Na początek dwa zdania o sobie - jestem na forum po raz pierwszy.
Cieszę się, że powstało takie forum - można wreszcie wymienić uwagi.
Użytkowałem przez 6 lat Octavię 1,6 benzynę 101 KM - bez problemowo przejechałem coś koło 100 kkm. Kilka dni temu sprzedałem - w sumie bezproblemowo. Za 4 tygodnie mam odebrać nową dwójkę - Ambiente z takim samym silnikiem - może to trochę mało - ale to mój wybór, w wyposażeniu m.in instalacja radiowa.
Teraz mój problem - do samochodu nie domówiłem radia - wiadomo że za cenę firmowego można mieć zdecydowanie lepsze niefirmowe. Dealer nie robił z tego powodu afery i nawet poinformował mnie, że zamontuje mi moje radio gratis. Ale gdzieś tam - chyba w AŚ przeczytałem, że do nowej Octavii II nie pasuje inne radio niż tylko to które oferuje producent samochodu. Czy może ktoś zetknął się z tym problemem i może coś na ten temat powiedzieć. Nie chcę obudzić się z ręką .... no wiadomo gdzie.
Pozdr.
w tym Auto Świecie było napisane że nie pasuje do deski... prawdopodobnie chodzi o ramkę i to może wyglądać jak kupa prawdę mówiąc. Przytaczali tam jeszcze słowa jakiejś mądrali z Wimaru :mrgreen: ze SAP nie wprowadziła jeszcze oficjalnie takich ramek do polskich salonów :roll:
w tym Auto Świecie było napisane że nie pasuje do deski... prawdopodobnie chodzi o ramkę i to może wyglądać jak kupa prawdę mówiąc. Przytaczali tam jeszcze słowa jakiejś mądrali z Wimaru :mrgreen: ze SAP nie wprowadziła jeszcze oficjalnie takich ramek do polskich salonów :roll:
nic tylko walic zaslepke i odmiejscowic panel od radia.
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Na pewno będzie pasowało. Dealer chciał cię naciągnąć na kiepskie radio za sporą sumke i dlatego tak mówił Tylko nie wiem poco zamówiłeś głośniki seryjne?!? U mnie w Octavi jak się okazało były NO NAME Made in Malesia :x Więc od razu poszły na śmietnik. I tek kable o średnicy 1mm! Śmiechu warte! :lol:
Sorki ops: ale dopiero wstałem i muszę dojść do siebie :roll:
Na pewno będzie pasowało. Dealer chciał cię naciągnąć na kiepskie radio za sporą sumke i dlatego tak mówił Tylko nie wiem poco zamówiłeś głośniki seryjne?!? U mnie w Octavi jak się okazało były NO NAME Made in Malesia :x Więc od razu poszły na śmietnik. I tek kable o średnicy 1mm! Śmiechu warte! :lol:
zobacz szerokosc konsoli w nowej octavii, radia firmowe maja chyba z 1,5 DIN szerokosci.
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
I tak jest normalnie - przynajmniej do tej pory - bo nie spotkałem wśród znajomych mających różne samochody osoby mającej podobny problem. Mam nadzieję, że to może dotyczyło tylko pierwszych dni sprzedaży.
Wysłałem w tej sprawie zapytanie mailem do SAP - ale jakoś nie raczyli mi odpowiedzieć (5 dni).
A jak jest w najtanszej wersji, przeciez tam powinna byc taka ramka. Druga sprawa jak nie bedziesz mial radia to zostanie ramka ktora bedzie miala dziure (oczywiscie z fabryki przeslonieta).
Chyba ze jakos inaczej Skoda rozpracowala problem braku radia.
Wydaje mi sie, ze jak w ubieglym tygodniu bylem w salonie to widzialem taki "adapter" do normalnego radia. Pewno juz wiekszosc o tym slyszala, ze jezeli sie nie zamowi firmowego radia od razu, to potem w serwisie kosztuje ono 1000 zl wiecej.
jurrek1008 jezeli chcesz miec alarm i sprawne auto, to zamow od razu alarm z autem - zaoszczedzisz duzo nerwow i czasu. Mi zakladali w serwisie i szkoda gadac :evil:
Jaki bedzie kolor?
Alarm jest niby z cenniku, ale z tego co pamietam to montowali go na miejscu i dlatego jest dodatkowy breloczek. Gdyby to byl alarm firmowy to wszystko by dzialalo z jednego pilota-kluczyka. Wiem ze mozna dokupic taki pilot0kluczyk ktory obsluguje oba naraz, ale Skoda tego do I nie dawala
Z tego co mi wiadomo to mozna zamowic auto z alarmem montowanym w fabryce.
