Montaż radia do O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomdab44
    Classic
    • 2010
    • 17

Montaż radia do O1

Dzisiaj przyjrzałem się bliżej wentylatorowi.
    Z duża powtarzalnością załącza się po osiągnięciu ok 75% wskazania.
    Niepokoi mnie fakt, że przy "normalnej" temp. zewnętrznej wskazówka opiera się na 50% natomiast kiedy przychodzą wysokie temp. nawet na trasie dochodzi do 80% zanim wentylator się załączy.
    Czy we wszystkich O1 z silnikami 1.6 tak się ma sprawa?
  • Maciejs
    Drive
    • 2009
    • 70

Montaż radia do O1

Witam !!! Może ktoś mnie zastrzeli ale szukałem nie znalazłem wystarczającej odpowiedzi . Czy do montażu nieoryginalnego radia potrzebna jest jakaś ranka ???. Wyczytałem że potrzebna jest kostka ISO + separator antenowy. Czy coś trzeba grzebać z instalacją żeby zrobić aby radyjko działało bez wkładania kluczyka do stacyjki ?? i aby nie gubiło pamięci stacji???.

Komentarz

• smug
      Ambiente
      • 2009
      • 160

Razem z radiem powinieneś otrzymać taką metalową ramkę, którą po wyjęciu tej z poprzedniego wkładasz dokładnie w to samo miejsce bo to ona przytrzymuje radio na miejscu.
      A co do kostki i separatora, jeżeli masz to wszystko to reszta powinna być p&p.
      A zapomniałbym, zależy jaki masz jeszcze separator czy iso czy inny.

Pozdrawiam.
      Sprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.

Komentarz

• Krzycho-63
        Rider
        • 2007
        • 628
        • Superb II (3T4)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Maciejs
        Czy coś trzeba grzebać z instalacją żeby zrobić aby radyjko działało bez wkładania kluczyka do stacyjki ?? i aby nie gubiło pamięci stacji???.
        Tak.Chodzi o to aby radio miało podany stały +12V na zacisk oznaczony memory lub +B,oraz na zacisk oznaczony ACC.
        Niektóre radioodtwarzacze posiadają przełącznik,inne możliwość przekładania kabelków połączeniowych a w innych nie trzeba robić nic(np. blaupunkt).
        Tutaj masz rozpiskę kostki do skody.
        Skoda Superb II Ambition
        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeżeli radio ma w sobie gniazdo ISO to nie potrzebujesz kostki. ( jeżeli ma inne gniazdo to prawie zawsze producent daje kabel w zestawie) Ja separatora nie dawałem bo radio ma chyba napiecie na gniezdzie anteny. ( nie zawsze trzeba go dawac )

Jeżeli chodzi o gubienie pamieci to musisz przepiac dwa kable ( w kostce zasilajacej kabel 7 i 4) Jezeli chcesz aby radio grało bez kluczyka musisz podac dwa stałe napiecia, ale tego rozwiazania nie polecam. W linku od kolegi Krzycho-63 masz pokazane kostki.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Maciejs
            Drive
            • 2009
            • 70

Radio zamontowane gra i buczy jak to mówią . Nie obyło się bez zamiany przewodów 7 i 4 ( po wyłączeniu stacyjki gubiła pamięć) - teraz nie, oraz tzw. separatora Anteny {w Izabelinie w odl 15 km od stolicy bez zasilania nie odbierała twz radia pogoda 100.5 fm) teraz wszystko ok bez zastrzeżeń jak na razie {0.5 dnia}. Teraz tylko się należy przyzwyczaić do wkładania kluczyka do st zanim się je odpali {w starym pociągnąłem przewody bezpośrednio od akumulatora tak, że radio miałem cały czas gotowe do słuchania } . Dziękuję za podpowiedzi Temat zamykam.

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Problem z radyjkiem Sony CDX-GT200

Odkope troszku temat, bo mam problem z podłoczeniem radyjka tak zeby się wyłanczało po wyjeciu kluczyka. Radio to Sony CDX-GT200.
              Ponizej opis z instrukcji, bo na fotce licho widać
              4-zółty: ciągłe zasilanie
              5-niebieski: sterowanie siłownikiem anteny
              7-czerwony odłaczane zasilanie
              8- czarny masa

Ten czerowony kabelek z izolacja to jest + po stacyjce i nie jest podłaczony. Jak go podłączylem z czerwonym z tym co odpiąlem z tej podwójnej "wtyczki" to radio raktycznie sie wlanczało po przekreceniu kluczyka ale juz po wyjeciu traciło pamiec. A jak żóty zostaje w tej "wtyczce", a czerowny podłanczam do czerwonego to cos zaczyna ceentralka od gazu "piszczeć", a radio nie włancza sie.
              Załączone pliki
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Krzycho-63
                Rider
                • 2007
                • 628
                • Superb II (3T4)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                Odkope troszku temat, bo mam problem z podłoczeniem radyjka tak zeby się wyłanczało po wyjeciu kluczyka. Radio to Sony CDX-GT200.
                Ponizej opis z instrukcji, bo na fotce licho widać
                4-zółty: ciągłe zasilanie
                5-niebieski: sterowanie siłownikiem anteny
                7-czerwony odłaczane zasilanie
                8- czarny masa
                Podłącz czerwony+żółty oraz żółty+czerwony.Po prostu zamień te kabelki miejscami.
                Załączone pliki
                Skoda Superb II Ambition
                2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Po takim podłaczeniu radio tylko odpala przy przekreconym zapłonie, po wyjęciu kluczyka nie trzyma pamieci i się wyłancza.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Wez + od CB ktory masz zrobiony podlacz do + od radia to co masz opisane na stale zolty albo czerwony. Potem jak chcesz miec radio zawsze bez wzgledu na stacyjke to podlacz ten drugi przewod do tego stalego +.

Jak podlaczasz gdzies, a do tego gdzies juz kiedys ktos cos podlaczyl to moga sie dziac wlasnie takie dziwne akcje.

Mozliwe ze w innym wypadku radio sieje + z podtrzymania na stacyjke i zaczyna glupiec centralka LPG
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8160
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Po świetach podłcze radyjko ze starego audika....do ori kostek i zobacze co sie bedzie dzialo - jak bedzie ok to moze se kupie ori radio skodowskie :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...