czesc wszystkim długo mnie nie było na forum jestem zainteresowany spotem w poznaniu. Mały problem, jak w tym tłumie sie odnajdziemy, bo samochody to nie trudno dojrzeć :lol: Ja przyjade granatową octavia z żółtymi zagłówkami, jeszcze nie oklejona- brak naklejki. Do zobaczenia na spocie k
Doradzicie koledze z Audi A3 ?
Zwiń
X
-
Doradzicie koledze z Audi A3 ?
Nie mam Octavi lecz Audi A3 [ www.cimoch.org/a3 -tak tak; turbo i LPG :P] Ale to rodzina prawie
Widze ze jest tu kilku dobrych specow od audio wiec moze rozwiejecie moje problemy
Moje pojecie o car audio jest nikle a nie chcialbym popelnic bledy i dlatego kieruje tutaj ten post
Otoz melomanem nie jestem ale chcialbym ulepszyc tj. wymienic moje 'audio' w aucie.
Chcialbym poozstac przy fabrycznych miejscach jakie oferuje A3 - a sa one fatalne !
Przedni boczek oferuje: miejsce na dole na glosnik 130mm i u gory na gwizdek
W tylnich boczkach jest miejsce na glosnik 165mm wiec jest wpozadku.
Wiekszosc osob mowi aby nie zaprzatac sobie glowy tymi 130mm - tez tak mysle ale przerobka boczku to koszt 500-800zl za komplet. Ew.specjalne panele : 300zl ale wyglad ich jest fatalny.
Jeden z waszych klubowych kolegow [?] montowal tak: http://www.audiocar.pl/extras/galeria/audi/audi.htm
I wlozyl normlany 130mm glosnik..
Teraz pytanie: czy w tych seryjnych miejscach po wlozeniu glosnikow uzyskam zadawalajacy mnie efekt?
Dodam ze teraz mam tylko przod jakies glosniki GMS i chcialbym aby po przerobce tego wszystkie zagralo to 2 razy lepiej - zagra?
Obecnie radio to mp3 pionka model deh 5730
Nie mysle o wzmacniaczu na chwile obecna ale za jakis czas napewno.
Jakie glosniki? dwu drozne, midbasy, sredniotonowe... czy zupelnie cos innego?
Co do ceny to na przod jesli mialbym 165mm to myslalem o takim zestawie:
ale ze mam 1300mm to kicha - to moze to na tyl?
Nie chcialbym wydac fortuny na audio, mysle o kwocie ~600zl za calosc : przod i tyl
Co do muzyki jesli to wazne to zadne techno mnie nie interesuje, po prostu jakis kazik, t.love, madonna, jakies ska, itp...
Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi i sugestie
Dla przykladu pokaze boczek zorbiony przez firme:
A tak gdy zamontowany jest panel oferowany na allegro:
Projektowanie serwisow www, Sklepow Internetowych - http://cimoch.org
www.A3-Club.net - klub użytkowników Audi A3
-
-
Re: Doradzicie koledze z Audi A3 ?
Zamieszczone przez (A)rturoChcialbym poozstac przy fabrycznych miejscach jakie oferuje A3 - a sa one fatalne !
Przedni boczek oferuje: miejsce na dole na glosnik 130mm i u gory na gwizdek
W tylnich boczkach jest miejsce na glosnik 165mm wiec jest wpozadku.
Wiekszosc osob mowi aby nie zaprzatac sobie glowy tymi 130mm - tez tak mysle ale przerobka boczku to koszt 500-800zl za komplet. Ew.specjalne panele : 300zl ale wyglad ich jest fatalny.
Jeden z waszych klubowych kolegow [?] montowal tak: http://www.audiocar.pl/extras/galeria/audi/audi.htm
I wlozyl normlany 130mm glosnik..
Zamieszczone przez (A)rturoTeraz pytanie: czy w tych seryjnych miejscach po wlozeniu glosnikow uzyskam zadawalajacy mnie efekt?
Zamieszczone przez (A)rturoDodam ze teraz mam tylko przod jakies glosniki GMS i chcialbym aby po przerobce tego wszystkie zagralo to 2 razy lepiej - zagra?
Zamieszczone przez (A)rturoObecnie radio to mp3 pionka model deh 5730
Nie mysle o wzmacniaczu na chwile obecna ale za jakis czas napewno.
Zamieszczone przez (A)rturoJakie glosniki? dwu drozne, midbasy, sredniotonowe... czy zupelnie cos innego?
Zamieszczone przez (A)rturoCo do ceny to na przod jesli mialbym 165mm to myslalem o takim zestawie:
ale ze mam 1300mm to kicha - to moze to na tyl?
Zamieszczone przez (A)rturoNie chcialbym wydac fortuny na audio, mysle o kwocie ~600zl za calosc : przod i tyl
Co do muzyki jesli to wazne to zadne techno mnie nie interesuje, po prostu jakis kazik, t.love, madonna, jakies ska, itp...
poza tym ewolucja obdarzyła nas narządem słuchem na stałe skierowanym "do przodu",
więc dźwięk muzyki też powinien dochodzić do nas z tego kierunku - stąd moja rada - odpuść sobie tylne głosniki bo tylko zepsują to co stworzą przednie głośniki
jeśli mogę coś polecić w kwestii wykonania zgłoś się do CASKP z Audiocara kWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz