GSM Premium III

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomi98
    Rider
    • 2004
    • 564

GSM Premium III

[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 15:48 ]
  • _tm_
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2333
    • Superb III (3V3)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

GSM Premium III

Czy to jest GSM Premium III: http://allegro.pl/item918538344_vw_r...ium_ver_b.html ?

Czym różni się wersja III od II ?

Czy montaż tego modułu ma sens jeżeli w aucie nie ma Maxi-Dota, ale jest Columbus ? Czy wszystkie operacje dostępne są z poziomu radia ?

Czy cena na tej aukcji jest dobra ?
    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
    -------------------------------------------------------------------------
    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Grygy
      Ambiente
      • 2007
      • 223

Tak, jest to premium.
      Jak niemasz maxidot to niezamontujesz, bo bth na maxidotu ci pokaze kod ktory potem wbijasz do komurki.Ty potrzebujesz bth II

Komentarz

• _tm_
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 2333
        • Superb III (3V3)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Grygy
        Tak, jest to premium.
        Jak niemasz maxidot to niezamontujesz, bo bth na maxidotu ci pokaze kod ktory potem wbijasz do komurki.Ty potrzebujesz bth II
        Czyli do wersji II nie jest potrzebny MaxiDot ?

Czy któraś z tych aukcji jest odpowiednia dla mnie ?

Czy zna ktoś może numer katalogowy poszczególnych modeli GSM Premium ?

5N0 035 730 B - wersja III
        1Z0 035 729 C - ???
        1Z0 035 729 E - ???
        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
        -------------------------------------------------------------------------
        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• arekban
          Ambiente
          • 2010
          • 208

Zakupiłem coś takiego:

Koledzy czy ktoś montował samemu zestaw PREMIUM III do O2FL ?

Chciałbym zamontować go samemu w miarę profesionalnie...
          Doczytałem że fabrycznie centralka od GSM znajduje sie pod fotelem kierowcy ? Czy potrzebny jest do tego jakiś uchwyt ?
          Czy jest konieczność odkręcania deski aby przeciągnąć kable od radia do zestawu ?
          A może jest szansa na upchnięcie centralki za radiem pod deską rodzielczą, aby nie pruc progów i boczków przy nogach w nowym aucie ?

Komentarz

• piotrek_gdy
            RS
            • 2008
            • 7723
            • Volkswagen
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez arekban
            znajduje sie pod fotelem kierowcy
            chyba pasażera
            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

arekban, po pierwsze to przepłaciłeś, u Miska zapłaciłbyś kilka stów mniej
              po drugie to jeśli ma być profi i tak jakby auto wyjechało z fabryki z zestawem to nie da się nie pruć auta, tak czy inaczej czeka Cię rozbieranie słupka, lampki, schowka, radia no i ewentualnie progu. Jeśli chcesz mieć moduł pod fotelem to musisz dokupić stelaż, maskownice i śrubki, jeśli chcesz mieć antenę GSM na dachu to dorzuć do tego antenę GSM i kabel. Możesz też upchnąć moduł za schowkiem.

PS. Grygy ma dokładnie taki sam zestaw za 900zł
              Z montażem proponuję poczekać aż zrobi się cieplej, ja czekam do wiosny na montaż, na razie kompletuje graty

Komentarz

• arekban
                Ambiente
                • 2010
                • 208

Zamieszczone przez kross12
                arekban, po pierwsze to przepłaciłeś, u Miska zapłaciłbyś kilka stów mniej ,,,
                Dzięki.. kupiłem za 1100 ale miało być fakturą VAT .
                Zobaczymy czy uda się upchnąć moduł za schowkiem.

Kabel do mikrofonu przeciągać prawym czy lewym słupkiem ?

Wie ktoś czy da sie uzyskać tę samą funkcjonalnośc modułu 3C8 035 730 A przy współpracy z Columbusem jak i z Amundsenem ? Chodzi o wybieranie numerów i ew pisanie sms z wyświetlacza Navi.

Widzę też że ten moduł ma port mini USB. Podobno może on funkcjonować jak modem UMTS.... ale co z tym można zdobić ?

Dla zainteresowanych plik LBL do VCDS-a dla powyższego: http://rapidshare.com/files/398491820/3C8-035-730-A.lbl

Komentarz

• mariu_sz
                  Rider
                  • 2009
                  • 320

Podepnę się pod temat, czy jak mam GSM II i chciałbym go wymienić na GSM III premium, muszę wymieniać wiązki? Czy wystarczy "przepiąć" i zakodować nowy moduł?
                  Mariusz
                  --------------------------
                  OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• arekban
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 208

Czy ktoś możę umieścił centralkę GSM Premium za schowkiem pasażera ?
                    Jeśli tak to proszę o podpowież w którym dokładnie mijscu to upchnąć.

Komentarz

• jakubd
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 165

Mariu_sz: Właśnie też się nad tym zastanawiam: Mam GSM II i podoba mi sie coraz bardziej GSM III z My2011 i też właśnie zacząłem się zastanawiać, czy to wielka walka by była. Ktoś się orientuje?
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

jakubd, mariu_sz, za ok. 2 tygodnie przyjedzie do mnie najnowszy moduł GSMIII 5NO 035 730 D, więc jeśli wybieracie się do Poznań to możemy spróbować podpiąć
                        No chyba że jest na forum ktoś z Poznania chętny na testy?

[ Dodano: Wto 08 Lut, 11 22:08 ]
                        Niestety panowie mam złą wiadomość, jeśli wymienicie tylko moduł to A2DP nie będzie działać :roll:

Komentarz

• jakubd
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 165

Cholera, no ja chętnie, ale nie bardzo mogę się ruszyć z wawy na tak dużą wycieczkę - jestem uziemiony w domu z przyczyn logistycznych. Ale gdyby nie to chętnie bym przy okazji przepędził czeszkę na trasie - TSI to lubiii

Komentarz

jakubd, ale niestety bez wymiany wiązki się nie obędzie.
                            Bez wymiany wiązki zyskasz rSAP jednocześnie zachowując GSMII, jakbyś zdecydował się na wymianę modułu to daj znać może uda mi się załatwić w dużo lepszej cenie

Komentarz

• jakubd
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 165

Znaczy wymiana wiązki radio<->MaxiDot jest wymagana do obsługi SMSów? Czy jeszcze czegoś? Wydaje mi się, że potrzeba jeszcze domontować antenę (właśnie, gdzie ta antena ma być?)
                              Bo w ogóle myślę nad wymianą anteny dachowej na triflexa + GPS pod kątem Columbusa i/lub innego wynalazku - na razie patrzę czy i jak to możliwe, żeby wyszło najzdrowiej. Triflex oczywiście pod CB radio. Sam samochód ma 2 anteny FM, więc tutaj problemu nie ma.

Komentarz

jakubd,do obsługi smsów musisz wymienić tylko moduł, jeśli natomiast chciałbyś puszczać muzę w tel. to czeka Cie wymiana wiązki. Przynajmniej tyle wyczytałem na zagranicznych forach

Jeśli chcesz żeby było profi to musisz wymienić:
                                interface GSMIII
                                antena na dachu GSM/GPS/FM 1K0 035 501 F
                                kable antenowe 1Z1035723N (GSM) 1Z1035572GF (GPS)
                                wiązka interface <<>> Columbus

Jeśli ma być budżetowo i z CB
                                Triflex
                                interface GSMIII
                                wiązka <<>> Columbus
                                antenę GSM możesz wrzucić pod moduł

Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to wal na gg

Komentarz

• jakubd
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 165

Zaraz, chwila, wracając do GSMII i III - muzykę po A2DP to ja puszczam już teraz. Tyle, że nie da się sterować tym odtwarzaniem ani z kierownicy, ani ze Streama, tylko trzeba to robić za pomocą telefonu.
                                  A reszta info - właśnie takich info potrzebuję Budżetowo nie musi być aż tak, ale "antena na dachu GSM/GPS/FM 1K0 035 501 F" nie zapewnia obsługi CB, dlatego musi być triflex, bo osobnej anteny nie chcę (niski garaż, nie potrzebuję 20km zasięgu). Ale widzę, że GPSowej anteny nie ma gdzie tam wsadzić wtedy. Dlatego jeszcze się rozglądam, CB będę chciał założyć dopiero przed wakacyjnymi wojażami (najlepiej w schowku po lewej pod kierownicą).

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

jakubd, nie ma takiej anteny typu rekin pod triflexa
                                    albo rekin albo triflex
                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• mariu_sz
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 320

kross12, z miłą chęcią mogę się do Ciebie bujnąć, na testy. 17 wyjeżdżam na tydzień więc mogę się ustawić po 24 lutego. Najlepiej jakaś sobota lub niedziela. Co Ty na to?
                                      Mariusz
                                      --------------------------
                                      OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

jakubd, czyli masz nowy moduł więc wszystko powinno być P&P, co do anteny GPS to możesz założyć takie coś

mariu_sz, jeśli do tego czasu dotrze moduł to spoko, będę meldował jak dojedzie

Panowie mam dobry news dla posiadaczy telefonów na Androidzie, niebawem pojawi się aplikacja która umożliwi połączenie w trybie rSap Niestety app na razie poleci na Desire i Magic'u i to nie na wszystkich romach, tak czy inaczej jest to krok w dobrą stronę

Komentarz

Pracuję...