ZMIENIARKA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikkim76
    Classic
    • 2010
    • 19

ZMIENIARKA

szkoda, kiedyś tak waliłem z rowerami jeszcze :szeroki_usmiech , ale aż tak chyba nie było..

śmieszne było jak co niektórzy sie dziwili ze rowery nie spdaja przy dawamiu w psitkę :diabelski_usmiech

winkoooooo......
  • BoYan
    Classic
    • 2009
    • 32

ZMIENIARKA

Witam.
    Posiadam autko z 99 roku i w nim jest fabryczna zmieniarka ktora coraz czesciej szwankuje.
    Przestaje czytac plyty lub jak przeczyta to zacina odtwarzanie pomimo tego ze plyty sa swiezo wypalone.
    Prosze o rade co mozna z taka zmieniarka zrobic by ja przywrocic do zywych.

Komentarz

• kruk4
      Rider
      • 2008
      • 656

na myśl mi przychodzi płyta do czyszcenia laserów
      np taka Może pomoże ...
      OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
      MOJE CAR AUDIO
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

wymien laser
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Adamu
          L&K
          • 2006
          • 1384

Zamieszczone przez kruk4
          na myśl mi przychodzi płyta do czyszcenia laserów
          np taka Może pomoże ...
          http://www.allegro.pl/ite...d_dvd_lodz.html
          tutaj akurat mam inne zdanie. Wiem jak taka płyta wygląda, na wysokości lasera ma zamocowane szczoteczki, które przecierają laser razem z obrotem płyty. Niestety razem z tym laserem przeczyszczają również całą blachę napędu i robi sie "pierścień czystości" wąski pasek - jakby cyrklem odrysował. to co mnie zastanawia to fakt iż laser schowany jest nieco głebiej w wycięciu blachy napędu wiec tak na prawde cały brud zaganiany jest do dziury na laser.
          jesli czyścic soczewkę to wacikiem do uszu i specialnym środkiem czyszczącym (spirytus potrafi rozpuścic/zmatowic niektóre soczewki), należy to robic delikatnie aby nie uszkodzic sprężynki na której wisi laser.

jeśli radio/zmieniarka warte jest wiecej niż 1000zł polecam dac to zaufanemu elektronikowi - ja nie mam odwagi na rozkręcanie drogich klocków bo umiejętnosci i cierpliwości mi brak )

Komentarz

• Grygy
            Ambiente
            • 2007
            • 223

Szpredam ci nowej zmienarki origo za 300pln

Komentarz

• mamaj12
              RS
              • 2009
              • 1956
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

BoYan, ja ze swojej furki ('99) wywaliłem zmieniarkę chyba jakiś Pioneer. Sprawdzę w weekend bo jeśli była ona fabryczna to może jest taka jak Twoja.
              obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
              wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• PiotrPP
                Ambiente
                • 2009
                • 116

Zamieszczone przez mamaj12
                chyba jakiś Pioneer
                W Skodach, tak jak i w VW/Audi, montowane były tylko Matsushita/Panasonic, także żaden Pioneer nie podejdzie bez zmiany okablowania, a szkoda...
                Niedawno widziałem na Allegro ogłoszenie o naprawia ori zmieniarek do VW/Skoda, oni dobrze wiedzą co tam najczęściej pada i mają gotowe podzespoły. Chociaż za zmieniarkę chcą na Allegro ok 120pln, więc nie wiem czy się opłaca.
                Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.

Komentarz

• b-bar01
                  Elegance
                  • 2007
                  • 985
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez PiotrPP
                  żaden Pioneer nie podejdzie bez zmiany okablowania, a szkoda...
                  na elektrodzie i w jakimś sklepie car-audio widziałem kiedys przejściówkę specjalnie do VAG, taką z tej płaskiej wtyczki na okrągłą, więc może się da.........
                  zobacz tu:

albo tu:

------------------------------------radio----------------------zmieniarka
                  Octawia----------do 2000----Grundig MS401, MS411----Grundig MCD
                  Fabia-------------po 2000----Skoda Audio MS502--------Grundig MCD----nie pewne
                  Fabia-------------po 2000----Blaupunkt RNS-3------------Blaupunkt
                  Octawia----------po 2000----Symphony, MS501,---------DX Panasonic----kabel VW-PAN
                  Felicia, Octawia--do 2000----MS411, MS201,MS401-----Grundig MCD
                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• CIS73
                    Rider
                    • 2008
                    • 522

zapomnij o zmieniarce wywal ją tak jak ja to zrobiłem (mi walneło radio), i kup sobie radyjko z mp3 i z usb kilka giga muzy starczy na kilka godzin jazdy
                    CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                    CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

Pracuję...