Tylko ja to bym polaczyl z montazem nowych glosnikow ,jak by nie bylo latwiej jest je zamontowac ,jak tapicerka juz zdjeta i dorazu zwrotnice gdzies upchniesz
I odrazu przy wygluszaniu polecam panele z MDF-u zamontowac do stabilnego przymocowania glosnikow.
Tylko ja to bym polaczyl z montazem nowych glosnikow ,jak by nie bylo latwiej jest je zamontowac ,jak tapicerka juz zdjeta i dorazu zwrotnice gdzies upchniesz
I odrazu przy wygluszaniu polecam panele z MDF-u zamontowac do stabilnego przymocowania glosnikow.
moze i prawda...... to narazie bede sie musial troche pomeczyc z ta charczaca oryginalna tragedia :x
moze i prawda...... to narazie bede sie musial troche pomeczyc z ta charczaca oryginalna tragedia :x
Wywal kawalek gobki ktora jest przyklejona za glosnikiem ,poprawi sie troche bas i bedzie mniej charczal. A w seryjnych glosnikach to najbardziej mnie draznila czystosc gwizdkow niz dolene glosniki ,a wygluszajac poprawisz tylko tym dolnym glosnikom srodowisko pracy.
Nexus6, jeszcze pytanko jesli mozna..... jak bym wymienil te orygnalne midbasy na magnaty x-cos tam,bo takie walaja mi sie po domu, ale bez zwrotnic bo na razie nie bede rozieral dzwi i podlaczyl pod fabryczne kabelki,to zagralo by to lepiej niz ta tragedia co jest teraz :?: :?
Podłącze sie do tego tematu i zadam pytanie do osób, które mają głośniki z tyłu w okcie combi: Jak wam one graja? Tzn niechodzi mi o to czy dają ładną barwę dzwieku, czy graja wysoko itd tylko chodzi mi o najprostrze żeczy typu czy po włączeniu ich samych slychac bass czy same srednie i wysokie tony, czy trzeszczą wam plastki przy glosniejszej muzyce itd. Podejrzewam, ze wszystkim mocno "przesterpwuja" przy zwiększonej głośnosci no ale to jest norma przy słabych glosnikach lub slabym radiu. Pozdrawiam
generalnie mam 8 głośników fabrycznych i jest tragicznie,musze się zastanowić co z tym zrobić ale jak na razie czasu jest duzo bo pogoda nie dopisuje,piecyk i zabudowa sie pojawi ale tył chyba zostawię (chyba :? )
To ja z innej beczki, mam cd symphony skody, i nie chcę się z tym radyjkiem rozstawać. Jak pamietam to ma moc 20W.
Pytanko. Czy w moim przypadku warto zmieniać przednie głośniczki? Tzn czy to coś da czy raczej trzeba wywalić radio?
Komentarz