[OII] Radio odmowilo posluszenstwa :( Co moze byc przyczyna?
To żebym nie robił pustych przebiegów proszę o wpisywanie się na listę kto ma zamiar przyjechać na spot (wiem że w tym dziale jakoś się tego sposobu nie praktykuje ale muszę wiedzieć co i jak).
1.aLBATROS
[OII] Radio odmowilo posluszenstwa Co moze byc przyczyna?
Cześć Wszystkim! Mam problem, bylem właśnie w Bielsku, zrobiłem 50km, radio działało bez problemu. zgasiłem auto, wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki, radio zgasło i zamknąłem auto, po 2 godzinach wracam do auta, przekręcam stacyjkę, włącza się radio i wygląda tak:
Zniknęły wszystkie zapisane stacje, nacisnę SCAN/_AS i nic się nie dzieje, nacisnę MAN to zamiast ESKAROCK pokazuje się częstotliwość 95.5 ale nie można jej zmienić, no i cały czas cisza w radiu
Co się mogło stać? Może być przez jakaś przerwę w kablu antenowym, bo zauważyłem rdze wypływającą z anteny na dachu, być może tam się jakaś przerwa zrobiła.. Jakaś inna przyczyna?
mikelib, ale cokolwiek działa ( np. CD ) czy całkowicie "wisi"? Jak "wisi" to najlepiej byłoby zrobić reset radia poprzez wyjęcie bezpiecznika ( chyba nr. 19 w skrzynce bezpieczników).
Komentarz