Andrev3, a COLUMBUSY jak? będziesz coś mieć?
[O2] SWING --> BOLERO czy warto ?
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
-
-
Andrev3,
okkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
panowie, jak u was z jasnoscią bolera podczas dnia bo wydaje mi sie ze przy max ustawieniu to szału nie ma z jasnoscią ekranu :|superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidapanowie, jak u was z jasnoscią bolera podczas dnia bo wydaje mi sie ze przy max ustawieniu to szału nie ma z jasnoscią ekranu :|Pozdrawiam,
Paweł
Komentarz
-
-
ja kupiłęm ze swingiem i jak dla mnie radio pięknie i czysto gra, jak zależy ci na dobrym dynamicznym dźwieku to ci styknie, ajk poszukujesz fajerwerków (moim zdaniem: przerost formy nad treścią) to wywal kasę w błotoWitam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
-
kross12
matompra, dałeś 1600zł za Swinga+jedną antenę i mówisz że kupno Bolero za 1300zł to wywalenie kasy w błoto... :shock:
Komentarz
-
Koledzy a co ze sterami geatway ? wyczytałem że potrzebna jest zmiana w modelach z przed FL ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
takie jak napisał Grygy w swoim poście: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=26153&start=0
i dodatkowo jeszcze działa 'AD'.
CAN Gateway jest nad pedałem gazu po jego prawej stronie. Wymiana trwa minutę - mi zeszło 10 minut, bo nie wiedziałem jak, ale jak będziesz miał nowy sterownik w ręku i go obejrzysz, to wszystko Ci się samo wyjaśni. Potem tylko trzeba zakodować.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Dżizas, koddi, litości. Teraz to mam wrażenie, że masz na uszach słuchawki z tekstem "wdech.... wydech.... wdech.... wydech...".
Nigdy nie robiłeś zakupów na allegro? Dla swojego dobra i wygody, zacznij korzystać z forumowej wyszukiwarki. To naprawdę oszczędzi Ci wiele czasu. Ponadto oczywiście możesz skoczyć do ASO i spytać ich o cenę i poprosić o wymianę.
Odpowiedzi na wszystkie Twoje pytanie znajdziesz w wielu innych postach. Nie widziałem instrukcji (fotorelacji) z wymiany tego sterownika, ale jak już zauważyłem - skoro ja to ogarnąłem, to nawet Ty sobie dasz rady.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matompraja kupiłęm ze swingiem i jak dla mnie radio pięknie i czysto gra, jak zależy ci na dobrym dynamicznym dźwieku to ci styknie, ajk poszukujesz fajerwerków (moim zdaniem: przerost formy nad treścią) to wywal kasę w błoto
przewaga BOLERO nad SWING:
- zmieniarka CD,
- czytnik kart SD(!),
- duży ekran dotykowy, który pozwala na dużo szybsze, czytelniejsze i łatwiejsze nawigowanie po katalogach i utworach na karcie bądź płycie CD,
- przyjemniejsza obsługa zestawów GSM (oryginalnych bluetoothowych).
Pomijając zmieniarkę CD, to jak dla mnie dwie kolejne funkcjonalności czynią to radio zdecydowanym faworytem ponad SWING'a. Oczywiście jakość dźwięku BOLERO jest niemal niezauważalnie lepsza od SWING'a, więc ten argument można potraktować poza oceną.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelz84Zamieszczone przez piramidapanowie, jak u was z jasnoscią bolera podczas dnia bo wydaje mi sie ze przy max ustawieniu to szału nie ma z jasnoscią ekranu :|
Panowie odgrzeje kotleta.
Poradziliście sobie z tematem?
Mój wyświetlacz to żyje własnym życiem. Czasem sam się rozjaśnia i sam ściemnia. Ale ogólnie najczęściej jest ciemny, co mnie denerwuje zwłaszcza w dzień.
Wydaj mi się, że to podświetlanie wyświetlacza tak wariuje. Ale nie wiem, dlaczego.
Wymieniałem już Can Gateway dwa razy, szukałem jakieś kodowania Vagiem i nic.
Pacjent Octavia 2005 i Bolero Blaupunkt.
Pozdraiwm
Komentarz
-
-
Nic z tym raczej nie zrobisz , bo bolek domyślnie bierze natężenie z FL-ych zegarów czego u Nas nie ma ... U mnie było tak ,że z rana bylo ok przez 15 min ,później kupa i ok godz 15 bylo juz tak jak powinno . Nie było znaczenia czy dzienne na czujniku zmierzchu czy na mijania. Taki mały Zonk w przedlifcie.
Komentarz
-
Komentarz