Radio w Octavii II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PPK
    Ambiente
    • 2004
    • 188

Radio w Octavii II

Zamieszczone przez Purchawa
    Frekwencja chyba zaskoczyla wszystkich, szczegolnie ze bylo to nieoficjalne spotkanie
    Pozdrawiam wszystkich obecnych.

Zdjecia sa juz dodane w albumie.
    Kapitalne są :shock: będę musiał Cię kiedyś poprosić, zebyś mojej czeszce taką indywidualną sesję strzelił 8) W takim oświetleniu 8)

Szkoda tylko, że wychodzi na to, że na spocie były same samochody, ludzi nie było w ogóle :mrgreen:
    Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
  • jurrek1008
    Classic
    • 2004
    • 36

Radio w Octavii II

Na początek dwa zdania o sobie - jestem na forum po raz pierwszy.
    Cieszę się, że powstało takie forum - można wreszcie wymienić uwagi.
    Użytkowałem przez 6 lat Octavię 1,6 benzynę 101 KM - bez problemowo przejechałem coś koło 100 kkm. Kilka dni temu sprzedałem - w sumie bezproblemowo. Za 4 tygodnie mam odebrać nową dwójkę - Ambiente z takim samym silnikiem - może to trochę mało - ale to mój wybór, w wyposażeniu m.in instalacja radiowa.
    Teraz mój problem - do samochodu nie domówiłem radia - wiadomo że za cenę firmowego można mieć zdecydowanie lepsze niefirmowe. Dealer nie robił z tego powodu afery i nawet poinformował mnie, że zamontuje mi moje radio gratis. Ale gdzieś tam - chyba w AŚ przeczytałem, że do nowej Octavii II nie pasuje inne radio niż tylko to które oferuje producent samochodu. Czy może ktoś zetknął się z tym problemem i może coś na ten temat powiedzieć. Nie chcę obudzić się z ręką .... no wiadomo gdzie.
    Pozdr.

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Nie przejmuj sie - bedzie pasowalo kazde radio.
      TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez MiKruS
        w tym Auto Świecie było napisane że nie pasuje do deski... prawdopodobnie chodzi o ramkę i to może wyglądać jak kupa prawdę mówiąc. Przytaczali tam jeszcze słowa jakiejś mądrali z Wimaru :mrgreen: ze SAP nie wprowadziła jeszcze oficjalnie takich ramek do polskich salonów :roll:
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• leff
          Elegance
          • 2004
          • 862

Zamieszczone przez MisiekWAW
          Zamieszczone przez MiKruS
          w tym Auto Świecie było napisane że nie pasuje do deski... prawdopodobnie chodzi o ramkę i to może wyglądać jak kupa prawdę mówiąc. Przytaczali tam jeszcze słowa jakiejś mądrali z Wimaru :mrgreen: ze SAP nie wprowadziła jeszcze oficjalnie takich ramek do polskich salonów :roll:
          nic tylko walic zaslepke i odmiejscowic panel od radia.

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

Na pewno będzie pasowało. Dealer chciał cię naciągnąć na kiepskie radio za sporą sumke i dlatego tak mówił Tylko nie wiem poco zamówiłeś głośniki seryjne?!? U mnie w Octavi jak się okazało były NO NAME Made in Malesia :x Więc od razu poszły na śmietnik. I tek kable o średnicy 1mm! Śmiechu warte! :lol:

Sorki ops: ale dopiero wstałem i muszę dojść do siebie :roll:

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez QBA
              Na pewno będzie pasowało. Dealer chciał cię naciągnąć na kiepskie radio za sporą sumke i dlatego tak mówił
              czytaj uwazniej... proszę... zamęt siejesz... :roll:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• leff
                Elegance
                • 2004
                • 862

Zamieszczone przez QBA
                Na pewno będzie pasowało. Dealer chciał cię naciągnąć na kiepskie radio za sporą sumke i dlatego tak mówił Tylko nie wiem poco zamówiłeś głośniki seryjne?!? U mnie w Octavi jak się okazało były NO NAME Made in Malesia :x Więc od razu poszły na śmietnik. I tek kable o średnicy 1mm! Śmiechu warte! :lol:
                zobacz szerokosc konsoli w nowej octavii, radia firmowe maja chyba z 1,5 DIN szerokosci.

