Nawigacja czy radio?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yuri
    Classic
    • 2011
    • 9

Nawigacja czy radio?

I jeszcze jedna O1 z Czechowa. Srebrna, hatchback, wlepa na tyłku, i chyba w benzynie. Czyja to???

Oprócz tej, granatowa, też pięciodrzwiowa, teżO1, wlepa z tyłu, logo na atrapie z przodu, ale niestety jechała na sznurku do warsztatu na ul. Krochmalnej, jakieś dwa tygodnie temu... Czyja to????
  • Bartolomeo
    Rider
    • 2010
    • 267

Nawigacja czy radio?

Witam.
    Zatem mam taką sprawę, jeżdżę Octavia I z nawigacja mfd, bardzo chciałbym posłuchać sobie moich ulubionych utworów w formacie mp3, ale nie idzie jak i teraz mam dylemat. Kupić sobie transmiter za 50 zl na allegro i jakoś tam żyć z tym (pewnie kiepska jakość dźwięku), albo mam jeszcze z poprzedniego samochodu radio kenwood'a, ale z powodu tej nawigacji nie mam na nie miejsca. Ostatnio się zastanawiałem czy w ogóle nie wyjąć tej nawi i wstawić normalnego radia, ale przecież nie mam plastików no i sam temu raczej nie podołam. A do nawi nie mam płytki i jest raczej tylko jako bajer, bo poza słuchaniem radia to innego pożytku z niej nie ma. :lol: A i muszę jeszcze dodać, że jestem ograniczony finansowo i niestety na coś takiego mnie nie stać, chyba że pogonię kenwood'a. Jak Wy byście się z tym uporali? Pozdrawiam

Usługi tokarskie, frezarskie
    Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

skoro navi jest ci zbędna i nie masz ma to sprzedaj ją. założ stare radio i po problemie :wink:

Zamieszczone przez Bartolomeo
      Ostatnio się zastanawiałem czy w ogóle nie wyjąć tej nawi i wstawić normalnego radia, ale przecież nie mam plastików no i sam temu raczej nie podołam.
      a co w tym trudnego? wyjmujesz navi wkładasz radio i za 10zł dokupujesz schowek po radio i masz gotowe
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Bartolomeo
        Rider
        • 2010
        • 267

Nawi niby zbędna, chociaż pracuję nad płytką do niej, aby śmigała, więc jeszcze poczekam. Aktualnie jestem bardziej w stronę tego transmitera, bo niedroga rzecz i nie trzeba płytek nagrywać tylko podpinam pod kompa kartę i wymieniem sobie muzyczki. Czy w tym czymś jest strasznie odstraszająca ta jakość dźwięku, ma ktoś, korzysta?

Komentarz

• nuti
          Drive
          • 2009
          • 60

Tak mialem transmiter i jest odstraszająca jakość dżwieku. Nie polecam

Komentarz

• Oprawca
            Drive
            • 2006
            • 95

Jakość dźwięku to pojęcie względne
            Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
            Xetec T28@Sony XES M1
            Tec LS155@Sony XES M1
            2 x Infinity Beta 8@DLS A6

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Zamieszczone przez Oprawca
              Jakość dźwięku to pojęcie względne
              Nie w przypadku transmitera FM za 30-50 pln. Jakość jest dużo gorsza niż kiepsko nadająca stacja odbierana w kiepskim radiu. IMHO pieniądze wyrzucone w błoto...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Bartolomeo
                Rider
                • 2010
                • 267

A jeszcze mam pytanie co do tego emulatora zmieniarki, tam to pewnie już dźwięk będzie ładniutki co? Bo pomyślałem, że sprzedam kenwood'a dorzucę trochę i kupiłbym to.

Komentarz

• Mr0czny
                  Elegance
                  • 2009
                  • 948
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

to ja sie podłącze

jako ze za rozsądne pieniądze Stream'a MP3 nikt sprzedac nie chce to alternatywa jest taka zmieniarka.

miał ktoś z was styczność z takim wynalazkiem ?

