Głosniki O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomdab44
    Classic
    • 2010
    • 17

Głosniki O1

ASO ....czytaj popularnie "ZŁO KONIECZNE"...Nikt nam nie karze serwisować auta...ale jeśli się chce mieć gwarancję i stempelki w książce serwisowej z ASO to proszę bardzo...
    Ja byłem bardziej radykalny...OLAŁEM CAŁKOWICIE SERWISY W ASO i postawiłem na znajomego mechanika i własne dwie ręce (akurat przy serwisowaniu O1 problemów nie ma)...
    Uzyskany rezultat - wiem co mam zrobione w aucie i w jaki sposób, wiem czym jest zalany silnik i jestem pewien wykonania obsługi bo zawsze stałem przy mechaniku z boku lub sam po prostu zmieniałem filtry itp…
    A gwarancja – mam ją w „poważaniu”- i tak w przypadku poważnej awarii samochodu bym na serwis ASO nie odstawił, wolałbym odholować samochód do zaprzyjaźnionego warsztatu.
    Już kiedyś pisałem o tym z Kolegą SZKODA na forum…rozwiązanie moje może i jest radykalne, co dla niektórych – za to na mnie działa zdecydowanie uspokajająco.
    Żeby było jasne O1 1.9 TDI silnik AXR … kupiony w salonie - styczeń 2009, przebieg około 27 tys km. – nie dolewałem nigdy płyny chłodzącego stan jest stale w normie.

Zamieszczone przez Morgoth
    muszę przysiąść nad tematem "które warsztaty polecacie"
    Jeśli chodzi o Zieloną Górę…to ASO się nadaje hmmm :x :roll: powiedzmy delikatnie do mało specjalistycznych prac...choć i tak podobno jest lepsze od tego z Gorzowa Wielkopolskiego. :twisted:

[ Dodano: Pon 22 Mar, 10 18:30 ]
    fajny wątek o ASO jest tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
  • Maciejs
    Drive
    • 2009
    • 70

Głosniki O1

Witam !!! Mam pytanko jakiej mocy i jakiej marki głośniki są zainstalowane w przednich drzwiach octavii tour czyli jedynce ????. Dzieki (szukałem niestety)

Komentarz

• oziemi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 399

Głośniki sa firmy blaupunkt,a moc.. hmm znikoma
      Elegance
      ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
      -------------------------------------------

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

Maciejs, tak jak wyzej ale moc to tylko informacja ile w stanie sa przyjac "na klate" takie glosniki ... jak zalozysz glosniki 1000W to nie znaczy ze system bedzie gral jak 1000W w tym przypadku (glosnikow fabrycznych) role odgrywa sprawnosc...
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Maciejs
          Drive
          • 2009
          • 70

No tak sprawność ale jak będziesz znał moc to będziesz wiedział o co chodzi czy to 5 watowe głośniczki które przy 50 w wzmacniaczu zaraz polecą czy inne np. 50 W

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

jak chcesz podlaczyc 50 W RMS to nic sie nie powinno z nimi stac oczywiscie jak nie bedziesz dawal mocno w palnik bo cewka pewnie jest mniej wytrzymala

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Maciejs, Według ETKA głośniki niskośredniotonowe z przodu mają 30W w wersji standard lub 50W przy aucie z systemem dźwięku.
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Maciejs
                Drive
                • 2009
                • 70

ok dziękuję kolego kowal 2002 przynajmniej wiem już na czym stoję raczej słucham

Komentarz

• adek81
                  Drive
                  • 2009
                  • 41

kupiłem do mojej octavki tour ('09) radyjko sony cdx-gt31u. jak dojeżdżam do 20 poziomu głośności zaczynają charczeć.

czy macie pomysł na co można wymienić te głośniki z dołu drzwi?

i ile to może kosztować czy montaż jest trudny?

no i problem - autko na gwarancji - czy mogę sobie je sam wymienić czy muszę w aso?

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

adek81, winna jest koncowka radia, ktora nie daje rady... lepszy efekt uzyskasz wygluszajac drzwi ...

Komentarz

• adek81
                      Drive
                      • 2009
                      • 41

ziutsane, może wyraziłem się nieprecyzyjnie, nie jestem audiofilem, ale jak dam głośniej to głośniki zaczynają pierdzieć

jak jest cicho do 20 na skali radia wszystko ładnie gra - ale jak chce dać naprawdę głośno ( wg możliwości radia / głośników) to niestety nieprzyjemnie się robi, charczenie / pierdzenie głośników.

co znaczy wygłuszyć drzwi ?

i jak sie to ma do gwarancji ?

Komentarz

• ziutsane
                        RS
                        • 2007
                        • 2376

adek81, odpowiedzialem Ci post wyzej, zmiana glosnikow niewiele zmieni jezeli chodzi o charczenie, koncowka radia (wzmacniacz wbudowany w radio) tworzy takie znieksztalcenia.
                        Pozdr.
                        Bartek

P.S. ja tez nie jestem audiofilem... nawet nie wiem jak rozpoznac taka osobe

Komentarz

Pracuję...