[OII] Radio odmowilo posluszenstwa :( Co moze byc przyczyna?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octa_norm
    Classic
    • 2010
    • 7

[OII] Radio odmowilo posluszenstwa :( Co moze byc przyczyna?

To żebym nie robił pustych przebiegów proszę o wpisywanie się na listę kto ma zamiar przyjechać na spot (wiem że w tym dziale jakoś się tego sposobu nie praktykuje ale muszę wiedzieć co i jak).
    1.aLBATROS
    Octa_norm
  • mikelib
    Classic
    • 2009
    • 37

[OII] Radio odmowilo posluszenstwa Co moze byc przyczyna?

Cześć Wszystkim! Mam problem, bylem właśnie w Bielsku, zrobiłem 50km, radio działało bez problemu. zgasiłem auto, wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki, radio zgasło i zamknąłem auto, po 2 godzinach wracam do auta, przekręcam stacyjkę, włącza się radio i wygląda tak:

Zniknęły wszystkie zapisane stacje, nacisnę SCAN/_AS i nic się nie dzieje, nacisnę MAN to zamiast ESKAROCK pokazuje się częstotliwość 95.5 ale nie można jej zmienić, no i cały czas cisza w radiu

Co się mogło stać? Może być przez jakaś przerwę w kablu antenowym, bo zauważyłem rdze wypływającą z anteny na dachu, być może tam się jakaś przerwa zrobiła.. Jakaś inna przyczyna?

Komentarz

• daszek
      Ambiente
      • 2009
      • 239
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mikelib
      Jakaś inna przyczyna?
      Może kolega nie opłacił abonamentu RTV? :P
      zdroofko
      daszek
      http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• mikelib
        Classic
        • 2009
        • 37

Zapomniałem dodać, czy ktoś ma inne poważne propozycje?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Wyciagnij bezpiecznik od radia na jakis czas i wsadz znow. Te radia tak samo jak Stream i Audience potrafia sie zawiesic :evil:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

mikelib, ale cokolwiek działa ( np. CD ) czy całkowicie "wisi"? Jak "wisi" to najlepiej byłoby zrobić reset radia poprzez wyjęcie bezpiecznika ( chyba nr. 19 w skrzynce bezpieczników).
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mikelib
              Classic
              • 2009
              • 37

Nie miałem płyty żadnej pod ręką żeby sprawdzić, jutro to oblukam i zobaczymy Jak coś to będę pisał jeszcze.

[ Dodano: Pon 15 Lut, 10 09:18 ]
              Dzisiaj rano odpaliłem auto i radio działa normalnie Czary mary...

Komentarz

Pracuję...