Radio Swing + GALA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • x_x
    Classic
    • 2010
    • 1

Radio Swing + GALA

ja spotykam się z Panami w ASO tylko wzrokowo, przy zamawianiu nowego auta
    Z tego co zaobserwowałem, to praktyka taka jest coraz powszechniejsza. Za kasę wydaną w ASO można zrobić mały remont motoru. Jak dla mnie ASO może nie istniec, ot po kilku ich akcjach dostałem na nich silnego uczulenia :szeroki_usmiech

z taktyki zarabiania na sprzedaży aut i poszła w stronę zarabiania na serwisie
    Tylko to jest niebezpieczne. Jakoś nie potrafie pojąć, że dział ludzi pracuje nad tym aby części samochodowe zepsuły sie po określonym czasie (specjalnie dobierają słabsze materiały, tworzą moduły części itp. )
  • michilini
    Classic
    • 2009
    • 1

Radio Swing + GALA

Witam,

Mam radio Swing, problem polega na tym ze w opcji GALA za każdym razem po zamknięciu samochodu radio gubi zapamiętane ustawienie GALI (ja mam na 7 ustawione) i za każdym razem trzeba na nowo je ustawić(bo ustawia sie na 0). Cała reszta czyli inne funkcje w radio są pamiętane.

Jakieś pomysły czy ja coś źle robie i w jakiś magiczny sposób się to ustawia ?

Komentarz

• Trusek
      Rider
      • 2009
      • 520
      • Octavia III (5E3)
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

gdzies na forum wyczytalem ze jak sie cos popierniczy ze SWINGiem - z jego oprogramowaniem to w jakis wybranych przypadkach pomaga odlaczenie akumulatora na 10 - 20 minut. Rozladuja sie wszystkie elementy w radiu i po wlaczeniu powinno wrocic do defaultowych funkcji.

Innym patentem jest wgranie nowego oprogramowania do radia ale to juz musza zrobic te orly w ASO.

A jeszcze mi tak przeszlo przez mysl - czy funkcja GALA przypadkiem nie dogaduje sie ze sterownikiem auta? Radio czerpie informacje o predkosci i w zaleznosci o niej dodstosowuje glosnosc. Moze w Twojej O2 (bo wg opisu nie jest napisane ze to FL, a wlasnie w tych wersjach zmienil sie protokol komunikacyjny i czujniki cofania z O2 ze SWINGiem nie wspolpracuja) sterownik nie potrafi poprawnie gadac ze SWINGiem i tu lezy problem. Radio poprostu ustawia wartosc domyslna na 0.
      <<>> MACIEJ <<>>
      Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Trusek
        A jeszcze mi tak przeszlo przez mysl - czy funkcja GALA przypadkiem nie dogaduje sie ze sterownikiem auta?
        Musi się z czymś dogadywać i nie chodzi tutaj tylko o prędkość auta, bo zauważyłem, że jak ostro przyspieszam głośność radia od razu idzie w górę mimo, że prędkość jeszcze nie jest duża.
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Trusek
          Rider
          • 2009
          • 520
          • Octavia III (5E3)
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez winni77
          Zamieszczone przez Trusek
          A jeszcze mi tak przeszlo przez mysl - czy funkcja GALA przypadkiem nie dogaduje sie ze sterownikiem auta?
          Musi się z czymś dogadywać i nie chodzi tutaj tylko o prędkość auta, bo zauważyłem, że jak ostro przyspieszam głośność radia od razu idzie w górę mimo, że prędkość jeszcze nie jest duża.
          ... hmm - no moze cos w tym jest. Moze radio po prostu "slucha" halasu we wnetrzu i na tej podstawie regoluje glosnisc.

Nie od dzis powtarzam ze inteligencja tego samochodu przewyzsza inteligencje nie jednego kierowcy. :wink:
          <<>> MACIEJ <<>>
          Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

Pracuję...