Problem z kodem do radia Symphony CD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jozekmar
    Classic
    • 2010
    • 9

Dzięki ... twoje też nie gorsze ...

mnie też się bardziej podobają te dla "mamaj12"
    ostatnie jaśniejsze "grafitowe"

pozdrawiam
  • tryb77
    Classic
    • 2009
    • 6

Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie oktaśkę Tour Combi. Super. Problem w tym że dopiero w domu zorientowałem się że od poprzedniego właściciela nie dostałem Instrukcji do radia i KODU.
    Oczywiście po przyprowadzeniu autka trzeba było wymieić spalone żarówki itd. Chyba ta wymiana zbyt długo trwałą ta wymiana bo mi się akumulaor rozładował (m.in. 5-kilowy młotek spoczywający kilka godzin na hamulcu i światła stopu rozładowały akumulator).
    Po nałądowaniu akumulatora znowu zonk: radio nie dziala. Po włączeniu radia pojawia się napis SAFE a później: 1000. Z tego co się orientowałem (ściągnąłem z netu instrukcję do podobnego radia Symphony) nie mam włączonego komfortowego kodowania radia, czyli muszę wpisać kod.
    Dzwoniłem do poprzedniego właściciela: nie ma ani instrukcji ani kodu. Kierowca który zwykle jeździł autem również takiej instrukcji nie pamięta.
    Słyszałem że jest możliwość ustalenia kodu na podstawie numeru seryjnego radia i nr VIN.
    Czy ktoś z was ma możliwość sprawdzenia na podstawie tych numerów ustalić kod do mojego radia? (numery mogę wysłać na priva).
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• Thundi
      L&K
      • 2005
      • 1157

tryb77, Jeżeli auto było wyposażone w radio od początku to możesz poprosić ASO o kod - niestety ci pewnie będą chcieli pieniądze za tą przyjemność. Można też zahaczyć jakiegoś elektronika (zakład elektroniczny czy tym podobne) często zajmują się odczytywaniem kodów.

Jeżeli kod zaczyna się od AUZ 1Z4 ... to można odczytać z odpowiedniego programu (pw do mnie) ale zaznaczam tylko i wyłącznie wtedy jak się tak zaczyna.

ps: No chyba że inni mają jakieś możliwości.
      O ortografie dba FF.
      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• alfee
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2583

tryb77, Może to Ci pomoże http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=92056
        Alfee
        Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
        Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• tryb77
          Classic
          • 2009
          • 6

Zamieszczone przez Thundi
          Jeżeli kod zaczyna się od AUZ 1Z4 ... to można odczytać z odpowiedniego programu (pw do mnie) ale zaznaczam tylko i wyłącznie wtedy jak się tak zaczyna.
          Niestety zaczyna się od SKZA...

------------------------------------------------
          Właśnie się dowiedziałem że chyba nie można wygenerować kodu na podstawie nr seryjnego i VIN. Przynajmniej nie dla mojego radyjka (Symphony CD).
          Na szczeście mam znajomego elektronika który wyciągnie mi kod z pamięci radia.

Komentarz

Pracuję...