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez MisiekWAW
                  ze SAP nie wprowadziła jeszcze oficjalnie takich ramek do polskich salonów :roll:
                  A to nie wiedzialem o tym, ze jej nie ma jeszcze w sprzedazy. :shock: :roll:
                  Az mi sie wierzyc nie chce...

W kazdym razie tak jest tez w Golfach V, jesli ktos nie chce firmowego radia o nietypowym wymiarze, to dostaje ramke i po temacie.
                  TDI 205PS

Komentarz

• jurrek1008
                    Classic
                    • 2004
                    • 36

I tak jest normalnie - przynajmniej do tej pory - bo nie spotkałem wśród znajomych mających różne samochody osoby mającej podobny problem. Mam nadzieję, że to może dotyczyło tylko pierwszych dni sprzedaży.
                    Wysłałem w tej sprawie zapytanie mailem do SAP - ale jakoś nie raczyli mi odpowiedzieć (5 dni).

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

A jak jest w najtanszej wersji, przeciez tam powinna byc taka ramka. Druga sprawa jak nie bedziesz mial radia to zostanie ramka ktora bedzie miala dziure (oczywiscie z fabryki przeslonieta).
                      Chyba ze jakos inaczej Skoda rozpracowala problem braku radia.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek_rd
                        Ambiente
                        • 2004
                        • 201
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Wydaje mi sie, ze jak w ubieglym tygodniu bylem w salonie to widzialem taki "adapter" do normalnego radia. Pewno juz wiekszosc o tym slyszala, ze jezeli sie nie zamowi firmowego radia od razu, to potem w serwisie kosztuje ono 1000 zl wiecej.
                        jurrek1008 jezeli chcesz miec alarm i sprawne auto, to zamow od razu alarm z autem - zaoszczedzisz duzo nerwow i czasu. Mi zakladali w serwisie i szkoda gadac :evil:
                        Jaki bedzie kolor?

Komentarz

• Skotniol
                          Classic
                          • 2004
                          • 33

jezeli chcesz miec alarm i sprawne auto, to zamow od razu alarm z autem - zaoszczedzisz duzo nerwow i czasu. Mi zakladali w serwisie i szkoda gadac
                          ale alarm to chyba tylko w serwisie montują a nie w fabryce ?? :roll:
                          Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Alarm jest niby z cenniku, ale z tego co pamietam to montowali go na miejscu i dlatego jest dodatkowy breloczek. Gdyby to byl alarm firmowy to wszystko by dzialalo z jednego pilota-kluczyka. Wiem ze mozna dokupic taki pilot0kluczyk ktory obsluguje oba naraz, ale Skoda tego do I nie dawala
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek_rd
                              Ambiente
                              • 2004
                              • 201
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Z tego co mi wiadomo to mozna zamowic auto z alarmem montowanym w fabryce.
                              Mi montowali w serwisie, ale tez jest "podpiety" pod kluczyk, tak jak orginalny, tylko ze nie moge otwierac pilotem samego bagaznika, bo alarm zaczyna wyc :twisted:

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

W Octavii II moze byc juz inaczej. Swoja droga jesli otwiera sie z kluczyka wszystko to cos z bagaznikiem skopali chyba, albo to takie tez zabezpieczenie.

P.S. A zdjecia nabytku pokazesz jakies??
                                Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
                                  Alarm jest niby z cenniku, ale z tego co pamietam to montowali go na miejscu i dlatego jest dodatkowy breloczek. Gdyby to byl alarm firmowy to wszystko by dzialalo z jednego pilota-kluczyka. Wiem ze mozna dokupic taki pilot0kluczyk ktory obsluguje oba naraz, ale Skoda tego do I nie dawala
                                  jak to nie dawala skoro ja mam taki a nawet dwa

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Zamieszczone przez danielpoz
                                    L&K
                                    I wszystko jasne 8)
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek_rd
                                      Ambiente
                                      • 2004
                                      • 201
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                      P.S. A zdjecia nabytku pokazesz jakies??
                                      Wlasnie dodalem 2 zdjecia nowej i jedno starej do albumu.