Mi montowali w serwisie, ale tez jest "podpiety" pod kluczyk, tak jak orginalny, tylko ze nie moge otwierac pilotem samego bagaznika, bo alarm zaczyna wyc :twisted:
W Octavii II moze byc juz inaczej. Swoja droga jesli otwiera sie z kluczyka wszystko to cos z bagaznikiem skopali chyba, albo to takie tez zabezpieczenie.
Alarm jest niby z cenniku, ale z tego co pamietam to montowali go na miejscu i dlatego jest dodatkowy breloczek. Gdyby to byl alarm firmowy to wszystko by dzialalo z jednego pilota-kluczyka. Wiem ze mozna dokupic taki pilot0kluczyk ktory obsluguje oba naraz, ale Skoda tego do I nie dawala
Sorry za brak odpowiedzi wczoraj, ale miałem przykrość pt. hard disc kaput.
Misiek rd - pytasz o kolor - beż sahara - wybór kobiety, poprzednia była srebrna, ta też miała być, ale gdy moja pani na testowej jeździe zobaczyła beż sahara to natychmiast zmieniła zdanie.
Co do alarmu to montują fabrycznie nie u dealera - związane to jest z tzw kluczykiem łamanym obsługującym i centralny i alarm, bez dodatkowego pilota.
Piszecie, że pojawiły się ramki do radia - mam nadzieję, że to rozwiązuje problem.
Na razie czekam i mam nadzieję, że nie będzie żadnych opóźnień.
Nie wiedziałem, że tak trudno żyć bez samochodu.
Pozdr.
Misiek rd - pytasz o kolor - beż sahara - wybór kobiety, poprzednia była srebrna, ta też miała być, ale gdy moja pani na testowej jeździe zobaczyła beż sahara to natychmiast zmieniła zdanie.
Ostatnio jak nasze auto bylo w serwisie, dostalismy OctII w tym kolorze jako zastepcze.
Tez mi sie podoba. My wybieralismy miedzy beżem sahara a czarnym i to tez byl wybór kobiety - a przynajmniej pozwalam jej tak myslec, bo mi obiecala, ze jak wezmiemy czarny to bedzie go czesto myla :lol: .
A tak z ciekawosci - jesli mozna - dostales jakis upust, albo cos z wyposazenia od salonu.
Najpierw obdzwoniłem tak lekko licząc 15 salonów ale chyba opłaciło się - dostałem 2000 zł upustu od ceny + zimówki + bezpłatny montaż mojego niefirmowego radia + możliwość promocyjnego zakupu alufelg na wiosnę 2005 tzn w chwili gdy SAP ogłosi promocję na sprzedaż takich do nowych samochodów (ponoć robi to co roku) - kupię lub nie - obejrzeć zawsze można, nie sądzę, żeby to było jakieś super cudo. Trochę to naciągane ale mam to zagwarantowane przez dealera pisemnie.
A co Tobie się udało utargować ?
Pozdr.
Sorry, ze odgrzebuje stary temat, ale ostatnio widzialem fajne niefirmowe radio (DVD) KENWOOD DDX-7025, ktore ponoc pasuje do Octavii II. Cenna: ponad 1300 EUR.
Ja też mam alarm montowany w serwisie ale bez problemu otwieram sam bagażnik :kciukgora .
Mi montowali w serwisie, ale tez jest "podpiety" pod kluczyk, tak jak orginalny, tylko ze nie moge otwierac pilotem samego bagaznika, bo alarm zaczyna wyc
misiek_rd, musieli Ci fachowcy coś skopać :bicsie
[ Dodano: Czw 03 Lut, 05 22:04 ] jurrek1008,
Co do alarmu to montują fabrycznie nie u dealera - związane to jest z tzw kluczykiem łamanym obsługującym i centralny i alarm, bez dodatkowego pilota.
W zakładanym w serwisie alarmie mam te wszystkie funkcje a dodatkowego pilota nie dostałem zrobili naprawdę super
Ja też mam alarm montowany w serwisie ale bez problemu otwieram sam bagażnik :kciukgora .
Mi montowali w serwisie, ale tez jest "podpiety" pod kluczyk, tak jak orginalny, tylko ze nie moge otwierac pilotem samego bagaznika, bo alarm zaczyna wyc
misiek_rd, musieli Ci fachowcy coś skopać :bicsie
Mozna wiedziec jakiej marki masz alarm, bo ja mam tytan.
Komentarz