Komentarz

• maku-2004
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 122

Witam. Używam emulatora zmieniarki z zapisanymi na karcie 6 folderami, na których mogę umieścić po 99 utworów, im więcej utworów tym dłużej wczytuje dany folder. Audiofilem nie jestem, ale moim zdaniem spisuje się bardzo dobrze razem ze Streamem. Ja kupiłem emulator od kolegi z forum który przesiadł się na inne autko. Niestety nie pamiętam nicka.
                    Pozdrawiam
                    Mariusz

Komentarz

• Arti23
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 892
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja mam podłączoną MP3 do Navi MFD za pomocą kabelka kupionego na Allegro za ok 30 zł. Z jednej strony jest okrągła wtyczka do Navi a z drugiej 2X chinch. Śmiga aż miło
                      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• cuma_michal
                        Drive
                        • 2008
                        • 41

Re: Nawigacja czy radio?

Zamieszczone przez Bartolomeo
                        Witam.
                        Zatem mam taką sprawę, jeżdżę Octavia I z nawigacja mfd, bardzo chciałbym posłuchać sobie moich ulubionych utworów w formacie mp3, ale nie idzie jak i teraz mam dylemat. Kupić sobie transmiter za 50 zl na allegro i jakoś tam żyć z tym (pewnie kiepska jakość dźwięku), albo mam jeszcze z poprzedniego samochodu radio kenwood'a, ale z powodu tej nawigacji nie mam na nie miejsca. Ostatnio się zastanawiałem czy w ogóle nie wyjąć tej nawi i wstawić normalnego radia, ale przecież nie mam plastików no i sam temu raczej nie podołam. A do nawi nie mam płytki i jest raczej tylko jako bajer, bo poza słuchaniem radia to innego pożytku z niej nie ma. :lol: A i muszę jeszcze dodać, że jestem ograniczony finansowo i niestety na coś takiego mnie nie stać, chyba że pogonię kenwood'a. Jak Wy byście się z tym uporali? Pozdrawiam
                        A moze chcesz sprzedac swoja MFD?? Chetnie bym kupil
                        Kiedys było to zwykłe Ambiente- dzis prawie RS

Komentarz

• v0n
                          Classic
                          • 2007
                          • 9

Albo znalezc phatbox gdzies na ebayu. Software jest troche zardzewialy (pod XP) ale nie ma limitu folderow, navigacja folderow i odczytywanie ID3 glosowo, itd...

Komentarz

• Bartolomeo
                            Rider
                            • 2010
                            • 267

cuma_michal Jak szukałem mapy do tej nawi to przewaliłem chyba cały internet i dowiedziałem się, że ta moja MFD to jest jakiś typ nawigacji, na mapy bez DX'a, a takich map w sieci nie znalazłem, a mapy Polski to tylko DX są, więc ta nawigacja jest trochę bezużyteczna, ale za to fajniej wygląda niż zwykłe radio i półka. Zastanawiałem się czy jej nie sprzedać, ale na allegro widziałem sporo tych MFD, gdzie można sobie mapę Polski odpalić, więc zwątpiłem aby ktoś ode mnie ją wziął. Pozdro

Komentarz

• Arti23
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 892
                              • Superb II combi (3T5)
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Bartolomeo, sprzedasz ją za przysłowiową czapkę śliwek
                              Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• cuma_michal
                                Drive
                                • 2008
                                • 41

No wlasnie jezeli bedzie cena atrakcyjna to biore ja, szkoda ze map nie czyta i jest od golfa ale w sumie o samo radio mi chodzi
                                Kiedys było to zwykłe Ambiente- dzis prawie RS

Komentarz

• majkel84
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 12

Ja używałem transmittera FM za 2 dychy i jakość była dobra. Wcale nie ma co narzekać. Spodziewałem się jakichś trzasków, zakłóceń, a słyszałem tylko muzykę :-D

Inna sprawa, że transmiter padł przy piątym utworze :-D

Komentarz

• smer
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2021
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez majkel84
                                    Ja używałem transmittera FM za 2 dychy i jakość była dobra. Wcale nie ma co narzekać. Spodziewałem się jakichś trzasków, zakłóceń, a słyszałem tylko muzykę :-D

Inna sprawa, że transmiter padł przy piątym utworze :-D
                                    Zaje_iaszczo A już chciałem se kupić, bo mi zmieniarka padła... Ale 2 dychy to przegięcie,ja chciałem kupić za 8,90zł hehehe
                                    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...