BT Premium III i zwykła kierownica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sterngre
    Classic
    • 2010
    • 38

Ja radzę jeśli 2.0TDI to tylko BMM. Najmniej awaryjny z pośród silników 2.0 TDI
  • gieu
    Rider
    • 2009
    • 607
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Cy da się sparować telefon (ze zdalnym simem) z BT Premium III jeżeli nie ma kierownicy multifunkcyjnej? Jak to uruchomić?
    Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 816

BT Premium III współpracuje z urządzeniami mającymi wyświetlacz(np.columbus),bo na nim jest wszystko widoczne to co potrzeba do urzywania telefonu,z kierownicy operujesz "zacznij rozmowę-skończ rozmowe-głośniej/ciszej"+wskazania na maxi-dot typu np.sms-y,bez kiery multi pewnie się da sparować telefon,ale co dalej..... :roll:
      Jacek

Komentarz

• gieu
        Rider
        • 2009
        • 607
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pytanie było czy się da sparować bez kierownicy i jeżeli tak, to jak?

Mam Columbusa, na którym po podłączeniu BT PIII pojawia się tylko napis "brak urządzenia" i opcja wykonania telefonu alarmowego ...

Na kierownicę multifukcyjną muszę poczekać, aż salon będzie ją miał.

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

A masz Maxi-Dota? no bo to tam się wybiera w menu telefonu, dodawanie nowych słuchawek, kod pin itd... do BT Premium Musi być maxi-dot, Columbus nie jest potrzebny.
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• jago7270
            Elegance
            • 2008
            • 816

kierownica jest potrzebna do tego co już napisałem,
            żeby sparować telefon i BT Premium III trzeba ustawić telefon tak aby widział "rSAP"(taką ma nazwę BT Premium III),najlepiej wyłączy podawanie pinu do karty sim oraz oczywiście tryb karty sim ustawić jako" zdalna",następnie postępować tak jak podaje telefon,czyli w BT telefonu-"wyszukaj urządzenia BT"-znaleziono rSAP-czy połączyć-TAK- i następnie wpisywać kod urządzenia wyświetlony na telefonie na maxi-docie przez manetki z prawej strony(tak jakbyś przełączał informacje z maxi-dot),to tak mniej więcej wygląda,piszę z głowy,dopiero w środę(17.02)mogę podać dokladnie co i jak,nawet przez telefon,jak chcesz to daj namiary na pw
            kierownica montowana w serwisie,no,no...... :roll:
            Jacek

Komentarz

• gieu
              Rider
              • 2009
              • 607
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Maxi-dot jest, ale jeszcze potrzebne jest małe kodowanie, żeby widział Columbusa i BT. Tak się stanie, jak przyjedzie kierownica. Na razię chcę tylko sprawdzić BT.

jago7270 wiem jak ustawić telefon, ale kłopot jest taki, że jak wyszukuję urządzania z telefonu to nic nie znajduje. Tak chyba powinno się jednak robić przy premium II.
              W Premium III to moduł BT w samochodzie poszukuje telefonu (tak jest napisane w instr obsł) i żeby rozpocząć to szukanie to trzeba słuchawkę na kierowicy nacisnąć :-(((

Komentarz

• jago7270
                Elegance
                • 2008
                • 816

Zamieszczone przez gieu
                W Premium III to moduł BT w samochodzie poszukuje telefonu (tak jest napisane w instr obsł) i żeby rozpocząć to szukanie to trzeba słuchawkę na kierowicy nacisnąć
                ,
                ja mam u siebie Premium III i wszystko odbywa się bez udziału kierownicy,
                wychodzi na to,że masz niezakodowanego BT,dlatego telefon nie widzi BT,bo on jest wyłączony
                ty to wszystko robisz w serwisie?
                Jacek

Komentarz

• gieu
                  Rider
                  • 2009
                  • 607
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

jago7270: ale na początku, po uruchomieniu zestawu trzeba go sparować z telefonem. Jak to zrobiłeś (rozpocząłeś wyszukiwanie telefonu) bez kierownicy multif.?

Komentarz

• jago7270
                    Elegance
                    • 2008
                    • 816

Zamieszczone przez gieu
                    Jak to zrobiłeś (rozpocząłeś wyszukiwanie telefonu) bez kierownicy multif.?
                    u mnie wyszukiwanie telefonów rozpoczynam poprzez manetki na prawej dżwigni(jeszcze :szeroki_usmiech) ,ale z tego co wiem to w FL z kierownicą multi odbywa się to przez nią,
                    i wykonuje to co podaje BT na maxi-docie
                    Jacek

Komentarz

Pracuję...