1064
Octavia 2009 FL pytanie od laika
Zwiń
X
-
Octavia 2009 FL pytanie od laika
Witam jestem nowy więc prosze o wyrozumiałość. Mój Tato kupił tydzień temu Nową Skode Octavie 2009 z salonu. I mam pare pytań:
1) nie grają mi głosniki w tylnich drzwiach, nie wiem jak je włączyć.
2) mam radio swing i jest tam opcja phone (udało mi się ustawić ON), co ona oznacza ?
3) w w/w radiu mam opcje BT-AUTO, czy to oznacza, że w aucie jest Bluetooth ?
4) przy przedniej szybie na progach mam dwa małe głosniczki lub mikrofony, sam nie wiem co to jest, wygląda to na głosniki zestawu głośnomówiącego, czy mam racje.
5) na desce rozdzielczej mam mały ekranik, mam tam godzine, kilometry itp. Czy jest tam opcja ujrzenia aktualnego spalania i np. na ile mi jeszcze pozostaje litrów w baku ?
Z góry dziekuje za odpowiedzi i sorry za być może banalne pytania z mojej strony, ale niestety nie znam sie na skodach.
Pozdrawiam,
Marcin
-
-
Skunik86,
1) a czy na pewno masz tam głośniki? W wersji Ambiente nie ma w standardzie. Jeżeli je masz to trzeba w radiu pomieszać.
2,3) włączyć możesz wszystko ale jeżeli nie masz dokupionych tych elementów to nie będą funkcjonować, chyba logiczne.
4) to są czujniki ruchu od alarmu
5) jeżeli masz wersję minimum Ambiente to tak. Na prawej manetce masz przycisk i nim przestawiasz wyświetlane informacje.
A jeżeli twój tato kupił auto w salonie to ma instrukcję do radia i auta, jak przejrzysz je to na pewno znajdziesz odpowiedzi na twoje problemy i niejasnościOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
szkodzisław
Re: Octavia 2009 FL pytanie od laika
Zamieszczone przez Skunik864) przy przedniej szybie na progach mam dwa małe głosniczki lub mikrofony, sam nie wiem co to jest, wygląda to na głosniki zestawu głośnomówiącego, czy mam racje.
To czujniki ruchu alarmu.
Źródło mojej wiedzy http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...iczka&start=30
Komentarz
-
Zamieszczone przez Skunik862) mam radio swing i jest tam opcja phone (udało mi się ustawić ON), co ona oznacza ?
Komentarz
-
Komentarz