Komentarz

• jurrek1008
                                        Classic
                                        • 2004
                                        • 36

Sorry za brak odpowiedzi wczoraj, ale miałem przykrość pt. hard disc kaput.
                                        Misiek rd - pytasz o kolor - beż sahara - wybór kobiety, poprzednia była srebrna, ta też miała być, ale gdy moja pani na testowej jeździe zobaczyła beż sahara to natychmiast zmieniła zdanie.
                                        Co do alarmu to montują fabrycznie nie u dealera - związane to jest z tzw kluczykiem łamanym obsługującym i centralny i alarm, bez dodatkowego pilota.
                                        Piszecie, że pojawiły się ramki do radia - mam nadzieję, że to rozwiązuje problem.
                                        Na razie czekam i mam nadzieję, że nie będzie żadnych opóźnień.
                                        Nie wiedziałem, że tak trudno żyć bez samochodu.
                                        Pozdr.

Komentarz

• misiek_rd
                                          Ambiente
                                          • 2004
                                          • 201
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez jurrek1008
                                          Misiek rd - pytasz o kolor - beż sahara - wybór kobiety, poprzednia była srebrna, ta też miała być, ale gdy moja pani na testowej jeździe zobaczyła beż sahara to natychmiast zmieniła zdanie.
                                          Ostatnio jak nasze auto bylo w serwisie, dostalismy OctII w tym kolorze jako zastepcze.
                                          Tez mi sie podoba. My wybieralismy miedzy beżem sahara a czarnym i to tez byl wybór kobiety - a przynajmniej pozwalam jej tak myslec, bo mi obiecala, ze jak wezmiemy czarny to bedzie go czesto myla :lol: .

A tak z ciekawosci - jesli mozna - dostales jakis upust, albo cos z wyposazenia od salonu.

Komentarz

• jurrek1008
                                            Classic
                                            • 2004
                                            • 36

Najpierw obdzwoniłem tak lekko licząc 15 salonów ale chyba opłaciło się - dostałem 2000 zł upustu od ceny + zimówki + bezpłatny montaż mojego niefirmowego radia + możliwość promocyjnego zakupu alufelg na wiosnę 2005 tzn w chwili gdy SAP ogłosi promocję na sprzedaż takich do nowych samochodów (ponoć robi to co roku) - kupię lub nie - obejrzeć zawsze można, nie sądzę, żeby to było jakieś super cudo. Trochę to naciągane ale mam to zagwarantowane przez dealera pisemnie.
                                            A co Tobie się udało utargować ?
                                            Pozdr.

Komentarz

• misiek_rd
                                              Ambiente
                                              • 2004
                                              • 201
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Sorry, ze odgrzebuje stary temat, ale ostatnio widzialem fajne niefirmowe radio (DVD) KENWOOD DDX-7025, ktore ponoc pasuje do Octavii II. Cenna: ponad 1300 EUR.

A tak wyglada w Golfie V:

Komentarz

• TomekH
                                                Drive
                                                • 2004
                                                • 47

Ja też mam alarm montowany w serwisie ale bez problemu otwieram sam bagażnik :kciukgora .
                                                Mi montowali w serwisie, ale tez jest "podpiety" pod kluczyk, tak jak orginalny, tylko ze nie moge otwierac pilotem samego bagaznika, bo alarm zaczyna wyc
                                                misiek_rd, musieli Ci fachowcy coś skopać :bicsie

[ Dodano: Czw 03 Lut, 05 22:04 ]
                                                jurrek1008,
                                                Co do alarmu to montują fabrycznie nie u dealera - związane to jest z tzw kluczykiem łamanym obsługującym i centralny i alarm, bez dodatkowego pilota.
                                                W zakładanym w serwisie alarmie mam te wszystkie funkcje a dodatkowego pilota nie dostałem zrobili naprawdę super
                                                OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
                                                www.cb-radio.pl

Komentarz

• misiek_rd
                                                  Ambiente
                                                  • 2004
                                                  • 201
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez TomekH
                                                  Ja też mam alarm montowany w serwisie ale bez problemu otwieram sam bagażnik :kciukgora .
                                                  Mi montowali w serwisie, ale tez jest "podpiety" pod kluczyk, tak jak orginalny, tylko ze nie moge otwierac pilotem samego bagaznika, bo alarm zaczyna wyc
                                                  misiek_rd, musieli Ci fachowcy coś skopać :bicsie
                                                  Mozna wiedziec jakiej marki masz alarm, bo ja mam tytan.

Komentarz

Pracuję...