyfikacji producenta zdążyła już "rozkminić" ten protokół i jeszcze go zaimplementować w swoich produktach. Poza tym czy widziałeś w akcji, któryś z tych produktów poza tym co wyczytałeś w internecie?
Widziałeś jak to działa i się sprawuje w jakiejkolwiek Octavii?
Masz to zamontowane u siebie?
Ciekawe czy odpowiesz "tak", na którekolwiek z tych pytań. Szukałem opinii o tych radiach Phantom i jakoś nic ciekawego nie znalazłem. A co Ty nam możesz powiedzieć o tych radiach poza tym co Ci napisał dystrybutor? Tak jak napisałpkacz - przedstaw test na forum, zaprezentuj to na jakimś spocie. Być może to rzeczywiście super sprzęt, ale jak na razie chcesz to komuś sprzedać w ciemno, bo wygląda na to, że sam tego w rękach nie miałeś.
Komentarz
-
-
Shado - i tu się grubo mylisz - ale nie będę z Tobą polemizował.Nikogo nie zmuszam,żeby coś u mnie kupił - podaję info,że coś takiego mam do zaoferowania i tyle.
pkacz,będzie u dystrybutora to sobie obejrzy to urządzenie i posprawdza.Jak będzie chciał to mu zrobię dobrą cenę i tyle.
Jestem ciekaw czy Ty sprzedając lub produkując jakieś urządzenie masz go u siebie zamontowane lub wozisz je po spotach !!!!!!Chyba nie.Dalszą polemikę uważam za zbędną.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
nosferatus, akurat pracuję w fimie, która produkuje radia i zapewniam Cię, że sam jeżdżę z radiami, które sprzedajemy. Jak widzisz tu się grubo pomyliłeś. Ja w przeciwieństwie do Ciebie znam na wylot radia, które sprzedajemy. Ty o stacjach multimedialnych, które sprzedajesz nie wiesz praktycznie nic, oprócz tego co powie Ci dystrybutor (a on zapewne ma takie samo doświadczenie z tymi radiami i Octavią jak Ty). Na żadne moje pytanie nie odpowiedziałeś TAK. Czyli tak jak przewidywałem.
Sorki, że czujesz się atakowany, ale jak sam widzisz oferujesz coś zupełnie w ciemno, a potem znów pojawią się tutaj wątki pod tytułem "Apel o uczciwość". Zaprezentuj swój produkt na forum i opisz jak się sprawdza w samochodzie (na podstawie własnego testu, a nie słów dystrybutora), a wtedy nikt się nie będzie czepiał.
Komentarz
-
-
:lol:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz