Integracja Ipod

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paragraf
    Ambiente
    • 2010
    • 130

Integracja Ipod

fotki w avatarze i podpisie konkret
    z tymi nowymi światłami Twoja Octavka odmłodniała o co najmniej 5 lat
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

Integracja Ipod

Witam
    Na czym polega integracja IPoda z niektorymi radiami? Z tego co udalo mi sie wyczytac to radio (Samo lub z dodatkowym interfejsem) jest podlaczane do IPoda jakas specjalna wtyczka i od tego momentu IPod udaje zmieniarke. Tzn te slabsze interfejsy wyswietlaja tylko Track1 itp, te lepsze ponoc potrafia odczytac tez tytuly utworow. Ponoc interfejs slabo sobie radzi z duzo iloscia utworow (z 40-ma utworami dziala, z 600 juz wysiada)
    Czy za pomoca tego interfejsu mozna tez podpiac inne urzadzenia?

Komentarz

• _tm_
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 2333
      • Superb III (3V3)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Nie wiem czy pytasz się o radia fabryczne w Skodach, czy ogólnie. Ja mogę Ci napisać jak to działa w Alpine iDA-X301RR: iPod do radia podpięty jest specjalnym kablem i z poziomu radia możesz sterować odtwarzaniem muzyki dokładnia tak samo jak z poziomu iPoda, tzn. możesz filtrować utwory po album, po wykonawcy lub lecieć po kolei po wszystkich kawałkach. Oczywiście możesz też ustawić losowe wybieranie kawałków. Na ekranie radia pokazuje się nazwa wykonawcy, tytuł albumu i tytuł utworu. Ja najczęściej korzystam z filtrowania po albumach, tzn. wyświetlam sobie listę albumów jakie mam na iPodzie, wchodzę w wybrany i ustawiam odtwarzanie po kolei wszystkich utworów. Druga metoda (ostatnio częściej) przeze mnie stosowana to losowe odtwrzanie wszystkich kawałków z iPoda - dzięki temu czuję się jakbym słuchał radia, bo nie wiem co będzie za chwilę grało .

[ Dodano: Sob 26 Gru, 09 23:42 ]
      Zamieszczone przez Marx
      Ponoc interfejs slabo sobie radzi z duzo iloscia utworow (z 40-ma utworami dziala, z 600 juz wysiada)
      Sprawdziłem. Mam w tej chwili dokładnie 575 utworów na iPodzie i interfejs działa bezproblemowo.
      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
      -------------------------------------------------------------------------
      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Marx
        Elegance
        • 2009
        • 865

czy ten interfejs nie dziala identycznie jak wejscie USB? czy nie jest to po prostu to samo, tyle ze inna wtyczka jest do IPoda? Czy IPoda do komputera podlacza sie z tego samego gniazda do USB?
        Chodzi mi o to, ze prawdopodobnie do takiego wejscia powinno sie dac podpiac zwykly pendrive, tyle ze trzebaby miec przejsciowke IPod<->USB

Moja wiedza opiera sie o ten blog
        On the last Apple special event, Steve Jobs was almost bragging about the fact that 70% of new cars sold in the US this year had (optional!) iPod &#8220;integration&#8221; available&#8230; Obviously, he didn&#8217;t talk about the rest of the world.&hellip;

Komentarz

• kapi
          L&K
          • 2009
          • 1174
          • Fabia combi

Zobacz TUTAJ
          generalnie sterowanie iPod-em odbywa sie przez gniazdo zmieniarki w radiu fabrycznym, jeśli masz USB to iPod nie potrzebny
          radia aftermarketowe jak Alpine już są wyposażone w odpowiednie kable.
          na ten temat jest dużo w sieci, bez oscyloskopu samemu fejsa nie zrobisz bo komunikacja idzie po Tx Rx
          OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

to jest radio ktorego co prawda jeszcze nie otrzymalem, ale juz sie orientuje co sie da podlaczyc
            JVC KD-BT11

Moge zrobic streaming z telefonu po BT, ale telefon mi nie wyrabia, jesli mam wlaczona nawigacje (musze sprobowac podkrecic proca, ale raczej malo prawdopodobne aby dalo rade)
            Moge podpiac pod aux ale problem pozostaje ten sam.
            I wreszcie moge kupic interfejs i samego ipoda (w 200zl sie zmieszcze z tego co widzialem) tyle ze to malo korzystne rozwiazanie. Male ipody maja 1-2GB pamieci, czyli zaledwie 3 plyty CD.
            Wiec w sumie nagram sobie kilka plyt z mp3 i dam sobie spokoj z podpinaniem czegokolwiek innego.
            Jeszcze rozwazam kupno jakiegos mp3 playera i podpiecia do aux, najlepszy bylby taki w ksztalcie pendrive'a. Tyle ze sterowanie bedzie malo wygodne.

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Marx
              czy ten interfejs nie dziala identycznie jak wejscie USB? czy nie jest to po prostu to samo, tyle ze inna wtyczka jest do IPoda? Czy IPoda do komputera podlacza sie z tego samego gniazda do USB?
              Do mojego radia iPoda podłącza się do dedykowanego złącza, ale w niektórych radiach można podłączyć iPoda pod złącze USB (z tym, że radio musi potrafić obsługiwać iPoda tym sposobem). Radio z linka, który podałeś nie ma wbudowanej obsługi iPoda (tak jak Alpine, o którym pisałem). Można dokupić interfejs (a nie tylko specjalny kabelek jak w Alpine), ale myślę, że on będzie dosyć drogi, więc nieopłacalny.

Tak, do komputera podłącza się z tego samego złącza.

Komentarz

• Marx
                Elegance
                • 2009
                • 865

akurat ten interfejs do JVC jest tani - 100zl aktualnie na Alle, a bywaly za 60

Komentarz

• _tm_
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 2333
                  • Superb III (3V3)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Marx
                  akurat ten interfejs do JVC jest tani - 100zl aktualnie na Alle, a bywaly za 60
                  No to faktycznie jest to jakieś rozwiązanie. Myślałem, że ten interfejs będzie kosztował kilkaset złotych. Jeżeli słuchasz dużo muzyki i lubisz mieć ją zawsze przy sobie to polecam iPoda. Ja w pracy słucham muzyki na słuchawkach, jadąc samochodem podłączam iPoda do radia i słucham dalej, a w domu mam możliwość podłączenia iPoda pod amplituner, więc jest to mój główny magazyn muzyki. Dodatkowo jak mam chwilę czasu i nic innego do roboty to odpalam na iPodzie jakąś grę, czytam e-booka lub oglądam film (mam iPod Touch).

Komentarz

• Marx
                    Elegance
                    • 2009
                    • 865

na ipodach nie znam sie za bardzo, ale gdybym kupowal to cos taniego a te sa ograniczone co do pamieci. Sa jakies tanie na karty albo pendrive'y? Mozna tam wgrac co sie chce czy tylko z tego appleshopu?

Komentarz

• _tm_
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 2333
                      • Superb III (3V3)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Marx
                      na ipodach nie znam sie za bardzo, ale gdybym kupowal to cos taniego a te sa ograniczone co do pamieci. Sa jakies tanie na karty albo pendrive'y? Mozna tam wgrac co sie chce czy tylko z tego appleshopu?
                      O ile wiem to każdy iPod ma wbudowaną pamięć, której nie da się rozszerzać. Wgrywać można bez problemu swoje własne mp3-ki.

Komentarz

Pracuję...