[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 15:48 ]
GSM Premium III
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
GSM Premium III
Czy to jest GSM Premium III: http://allegro.pl/item918538344_vw_r...ium_ver_b.html ?
Czym różni się wersja III od II ?
Czy montaż tego modułu ma sens jeżeli w aucie nie ma Maxi-Dota, ale jest Columbus ? Czy wszystkie operacje dostępne są z poziomu radia ?
Czy cena na tej aukcji jest dobra ?
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez GrygyTak, jest to premium.
Jak niemasz maxidot to niezamontujesz, bo bth na maxidotu ci pokaze kod ktory potem wbijasz do komurki.Ty potrzebujesz bth II
Czy któraś z tych aukcji jest odpowiednia dla mnie ?
Czy zna ktoś może numer katalogowy poszczególnych modeli GSM Premium ?
5N0 035 730 B - wersja III
1Z0 035 729 C - ???
1Z0 035 729 E - ???
Komentarz
-
Zakupiłem coś takiego:
Koledzy czy ktoś montował samemu zestaw PREMIUM III do O2FL ?
Chciałbym zamontować go samemu w miarę profesionalnie...
Doczytałem że fabrycznie centralka od GSM znajduje sie pod fotelem kierowcy ? Czy potrzebny jest do tego jakiś uchwyt ?
Czy jest konieczność odkręcania deski aby przeciągnąć kable od radia do zestawu ?
A może jest szansa na upchnięcie centralki za radiem pod deską rodzielczą, aby nie pruc progów i boczków przy nogach w nowym aucie ?
Komentarz
-
-
kross12
arekban, po pierwsze to przepłaciłeś, u Miska zapłaciłbyś kilka stów mniej
po drugie to jeśli ma być profi i tak jakby auto wyjechało z fabryki z zestawem to nie da się nie pruć auta, tak czy inaczej czeka Cię rozbieranie słupka, lampki, schowka, radia no i ewentualnie progu. Jeśli chcesz mieć moduł pod fotelem to musisz dokupić stelaż, maskownice i śrubki, jeśli chcesz mieć antenę GSM na dachu to dorzuć do tego antenę GSM i kabel. Możesz też upchnąć moduł za schowkiem.
PS. Grygy ma dokładnie taki sam zestaw za 900zł
Z montażem proponuję poczekać aż zrobi się cieplej, ja czekam do wiosny na montaż, na razie kompletuje graty
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12arekban, po pierwsze to przepłaciłeś, u Miska zapłaciłbyś kilka stów mniej ,,,
Zobaczymy czy uda się upchnąć moduł za schowkiem.
Kabel do mikrofonu przeciągać prawym czy lewym słupkiem ?
Wie ktoś czy da sie uzyskać tę samą funkcjonalnośc modułu 3C8 035 730 A przy współpracy z Columbusem jak i z Amundsenem ? Chodzi o wybieranie numerów i ew pisanie sms z wyświetlacza Navi.
Widzę też że ten moduł ma port mini USB. Podobno może on funkcjonować jak modem UMTS.... ale co z tym można zdobić ?
Dla zainteresowanych plik LBL do VCDS-a dla powyższego: http://rapidshare.com/files/398491820/3C8-035-730-A.lbl
Komentarz
-
-
kross12
jakubd, mariu_sz, za ok. 2 tygodnie przyjedzie do mnie najnowszy moduł GSMIII 5NO 035 730 D, więc jeśli wybieracie się do Poznań to możemy spróbować podpiąć
No chyba że jest na forum ktoś z Poznania chętny na testy?
[ Dodano: Wto 08 Lut, 11 22:08 ]
Niestety panowie mam złą wiadomość, jeśli wymienicie tylko moduł to A2DP nie będzie działać :roll:
Komentarz
-
kross12
jakubd, ale niestety bez wymiany wiązki się nie obędzie.
Bez wymiany wiązki zyskasz rSAP jednocześnie zachowując GSMII, jakbyś zdecydował się na wymianę modułu to daj znać może uda mi się załatwić w dużo lepszej cenie
Komentarz
-
Znaczy wymiana wiązki radio<->MaxiDot jest wymagana do obsługi SMSów? Czy jeszcze czegoś? Wydaje mi się, że potrzeba jeszcze domontować antenę (właśnie, gdzie ta antena ma być?)
Bo w ogóle myślę nad wymianą anteny dachowej na triflexa + GPS pod kątem Columbusa i/lub innego wynalazku - na razie patrzę czy i jak to możliwe, żeby wyszło najzdrowiej. Triflex oczywiście pod CB radio. Sam samochód ma 2 anteny FM, więc tutaj problemu nie ma.
Komentarz
-
-
kross12
jakubd,do obsługi smsów musisz wymienić tylko moduł, jeśli natomiast chciałbyś puszczać muzę w tel. to czeka Cie wymiana wiązki. Przynajmniej tyle wyczytałem na zagranicznych forach
Jeśli chcesz żeby było profi to musisz wymienić:
interface GSMIII
antena na dachu GSM/GPS/FM 1K0 035 501 F
kable antenowe 1Z1035723N (GSM) 1Z1035572GF (GPS)
wiązka interface <<>> Columbus
Jeśli ma być budżetowo i z CB
Triflex
interface GSMIII
wiązka <<>> Columbus
antenę GSM możesz wrzucić pod moduł
Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to wal na gg
Komentarz
-
Zaraz, chwila, wracając do GSMII i III - muzykę po A2DP to ja puszczam już teraz. Tyle, że nie da się sterować tym odtwarzaniem ani z kierownicy, ani ze Streama, tylko trzeba to robić za pomocą telefonu.
A reszta info - właśnie takich info potrzebuję Budżetowo nie musi być aż tak, ale "antena na dachu GSM/GPS/FM 1K0 035 501 F" nie zapewnia obsługi CB, dlatego musi być triflex, bo osobnej anteny nie chcę (niski garaż, nie potrzebuję 20km zasięgu). Ale widzę, że GPSowej anteny nie ma gdzie tam wsadzić wtedy. Dlatego jeszcze się rozglądam, CB będę chciał założyć dopiero przed wakacyjnymi wojażami (najlepiej w schowku po lewej pod kierownicą).
Komentarz
-
-
kross12
jakubd, czyli masz nowy moduł więc wszystko powinno być P&P, co do anteny GPS to możesz założyć takie coś
mariu_sz, jeśli do tego czasu dotrze moduł to spoko, będę meldował jak dojedzie
Panowie mam dobry news dla posiadaczy telefonów na Androidzie, niebawem pojawi się aplikacja która umożliwi połączenie w trybie rSap Niestety app na razie poleci na Desire i Magic'u i to nie na wszystkich romach, tak czy inaczej jest to krok w dobrą stronę
Komentarz
Komentarz