Zamieszczone przez grzela07
Legalizacja CB
Zwiń
X
-
slavi, ma rację , przepisy wspominają, ze w przypadku jakimśtam pies moze poprosić o okazanie certyfikatu, ale kierowca nie ma obowiązku mieć go przy sobie lub w samochodzie, to jest dokładnie jak z dowodem osobistym, w czasie kontroli zawsze o niego mnie prosili, a nigdy nie dostali...
żródło:
->> KLIK <<-
trza znać swoje prawa :P
Komentarz
-
-
slavi nie masz racji
dyllan80 napisał
, ze w przypadku jakimśtam pies moze poprosić o okazanie certyfikatu,
i tu jest haczyk i jeszcze to
dyllan80 widze że nie pomykaż zawodowo za kółkiem ale na tak zwane psy
w żargonie mobilków mówimy miśki(trochę kultury) :P
Pozdrawiam. :lol:Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
[scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skoda13slavi nie masz racji
Jak masz wątpliwości to wiedz, że to co jest dopuszczone do sprzedaży to jest dopuszczone do użytku i koniec.
Na przykład nie mam obowiązku wozić certyfikatu na żarówkę czy homologacji na całe auto - one po prostu je mają i są dopuszczone. Natomiast jesli ktoś hidy zamontował to jego brocha i niech się przed miśkiem próbuje papierem wykręcać.
Tak samo z cb radiami.
Komentarz
-
-
slavi napisał
Jak masz wątpliwości to wiedz, że to co jest dopuszczone do sprzedaży to jest dopuszczone do użytku i koniec.
nie znajomość prawa, nie zwalnia od odpowiedzialności
i dalej nie masz racji, to jest cyt. z Twojego linku:
W przypadku braku takiego dokumentu, użytkownik może być narażony na konieczność zabezpieczenia urządzenia do czasu wyjaśnienia sprawy. Oznacza to również, że na potrzeby prowadzonego postępowania wyjaśniającego będzie musiał w późniejszym terminie dostarczyć taki dowód celem uniknięcia posądzenia o popełnienie wykroczenia lub nawet przestępstwa.
przeczytaj to i kto tu czyta z niezrozumieniem zwłaszcza pierwsze zdanie. :P
Pozdrawiam. :lol:Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
[scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]
Komentarz
-
-
Radio zostanie poddane testoim, jesli je przejdzie, zaden papier nie jest potrzebny, bo co on udowadnia, ze radio powinno czy ze przechodzi. Deklaracja na kazde radio jest ogolna, to nie jest kabel elektroenergetyczny, gdzie bada sie dany odcinek z danej serii na danym bebnie i tak jest wypisana deklaracja.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skoda13dyllan80 widze że nie pomykaż zawodowo za kółkiem ale na tak zwane psy
w żargonie mobilków mówimy miśki(trochę kultury)
zawodowo nie mykam, ale ogólnie b.dużo jeżdzę, wiem jak mówiny na CB(miśki), ale dla mnie to będą psy gdy nie jestem na CB( dla nich brak kultury, tak jak z ich strony często w naszą)
Komentarz
-
Komentarz