slawko007, jeżeli jesteś sobie w stanie tak ładnie zracjonalizować wciąganie 2L oleju na 15kkm to znaczy, że musisz to auto naprawdę katować
no ale przynajmniej jeden nie marudzi
Zastanawiam się jak macie rozwiązany sposób na ładowanie nawigacji podczas jazdy, chodzi mi o nawigację która jest podpięta na szybie przedniej, problem polega na tym że jak wiecie gniazdo zapalniczki znajduje się w zabudowie środkowej między fotelami, podpięcia tam nawigacji jest średnim rozwiązaniem.
Jeżeli ktoś rozwiązał u siebie ten problem i chciałbym się pochwalić a może nawet zdjęcia umieścić to zapraszam
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
Ja u siebie mam taki patent :szeroki_usmiech
Nie żeby specjalnie, ale ten czarny element to pozostałość po uchwycie samochodowym, która markuje dziury, a przy okazji służy ja widać.
Ale już kilka razy widziałem fotki, że dodatkowe gniazda są w miejscu jak pokazał mikolaj93.
ja mam rozdzielacz na 3 gniazda z kablem marki noname, który jest przytwierdzony do uchwytu regulacji przód-tył siedzenia pasażera. stamtąd zasilania starcza całkiem dobrze-a dodatkowo da się upchnąć kable od ładowarki oraz cb pod siedzenie, więc nie rzuca się w oczy.
zdjęcia nie będzie, bo nie mam tak ładnie posprzątane jak mikolaj93
można również poprowadzić kabel bezpośrednio z aku do środka kabiny i tam w dowolnym miejscu zamontować dodatkowe gniazdo.ja mam tak zrobione i gniazdo mam schowane pod kierownicą zasłonięte osłoną która się tam znajduje.wystaje mi tylko końcówka do ładowania navi.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Dzięki za odpowiedzi, pomysł mikolaj93 wydaje mi się bardzo dobry.
Chodzi mi jednak po głowie rozwiązanie jakie mam w Nissanie tzn pod szybą kilka cm pod zamontowaną na szybie navi jest łączenie elementów kokpitu i stąd właśnie po niewielkiej przeróbce wychodzi kabelek, minimalna długość żeby tylko wpiąć zasilanie. Jednak wydaje mi się że takie rozwiązanie nie sprawdzi się w octavii - brak łączenia z którego może wyjść kabelek. Postaram się zrobić zdjęcie w tym tygodniu.
zdjęcia nie będzie, bo nie mam tak ładnie posprzątane jak mikolaj93
Niestety octavia nie jest moja zdjęcie zapożyczone z allegro.
Jak będzie ciepło to zrobię mojej Octavii sesje (zimowa wyszła lipnie).
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
Deo napisz coś więcej bo wygląda mi to na skomplikowany zabieg.
Na pierwszy rzut oka to będzie dużo z tym roboty, a założenie gniazda zapalniczki to przykręcenie 2 śrubek i puszczenie kabla do źródła napięcia. A poza tym bardziej funkcjonalne jest gniazdo zapalniczki.
Deo napisz coś więcej bo wygląda mi to na skomplikowany zabieg.
Miałem na myśli rozwiązanie podobne do tego, które zaproponował handzol. Z tą różnicą, że zamiast mini jacka używasz mini-USB i będziesz musiał rozebrać na "części" zasilacz do navi, aby podpiąć się do gniazda zapalniczki.
Jeśli Ci się nie śpieszy, to zamierzam zrobić u siebie taką modyfikację jak tylko odbiorę swoją Havrankę z blacharni.
Komentarz