Alternatywna nawigacja do Octavii II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • redfire
    Classic
    • 2010
    • 1

Zamieszczone przez kamila
    Zamieszczone przez andriu21tg
    kamila, taaaa kempol FKK
    Ty tam może znasz, ja nie :aniolek
    Kamila jest GRZEC(S)ZNA dziewczynka :szeroki_usmiech
  • kysiok
    Classic
    • 2009
    • 6

Przymierzam się do wymiany radia na nawigacje w Octavii II z 2006 r. Mam w niej kierownice wielofunkcyjna i czujniki parkowania, zależy mi aby to wyposażenie nadal działało. Raczej nie chce oryginalnej nawigacji ze wzglądu na brak możliwości instalacji AutoMapy.
    Na allegro znalazłem kilka ciekawych urządzeń:

Zależy mi na Waszych opiniach na ich temat. Czy ktoś używa któregoś z tych urządzeń? Może jakieś inne alternatywy?
    Skoda Octavia II 2.0 TDI DSG '06

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

jeśli chodzi o te alternatywne stacje multimedialne to co piszą ma sie nijak to tego,że wszystko będzie współpracowało(kierownica,czujniki cofania,wyświetlanie informacji z climatronica),było tego trochę na forum-poczytaj,
      najlepiej by było zamontować-sprawdzić ich prawdomówność-zapłacić,bo można się zdziwić :shock: ,
      a Trinax nie jest zły,ja też długo współpracowałem z AM,a teraz wolę Trinax-a i tym czym on dysponuje,o zaletach poczytaj na forum
      Jacek

Komentarz

• rezon
        RS
        • 2006
        • 1894
        • Volvo
        • AKL 1.6 MPI 101 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

możesz zobaczyć np. takie http://www.rofaudio.com/product.asp?...=2&class2id=30. Kilku użytkowników Outlanderów ściągało ROF 1701 i są zadowoleni. Kupowali zazwyczaj tutaj http://www.ipmart.com/main/browse/Ca...7.php?cat=8227 albo przez polskich pośredników. W Mitsubishi nie działa zazwyczaj sterowanie telefonem z uwagi na oddzielny od radia oryginalny moduł bluetooth i trzeba odbierać na ekranie dotykowym, ale z kolei blootooth w radiu jest znacznie lepszy od oryginalnego (nie działa z opóźnieniem). Jakość dźwięku bardzo dobra -tzn nie zauważono pogorszenia jakości w 9 głośnikowym rockord fosagate. Dedykowana kamera do Outlandera kosztuje ok. 25USD, więc jak ktoś się decyduje to z kamerą, czujniki w Outlanderze i tak mają własny brzęczyk bez wskazań na radiu jak w Octavii. AutoMapa podobno działa doskonale.

Komentarz

• daszek
          Ambiente
          • 2009
          • 239
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bierz pierwszą od góry
          Zamieszczone przez kysiok
          http://www.allegro.pl/ite...skoda_seat.html
          Wygląda przyzwoicie i ma winCE oraz, najszybszy procek, co jest b.ważne przy navi, TV i dvd.

No i jak napisał kolega wcześniej, upewnij się czy będzie współpracować.
          zdroofko
          daszek
          http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kysiok,
            zainteresował bym się tym : http://www.allegro.pl/item857309686_...koda_seat.html w opisie jest wzmianka :

Obsługa złącza Can-Bus umożliwi Ci korzystanie ze sterowania radiem z poziomu
            klawiszy w kierownicy, oraz odczyt informacji na fabrycznym wyświetlaczu
            między zegarami auta, bez żadnych dodatkowych przeróbek!

Jeżeli to prawda to może być niezłą alternatywą, jednak tak jak koledzy napisali upewnić się a najlepiej pojechać niech zamontują i sprawdzić samemu.
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• powee99
              Classic
              • 2008
              • 16

Wlasnie sie nad tym zastanawiam, ma ktos doswiadczenie z takimi cudenkami techniki??
              Wyglada ten sprzecik bardzo obiecujaco ale cos sklania mnie jednak ze patrze wciaz w strone RNS 510, bylo nie bylo 2599PLN za chinszczyzne troche duzo ... eh ciezkie wybory

Zdjecia w realu ponizej:
              ... z daleka ...

Komentarz

• kysiok
                Classic
                • 2009
                • 6

Dzięki za opinie, też się skłaniam ku

Gadałem już nawet z tym gościem, niestety montaż możliwy jest tylko we Wrocławiu z Warszawy mam kawałek, ale może się wybiorę na weekend na wycieczkę.

