Problem z uruchomieniem radia stream.POMOCY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Suchy_26
    Classic
    • 2010
    • 7

decyzja zapadła- będzie turbo BKD i tyle mam to w #$@# co dalej się będzie z tym działo. :evil:
  • Gregor74
    Drive
    • 2009
    • 65
    • Octavia II (1Z3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam.Proszę o pomoc.Posiadam radio z Cd Stream bez instrukcji i problem polega na tym że dziś wymieniając złączkę ,po podlączeniu radia wcisnęlo się coś na wyświetlaczu,wyskoczyły jakieś cyferki i po kolejnym włączeniu na przycisku głównym wyskakuje komunikat "SAFE" i nie działa żaden przycisk PIN do radia)
    Jeszcze jedna prośba - może ktoś ma w swoich zasobach istrukcje do tego radia w wersji elektronicznej i byłaby mozliwość załapania sie na nią żebym wiedział co i jak w nim (piszczy) tak na przyszłośc o ile w/w problem najpierw przewalcze. Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam,
    Grzegorz

Komentarz

• alfee
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2583

Jak czytam takie coś, to mnie się aż gotuje. :evil:

Gregor74, Wczoraj dołączyłeś i już wołasz, żeby Ci gotową instrukcję ktoś wysyłał. Może jeszcze ją za Ciebie przeczytać? Użyj www.google.pl
      Wszędzie na internecie aż grubo od tego typu plików. Mnie wyszukanie i ściągnięcie tej instrukcji zajęło mniej niż minutę.
      Wysil się trochę chłopie.

A co do problemu, to musiała być przerwa w zasilaniu i teraz radio woła o kod PIN. Po każdej nieudanej próbie czeka jakiś czas. Coraz dłuższy czas zanim pozwoli ponownie wpisywać PIN. Podłącz radio i czekaj cierpliwie aż wyświetli 1000. Wtedy wprowadź PIN.
      Alfee
      Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
      Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez alfee
        Mnie wyszukanie i ściągnięcie tej instrukcji zajęło mniej niż minutę.
        to się podziel z kolega
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• alfee
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2583

piotrek_os, Podzieliłem sie - www.google.pl -

"Wyniki 1 - 10 spośród około 28,800 dla zapytania stream instrukcja. (Znaleziono w 0,23 sek.)"

Pierwszy z brzegu i po 41 sekundach już na dysku.
          Alfee

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Gregor74, pierwsze pytanie, czy radio grało już w twoim aucie? Jeśli nie to skąd je masz ( Allegro, ASO itd ) i czy dostałeś do niego 4-cyfrowy pin? Jeśli radio chodziło już u Ciebie w aucie to teoretycznie nie powinno pytać o kod. Nie wiem czy podłączałeś je poza autem ( bez CAN-a ) ale możliwe, że wtedy właśnie pyta o kod. Jeśli przy oczekiwaniu na kod powciskałeś jakieś przypadkowe cyfry to radio się zablokowało na jakiś czas ( chyba 2 godziny czy jakoś tak ). Trzeba je zostawić włączone i po tym czasie powinno znów poprosić o podanie kodu. Jeśli wbijesz poprawny powinno ruszyć...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Gregor74
              Drive
              • 2009
              • 65
              • Octavia II (1Z3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Wielkie sorry alfee że nie jestem takim bystrzakiem... a moze po prostu złych słów kluczowych uzyłem w tym tajemniczym google.Na tą chwilę juz znalazłem i zamierzam zagłebic sie z rana w lekture ale i tak dziekuje za podopiedż.
              Odnośnie mojej rejestracji wczoraj to miałem nadzieje ze własnie przez to ze tutaj sie znajdę i gdy będę miał jakieś problemy (a tak się złożyło że dzień po rejestracji mnie dopadło) to znajdzie się jakaś pomocna dłoń.Wielkie sorry nie wiedziałem że to forum dla fachowców i speców od octavi.

[ Dodano: Wto 08 Gru, 09 20:48 ]
              Drogi kowal 2002.
              Radio grało już w aucie tylko coś szumiało wieć chciałem sprawdzić podłączenie anteny i jak je wyciagnąłem to przedni panel oparł sie w okolice popielniczki i raz właczał się raz wyłaczał az w koncu powiedział mam dość(chyba nastąpił brak zasilania ) a potem wyskoczyły 4 cyfry ale nie wiedziałem jak wprowadzić kod i cos wcisnałem i od tamtego momentu od razu wyskakuje SAFE a dzieki alfee wiem że musze czekać az wyświetlą sie znów cyfry.
              Kod pin posiadam.
              Czyli jutro podjadę do pracy i zostawie włączone radio a po jakimś czasie podejde i sprawdzę czy sa 4 cyfry a do tej pory myślę że wyczytam w instrukcji którą znalazłem na necie jak wprowadzić a raczej którymi klawiszami wprowadzić ten kod.

Dziękuję Bardzo za JUż.
              Pozdrawiam,
              Grzegorz

Komentarz

• alfee
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2583

Gregor74, Cieszę się, że pomogłem i coś więcej wiesz.
                Ten czas oczekiwania to powinien być około 1 godziny.
                Alfee

Komentarz

Pracuję...