GSM III Premium a telefon ERA G1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czaplima
    Classic
    • 2011
    • 3

No dobrze odnawiam temat bo nie bardzo się domyślam o co chodzi.
    Problem mam taki:
    Octavia 2 i spalony halogen lewy, a teraz też prawy.
    Odpinam zatrzaski stalowe z tyłu reflektora nastepnie wkładam łapę do środka cudem bo dłonie mam małe ale dostęp marny chyba że odkręce akumlator ale tego nie chce robić.
    Czuje pod ręką kostkę ale nie mam pojęcia co dalej.

Coś tu wyczytałem że w O2 można wysunąć cały reflektor i swobodnie dostać się do żarówki czy to prawda i jak to zrobić ?
    Coś odkręcić z tyłu a potem wysunąć lampę do przodu ?
  • staszek413
    Classic
    • 2010
    • 12

Koledzy (koleżanki) znawcy tematu.
    Szkodnik odebrany z salonu:-) (wreszcie) Bardzo przyjemna jazda z Poznania do Wawy (to raczej z emocji, bo nie ze względu na stan dróg). I tylko jeden problem... jak połączyć telefon (ERA G1) z samochodem (GSM III premium). Ktoś ma taką konfigurację u siebie????
    Myślałem, że odpalę Bluetooth i po zabiegu. A tu lipa :-( "widzą" się, ale działać nie chcą)
    Problem tkwi w telefonie a nie w samochodzie bo na Noki śmiga pięknie.
    Jakby ktoś coś to ja z góry dzięki.
    Staszek

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

sprawdż czy telefon posiada funkcje tzw.zdalny tryb karty sim
      Jacek

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jesli to jest bezposredni zamiennik HTC Dream to jeszcze go na tej liscie nie ma. Mozna by spytac w Audi, bo wiem ze czesc telefonow tam najpierw dzialala, a dopiero potem w Skodzie. Mozliwe ze ta zdalna karta SIM nie jest aktywowana, bo ja mam stare HTC i juz ta funkcje posiada.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

Maicroft, tam jest android jeden z 1 telefonów na poczatek proponuje aktualizacje systemu w telefonie

Komentarz

• staszek413
            Classic
            • 2010
            • 12

Dzięki za zainteresowanie.
            Instrukcje przeczytałem (i samochód i telefon). Nie mogę znaleźć w telefonie funkcji: zdalny tryb karty sim. (bo do logicznych to ten android nie należy) Stąd moje pytanie na forum.
            Powalczę, popróbuję jak się uda dam znać. Ale, gdyby ktoś kiedyś już sobie z tym poradził to wielkie dzięki za "łopatologiczne" podpowiedzi.
            Staszek

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

staszek413, nie wiem jak jest z GSM III Premium, ale miałem już 3 różne MDA ( HTC ) i wszystkie trzy łączyły się z zestawem nokii CK-15W bez większych problemów a w żadnym nie miałem uruchomionej funkcji Remote SIM Access. Natomiast przy pierwszym uruchomieniu musisz mieć poza Bluetooth odpaloną opcję w rodzaju " Pozwól, aby urządzenie było widoczne dla innych urządzeń". Bez tego zestaw nie wyszuka telefonu. Gdy już je sparujesz i zrobisz automatyczne uwierzytelnianie to tą "widoczność" urządzenia można wyłączyć, zestaw i tak się połączy.

EDIT

OK. Doczytałem ops: faktycznie bez Remote SIM nie da rady. W HTC z WM 6.1 ta opcja jest dostępna w któejś z zakładek Bluetooth w dziale Komunikacja. Może na Androidzie jest podobnie.
              A swoją drogą, skoro w GSM III jest cały moduł GSM to czy jest opcja, żeby załadować tam samą kartę SIM bez telefonu ( widziałem w jakimś aucie taką opcję )?
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• jago7270
                Elegance
                • 2008
                • 815

A swoją drogą, skoro w GSM III jest cały moduł GSM to czy jest opcja, żeby załadować tam samą kartę SIM bez telefonu ( widziałem w jakimś aucie taką opcję )?
                ale nie w skodzie ops:
                Jacek

Komentarz

• Xysiu
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 105

AFAIK system Google Android (a na tym jest oparty Era G1) nie posiada obslugi rSAP...
                  Pozdrawiam,

Krzysiek

---

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27857

Komentarz

• staszek413
                    Classic
                    • 2010
                    • 12

Walka z podłączeniem G1 z Premium III zakończyła się klęską . Wróciłem od poczciwej Noki N73 i hula aż miło :lol:
                    System się sprawdził.
                    I ja i mnie słychać bez zakłóceń. Pytanko (bo nie doczytałem instrukcji) czy komunikaty (nr. telefonów, wiadomości itp.) nie powinny ukazywać się poza Maxi-Dot’em na wyświetlaczu radia (u mnie siedzi Amundsen)?
                    Staszek

Komentarz

• Xysiu
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 105

Nie wiem jak to jest w Amundsenie ale na Bolero wyswieta sie numer dzwoniacego, korzystajac z przycisku PHONE na radiu przechodze do menu gdzie moge wybrac numer z ksiazki tel., numerycznie oraz jest dostep do numerowo wybieranych, dzwoniacych i opuszczonych rozmow. Dodatkowo jest mozliwosc zaprogramowania 6 numerow szybkiego wybierania na panelu dotykowym. SMSy wyswietlaja sie tylko na MAXI-DOT i to chyba bez wzgledu jakie masz radio/nawigacje.
                      Pozdrawiam,

Krzysiek

---

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27857

Komentarz

• staszek413
                        Classic
                        • 2010
                        • 12

Dzięki Krzysiek za info.
                        Tak myślałem. Muszę pojechać do ASO na doposażenie, to dam im do myślenia z tym wyświetlaniem danych w radiu. Już mnie męczy czytanie instrukcji, w której jest napisane co innego, a co innego w rzeczywistości.
                        Staszek

Komentarz

Panowie odkupuje temat, pojawiła się aplikacja umożliwiająca połączenie w trybie rSap

Jak ktoś przetestuje to proszę o komentarz, fajnie jakby każdy napisał kilka informacji na temat modelu telefonu, wersji Androida i romu na którym pracuje telefon.

Pozdro

Komentarz

Pracuję...