Demontaż radia Symphony CD w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jozekmar
    Classic
    • 2010
    • 9

witam
    chce zamontowac sobie tlumik tejze firmy ale wacham sie

czy uprocz efektu wizualnego tlumik duet cos daje ??
    nie ukrywam ze wiaze sie z wycinaniem zderzaka i wieksza kasa

na wizualizacji az tak mi nie zalezy gownie chodzi o dzwiek na iles tam KM wiecej tez nie licze w jettcie wymiana na ulterka i wkadke filtra na K&N oprocz dzwieku dodala lepsze wkrecanie sie na wyzsze obroty nic wiecej

z gory dzieki za kazda wypowiedz

acha roznica miedzy duet z zwyklym to jakies 300 zl
  • tryb77
    Classic
    • 2009
    • 6

Witam.
    Mam takie lamerskie pytanie, ale nie znalazlem odpowiedzi na forum a nie chce czegos spartolić.
    Muszę wyjąć radio Symphony CD z Octavii 1 (Tour). Jak się za to zabrać? Ktoś natknął się na jakąś instrukcję (najlepiej z fotosami)? Wiem że potrzbne są jakieś blaszki/klucze. Czy można się obejść bez nich? Jeśli nie to gdzie je można dostać? Mój model to: Octavia Tour 2005r.

Komentarz

• czarny_wwa
      Rider
      • 2008
      • 411
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

odpowiedź (trzeci post):

Komentarz

• tryb77
        Classic
        • 2009
        • 6

Dostałem na priva od kolegi pinia opis jak zdemontować takie radio. Może komuś się przydać:

jezeli nie masz wyjmakow a pewnie nie,to otwierasz popielnicze lapiesz za ramke ta duza ktora idzie od dolu az prawie do kratki ma goze,delikatnie ale stawowczo ciagniesz,ramka nie siedzi bardzomocno zazwyczaj nie trzeba uzywac duzej sily,(mi sie nigdy nie udalo jej polamac wiec i ty jej nie uszkodzisz) zakladam ze ramka odskoczyla,i pewnie teraz trzyma sie juz tylko na dwoch zaczepkach nad guzikami,bierzesz cienki ale dosc dlugawy wkretak i ciagnac delikatnie podwazasz powinno puscic bez wiekszego szarpania sie.nastepnie bierzesz szerszego wkretaka i podwazasz radio od boku wazne zeby dobrze zahaczyc wkretak(nie jest to trudne) wkretak opierasz o kasole(deske rozdzielcza)wiec lepiej podlozyc kawalek szmatki bo plastiki sa dosc podatne na uszkaodzenia,no i opierajac wkretak o kasole dosc subtelnie ale i mocno wyciagasz radio nastepnie odbezpieczasz druga strone i masz radio na wierzchu...
        Podziekowania dla Pinia.

Komentarz

Pracuję...