Szkoda, że nikt nie posiada zamontowanego takiego sprzętu, żeby potwierdzić działanie czujników parkowania na wyświetlaczu.

Komentarz

• jago7270
                  Elegance
                  • 2008
                  • 815

z Warszawy mam kawałek, ale może się wybiorę na weekend na wycieczkę
                  coś mi się wydaje,że to tylko będzie krajoznawcza wycieczka :roll: ,
                  a te gałki faktycznie pachną chińszczyzną ops:
                  Jacek

Komentarz

• powee99
                    Classic
                    • 2008
                    • 16

może się wybiorę na weekend na wycieczkę.
                    Nie zapomnij tylko aby podzielic sie szeroko wrazeniami na forum+zdejcia , mnie bardzo interesuje czy przyciski z kierownicy beda funkcjonowac tak jak to ladnie reklamuje na stronie "Obsługa złącza Can-Bus umożliwi Ci korzystanie ze sterowania radiem z poziomu
                    klawiszy w kierownicy, oraz odczyt informacji na fabrycznym wyświetlaczu
                    między zegarami auta, bez żadnych dodatkowych przeróbek! "

No i czy to rzeczywiscie jest takie PLUG&PLAY

KRYSIOK zapytaj czy moglby sciagnac wersje ponizej - dedykowana dla czeszek
                    ... z daleka ...

Komentarz

• kysiok
                      Classic
                      • 2009
                      • 6

@pawee99 Ściągnąć wersje dla Skody może, bo już go o to pytałem.

Poza tym sam dziś troszkę poszperałem i znalazłem w sieci producenta tych sprzętów.
                      Adres strony producenta: http://www.audiosources.net/clsproducts.asp?classid=289
                      Model, który jest na allegro to AS-7608 z tego co poczytałem na innych forach to chcą za ten model 560 USD z wysyłką do UK.
                      Ciekawie tez wygladają takie sprzęty http://www.audiosources.net/clsproducts.asp?classid=288

Znalazłem też podobny sprzęt tylko już z nadaną marka http://zenec.com/index.php?id=309&L=1 i z dokumentacji (niestety po niemiecku) tych sprzętów wynika, że sterowanie z kierownicy działa, ale niestety dla czujników parkowania nie działa wyświetlanie odległości na wyświetlaczu tylko sygnał dźwiękowy zostaje.

Oczywiście jak zakupie coś podzielę się wrażeniami, będzie to pewnie dopiero pod koniec stycznia.

Komentarz

• endrju
                        Classic
                        • 2009
                        • 34

Przejrzalem instrukcje od tego urzadzenia i znalazlem takie drobiazgi:
                        Odnosnie karty pamieci:
                        The Max capacity is 2G

Odnosnie wyswietlacza:
                        Display screen pixel: 280×800 Pixels

Komentarz

• 66jedrek
                          Drive
                          • 2009
                          • 87

Jeśli faktycznie ma taki nietypowy wyświetlacz to sprawdź w opisie programu do navi czy obsługuje taką rozdzielczość, bo jakiś rok temu mój znajomy miał ten kłopot i nie mógł znaleźć żadnego programu pasującego do jego urządzenia.

Komentarz

• kysiok
                            Classic
                            • 2009
                            • 6

@endrju o którym urządzeniu piszesz? O AS-7608? I gdzie ta instrukcja?
                            Bo AS-7608 ma rozdzielczośc 800x480, a karty pamięci do 64GB.

Komentarz

• endrju
                              Classic
                              • 2009
                              • 34

Moze i mi sie cos powalilo bo z ktoregos linku podanego powyzej sciagnalem plik

- trzeba zmienic nazwe pliku z DOC na PDF - pelen manual do nawigacji dedykowanej do Skody i tam to wyczytalem.

Komentarz

• kysiok
                                Classic
                                • 2009
                                • 6

@endrju to instrukcja od poprzedniego modelu AS-7302.

Komentarz

• endrju
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 34

Aaa to przepraszam To czekam na fotorelacje z instalacji i uzytkowania w razie jakby ktos kupil Sam sie zastanawialem nad RNS-510, ale widze ze te tansze na allegro to jakies takie wszystkie szemrane. Z radyjkami na allegro to mi sie wydaje ze to sliski temat tak jak z komorkami. Nigdy nie mozna byc pewnym pochodzenia.

Komentarz

• Dobrzyl
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 209
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

kysiok, i jak które radyjko zakupiłeś :?
                                    Łukasz

Komentarz

Pracuję...