kolejne pytanie na temat glosnikow :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Joo
    Drive
    • 2010
    • 76

kolejne pytanie na temat glosnikow :)

Zamieszczone przez AdamB
    marlena, może na to ma wpływ smarowanie silikonem do uszczelek. Bo ja takie zabiegi robię aby mi nie skrzypiały.
    Ja też tak robię a i tak się przeciera
  • daber85
    Rider
    • 2009
    • 296

kolejne pytanie na temat glosnikow

witam. w innym poscie pytalem o glosniki na przod bo mam jakies pioneer-y za 100zl i nic poza tym i chce je wymienic. wiem ze bez wygluszenia drzwi dzwiek jest nijaki bo naczytalem sie troszke na forum. owszem drzwi bede wygluszal ale to jakos na lato bo cieplo. chcialbym natomiast zapytac jakie glosniki polecacie ktore beda ladnie graly bez wzmaka i beda pasowaly na glebokosc. radyjko mam takie: http://www.allegro.pl/item796086555_...goszcz_fv.html . pytam bo jestem laikiem w tych sprawach z CA. na duze wydatki mnie nie stac dlatego chce glosniki pedzic radiem i wydac na nie maks 300zl mysle ze dostane je w zestawie z tweeterami bo tez by nalezalo seryjne wymienic.

Komentarz

• marturow
      Classic
      • 2009
      • 14

Mogę Ci polecić coś takiego: http://allegro.pl/item850123704_jbl_...k_gratisy.html
      miałem takie w poprzednim szkodniku i to nawet takim jak Twój, i byłem z nich BARDZO zadowolony. Nie miałem żadnych wygłuszeń a dźwięk w porównaniu do tych "skodowskich" był nie do porównania! Nie jest to moja aukcja, swoje niestety już sprzedałem.

Komentarz

• daber85
        Rider
        • 2009
        • 296

a jak montowales tweetery??? w seryjne miejsca?? i do czego sluza te zwrotnice i jak sie je montuje??

Komentarz

• marturow
          Classic
          • 2009
          • 14

Tweeterki co prawda są troszkę szersze niż gniazda ale to nie stanowi żadnego problemu, włożyłem je w :seryjne" miejsca" i było ok. Zwrotnice służą do prawidłowego podłączenia obu głośników. W instrukcji montażu wszystko jest ładnie narysowane, nawet taki laik jak sobie poradzi

Komentarz

• daber85
            Rider
            • 2009
            • 296

dzieki kolego zastanawia mnie jeszcze co wygluszanie drzwi tak naprawde daje bo skoro podnisie poziom basu to w moim przypadku jest to zbedny zabieg bo posiadam porzadna skrzynke co niezle masuje plecki a radio co je mam nie ma regulacji samego sobwoofera tylko bas ogolny wiec i tak mam go nastawionego bardzo nisko a na wzmaku mam go podkreconego na skrzynke bo inaczej glosniki charcza dlatego chce poprawic sobie jakosc i glosnosc srednich i wysokich tonow.

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Zamieszczone przez daber85
              dzieki kolego zastanawia mnie jeszcze co wygluszanie drzwi tak naprawde daje bo skoro podnisie poziom basu to w moim przypadku jest to zbedny zabieg bo posiadam porzadna skrzynke co niezle masuje plecki ...
              Trochę przesadzę, ale ogólnie różnica jest taka jak pomiędzy głośnikiem grającym w małej łazience i takim grającym w dużym salonie z grubym dywanem i kotarami...

Generalnie nie wygłuszone drzwi "dudnią" basem i po wygłuszeniu zazwyczaj wcale nie jest go więcej ( bo mniej dudni ), ale za to bas jest dużo lepszej jakości. Poprawiają się też znacznie średnie tony ( szczególnie ich dolny zakres ) bo ginie taki "garkowaty" podźwięk...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• daber85
                Rider
                • 2009
                • 296

caly czas jeszcze prosze was drodzy koledzy o konkretne glosniki prosze o linki bo mam caly czas dylemat jakie kupic. dziekuje wam z gory

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

Zamieszczone przez daber85
                  caly czas jeszcze prosze was drodzy koledzy o konkretne glosniki prosze o linki bo mam caly czas dylemat jakie kupic. dziekuje wam z gory
                  Ja mam TAKIE i jestem zadowolony. Pod fabrycznym radiem OII Stream dają radę, więc pod twoim może być tylko lepiej, a jak Ci kiedyś przyjdzie do głowy wzmak to też "no problem", bo mają 100W RMS.
                  Tylko trzeba by poszukać, bo jeszcze niedawno można je było kupić grubo poniżej 300 pln...
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• daber85
                    Rider
                    • 2009
                    • 296

http://www.allegro.pl/item847855052_...20s_300_w.html co myslicie o tym mysle za to nie drogo a clarion chyba nie jest amatorem w sprawach car audio mam skrzynke clarion i jestem bardzo zadowolony

Komentarz

• ziutsane
                      RS
                      • 2007
                      • 2376

Kup Helixy... Z wygluszonymi drzwiami u Zbyszka "zpluta" daja rade pod radiem :twisted:
                      Radio: C90r+XDP210EQ
                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• tommy-79
                        Classic
                        • 2008
                        • 28

Zamieszczone przez ziutsane
                        Kup Helixy... Z wygluszonymi drzwiami u Zbyszka "zpluta" daja rade pod radiem
                        potwierdzam, też je mam i jest dużo lepiej od serii, a mam ori radio,
                        tak naprawdę to teraz chciałbym posłuchać tych głośniczków podpiętych pod ciut lepszy sprzęt

Komentarz

Pracuję...