dobrygrzeswawa, umknęło mi jakoś ops:
Nowe mapy BMW 2010.1 Update DVD
Zwiń
X
-
w związku z tym że nie znam się natych wszystkich modyfikacjach , softach i innych badziwkach spytam wprost - czy są do columbusa mapy na których sa pokazane fotoradary :?: ?
dostałem od Martina jakąś tam najnowszą płytę ale tam tego niema.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
kurcze, bo teraz to mnie już kompletnie zmyliliście ...
Poprawcie mnie gdzie nie mam racji - z tego co wyczytałem :
1) Można zrobić mixa map SKODY i BMW
2) Do tego mixa można dorzucić swoje POI, które będą działać
3) Nie jest ważne której mapy Skody używa się do tego mixa, ważne, żeby dobrze pozmieniać pliki konfiguracyjne i będzie chodzić OK
Pytam, bo właśnie poluję na najnowszą V6 update, która ponoć wyszła jakieś 2 tyg temu (info ze SKODA-POLSKA) i chcę się pomęczyć żeby to chodziło
a) z wybieraniem głosowym (nowe modele Columbusa)
b) z mapami BMW 2010.1 PRO (najnowsze)
Czy taki myk jest możliwy ?
Pozdrawiam!
[EDIT]
kurcze, ludzie to szybcy są
na forum briskody jest link d oruskiego torrenta z najnowszym V6 (W i Z) + BMW 2010.1
Czy ktoś ma konto na tym torrencie bo trzeba sie tam zarejestrowac w konkretnych godzinach
link do briskody:
http://briskoda.net/forums/topic/144753-skoda-v6-maps/ post#7
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koskikurcze, bo teraz to mnie już kompletnie zmyliliście ...
Poprawcie mnie gdzie nie mam racji - z tego co wyczytałem :
1) Można zrobić mixa map SKODY i BMW-- newiem poco??BMW jest lepsza, cala Evropa i jest nowsza!!
2) Do tego mixa można dorzucić swoje POI, które będą działać
3) Nie jest ważne której mapy Skody używa się do tego mixa, ważne, żeby dobrze pozmieniać pliki konfiguracyjne i będzie chodzić OK
Pytam, bo właśnie poluję na najnowszą V6 update, która ponoć wyszła jakieś 2 tyg temu (info ze SKODA-POLSKA) i chcę się pomęczyć żeby to chodziło
a) z wybieraniem głosowym (nowe modele Columbusa) Masz sw 2660 albo nowszy??
b) z mapami BMW 2010.1 PRO (najnowsze)Bendzie, tylko trza jej przerobic
Czy taki myk jest możliwy ?
Pozdrawiam!
[EDIT]
kurcze, ludzie to szybcy są
na forum briskody jest link d oruskiego torrenta z najnowszym V6 (W i Z) + BMW 2010.1
Czy ktoś ma konto na tym torrencie bo trzeba sie tam zarejestrowac w konkretnych godzinach
link do briskody:
http://briskoda.net/forums/topic/144753-skoda-v6-maps/ post#7
Sluchaj pocytaj sie troche v linku o RNS i wsystko bendziesz wiedzal.
V navi mozesz miec tylko jednej mapy!! tzn, od BMW calej Evropy albo V(tylko west, dlatego sie nazywa V6)!!
Zeby ci dzialalo sterowanie glosem jest portzebne przegrac sw v navi na 2660-2684!
I V6 jest stara 2 tygodnie i nadal jest to ch...jka.POI niemam trza jich dorobic, mnie POIty pokazuja tylko v Czeskim jenzyku.
Tylko s mapami BMW , dziala sterowanie glosu tylko do wyboru kraju, dalej nie, ale niz s tym glosem wsystko wybierzesz to juz jest v cilu=))
Komentarz
-
-
Może sprecyzuje Martina. Na płycie V6 (mapy z 2008Q4) zamieniamy tylko foldery z danymi kartograficznymi, które pożyczamy z BMW (mapy z 2009Q2 - pół roku nowsze dane) czyli konkretnie foldery db i dbal. Poza tym pliki cdrom.toc i files.cfg. Następnie w poiinspektorze dodajemy sobie np. fotoradary i sklepy budowlane, tudzież apteki.
Reasumując, jest to operacja dość prosta i dużo jest instrukcji jak to zrobić. Mamy wtedy najnowsze z możliwych dane mapowe, najnowsze POI i wszystko to działa świetnie.
Co do wybierania głosowego, to z takim zestawem map, jak chcemy głosowo wybrać cel po kolei, czyli państwo, miasto, ulica itd, to przy wyborze miasta, przynajmniej moja navi się zawiesza.
Np. na VWNavi jest opis jak to zrobić.
A druga rzecz, czy ktoś wie jaka jest różnica między softem 2664 a 2684? Bo ja nie zauważyłem żadnej (poza niemożliwością wgrania map VW+BMW). Niedługo ma też pojawić się 2704.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz